Greška

Došlo je do greške.

Alienware: Windows 10 je zaustavio napad Steam Machines i načinio ga irelevantnim

15.11.2016 10:05 | 0 Software/Web
Alienware: Windows 10 je zaustavio napad Steam Machines i načinio ga irelevantnim

Windows 8 je budućnost PC igara doveo u opasnost i to je bio trenutak kada je Valve-ov Steam Machines projekat počeo da dobija na značaju, a nekoliko velikih proizvođača je najavilo podršku za SteamOS. Pomenuti operativni sistem je imao za cilj da zameni Windows kao najvažniju gejming platformu. Alienware je jedna od kompanija koje je odstupila od Windowsa u vreme kada je Microsoft delovao zbunjeno u vezi namene desktop operativnog sistema, pa je kompanija počela da usvaja Steam Machines kao deo strategije "za svaki slučaj". Sve to u cilju kako bi bili pripremljeni za trenutak kada se gejming udalji od Windowsa.

"Prilike pre dve godine su bile drugačije nego danas" poručio je Frenk Azor, suosnivač kompanije Alienware, i dodao da je katalizator za Steam Machine inicijativu bio Microsoft-ova odluka u vezi Windowsa 8. Podsetićemo, Windows 8 se udaljio od gejmera poprilično. Ono što se kasnije dogodilo je mešavina Microsoft-ovog razumevanja da gubi tlo sa PC gejmingom i činjenica da ni Valve nije igrao kako treba.

Rukovodilac kompanije Alienware kaže da je Valve odložio Steam controller, a da je u isto vreme Microsoft predstavio Windows 10, značajno prerađen operativni sistem koji je ponovo vratio fokus na PC gejming, čime je definitivno povratio proizvođače sa rivalskih platformi. "Mislim da je Microsoft naučio vrednu lekciju," poručio je Frenk.

Microsoft najavio oflajn mod za svoje Windows 10 igre

Izvor: PCGamer

Pozivamo vas da pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu!

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Mark Zakerberg upozorava da Facebook postaje arbitar istine

Analitičari: potražnja za iPhone 7 telefonima će značajno pasti u narednim mesecima

10504
10505
10506
10507
10508
10509