Greška

Došlo je do greške.

Amazon Prime poskupljuje u Evropi

27.07.2022 10:30 | 0 Software/Web
Amazon Prime poskupljuje u Evropi

Poskupljuje struja, raste cena goriva, namirnice nikako da se stabilizuju, pa što onda ne bi poskupele i pretplate na servise poput Amazon Prime. Nakon porasta cena u Sjedinjenim Američkim Državama, kako prenosi Gizmodo ovaj gigant rešio je da poveća cene i u određenim evropskim državama. Ima li kraja inflaciji u svakom segmentu naših života?

Povećanje cena

Amazon je rešio da počne da naplaćuje više za svoju premijum uslugu i u Evropi. Povećanje cena počinje u septembru i zavisiće od države do države. Na primer, korisnici ove usluge u Ujedinjenom Kraljevstvu će umesto 79 funti za godišnju pretplatu od jeseni morati da izdvoje 95 funti, što predstavlja povećanje od nekih 20%.

Međutim, to je malo povećanje u odnosu na ono koje očekuje Francuze. Do sada, građani Francuske plaćali su 49 evra za godišnju pretplatu na Amazon Prime, dok će od septembra cena te pretplate iznositi čitavih 69,90 evra, što je povećanje cene od ogromnih 43%. Pored ove dve države, cene će porasti i u sledećim oblastima:

· Nemačka: Povećanje cene od 30%, sa 69 evra na 89,90 evra.

· Španija: Povećanje cene od 39%, sa 36 evra na 49,90 evra.

· Italija: Povećanje cene od 39%, sa 36 evra na 49,90 evra.

Za sve one koji svoju pretplatu plaćaju na mesečnom nivou, porast cena iznosiće jedan evro ili jednu funtu svakog meseca.

Razlog

Kako navode čelnici kompanije Amazon, povećanje cena uslovljeno je najpre inflacijom izazvanom trenutnim dešavanjima na geopolitičkom planu. Što se tiče razlike u porastu cena između različitih država, Amazon je to obrazložio na sledeći način: “Postoji nekoliko faktora koji utiču na cenu Prime usluge u određenom delu sveta, uključujući operativne troškove i cene materijala koje zavise od različitih faktora povezanih sa inflacijom, poput povećanih cena sirovina i troškova dostave paketa”.


Izvor:  Gizmodo

Premijum prenosni zvuk - HUAWEI FreeBuds Pro 2 recenzija

Plan za pronalazak izgubljenog hard diska sa 180 miliona evra u BTC

10504
10505
10506
10507
10508
10509