Greška

Došlo je do greške.

Amazon lansirao AWS za igre, namenske proizvode i usluge za industriju igara

24.03.2022 14:47 | 0 Biznis IT
Amazon lansirao AWS za igre, namenske proizvode i usluge za industriju igara

 

Amazon je u sredu lansirao AWS za igre, namenski skup proizvoda i usluga od AWS-a i njegovih partnera posebno za industriju igara. Ovo je najnovija inicijativa Amazon Web Services-a i njegovih konkurenata da se naglasi velika tržišna prilika koju igranje igara predstavlja za dobavljače usluga u oblaku.

Igranje je već neko vreme važno tržište za Amazon. AWS nudi namenske usluge za igranje igara već nekoliko godina, a Amazon GameLift je lansiran 2016. Pored oblaka, kompanija ima Amazon Game Studios i uslugu za strimovanje igara Twitch, koju je Amazon kupio još 2014. godine.

Ipak, s obzirom na tržišne trendove i prognoze, nije iznenađenje što Cloud industrija pojačava svoju ponudu. Analitička kompanija Newzoo predviđa da će globalna tržišna kapitalizacija igara u oblaku premašiti 6,5 milijardi dolara do 2024. godine, u odnosu na 1,57 milijardi dolara prošle godine.

Prihvatanje Cloud-a je transformisalo način na koji se igre prave, distribuiraju i igraju“, rekao je u saopštenju Bil Vass, potpredsednik AWS inženjeringa. „Programeri igara nastavljaju da ubrzavaju svoje putovanje u oblaku, brže prave igre i pokreću ih sa stalnim ažuriranjima, dok istovremeno povećavaju svoju bazu igrača i angažovanje u igri.“

 
Lansiranje AWS-a za igre i drugih novih usluga i rešenja, nastavio je, trebalo bi da pomogne klijentima da se pozabave radnim opterećenjima visokog prioriteta, dok istovremeno pojačavaju upotrebu analitike igara, operacija uživo i veštačke inteligencije.

AWS za igre nudi usluge i proizvode specifične za igre, kao i podršku za partnere, za šest oblasti: razvoj igara u oblaku, serveri igara, bezbednost igara, operacije uživo, analitika igara i AI i ML igara. Partneri u inicijativi su AMD, AppsFlyer, Beamable, Databricks, Epic Games, Incredibuild, NVIDIA, Parsec, Perforce, Slalom, Snowflake i Teradici.

Ni konkurencija ne spava

Istog dana kada je Amazon uveo ove nove usluge, Microsoft je najavio lansiranje novih programa u oblaku i usluga prilagođenih posebno za nezavisne programere igara. Oni uključuju virtuelnu mašinu za razvoj igara Azure, koja je namenjena programerima koji žele da testiraju i prave igre u okruženju u oblaku spremnom za proizvodnju.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi zabeležio 70% rasta tokom 2021. godine

Najbolji Motorola telefoni sa OLED ekranima

10604
10605
10606
10607
10608
10609