Amazon predstavio Fire smartfon

Amazon, posle mnogo glasina, predstavio telefon koji zaista ima četiri specijalne kamere sa prednje strane koje služe za prilagođavanje sadržaja.

Amazon je upravo predstavio svoj prvi smartfon, nazvan Fire i možemo reći da su glasine bile prilično istinite. Ovaj telefon sa prednje strane ima četiri specijalne kamere, koje prate poziciju očiju korisnika, što se upotrebljava za prilagođavanje sadržaja. Dynamic Perspective interfejs uparen je sa kontrolom pokretom, pa će tako naginjanje telefona biti dovoljno kako bi se skrolovao tekst koji čitate, a sličnu ideju ima i Samsung sa Smart Scroll opcijom. Ipak, ostaje da vidimo kako u praksi rade ovi senzori i kamere i za šta će sve moći da se koriste. Što se tiče hardvera, Amazon Fire Phone ima 4.7” IPS ekran rezolucije 1280 x 720 tačaka, Qualcomm Snapdragon čipset sa quad-core procesorom koji radi na 2.2GHz i Adreno 330 grafikom, 2GB RAM-a i podrškom za LTE konekciju. Amazon je želeo i što bolju kameru, pa Fire Phone ima 13MP senzor sa objektivom svetlosne moći od čak f/2.0. Cena neće biti revolucionarna kao što je predviđano, obzirom da se nagađalo da će Fire Phone biti besplatan uz pojedine Amazon servise, već će model od 32GB koštati standardnih 199 dolara uz ugovor sa operaterom.
Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi