Greška

Došlo je do greške.

Alibabin digitalni asistent u Mercedes i Audi vozilima

23.04.2018 12:12 | 0 Multimedija
Alibabin digitalni asistent u Mercedes i Audi vozilima


Alibaba Group Holding donosi svog digitalnog asistenta u Mercedes-Benz, Volvo i Audi modele u Kini, čime se veliki broj proizvođača automobila angažuje u procesu popularizacije tehnologije koja upravlja brojnim aktivnostima - od kupovine do sigurnosti doma.

Daimler AG, Volkswagen AG i Zhejiang Geely Holding Group Volvo su se pridružili stotini drugih brendova sa kojima je Alibaba sklopila partnerstvo. Kineski gigant za internet trgovinu (e-commerce) je do sada prodao preko dva miliona zvučnika, koji imaju ugrađen Tmall Genie - digitalnog asistenta kreiranog po uzoru na Amazon Alexa. Asistent nudi glasovno kontrolisane usluge, od puštanja muzike do pregleda vesti i bukiranja kalendara.

Digitalni zvučnici i uređaji koje pokreću digitalni asistenti su postali prilično popularni tokom poslednjih godina. Apple je ove godine premijerno prikazao Siri-kontrolisani HomePod, Google ima Home zvučnik, a Amazon već godinama donosi uređaje sa Alexa podrškom. Očekuje se da će Alibabin gedžet, pokretan AliGenie sistemom, pojednostaviti kupovinu za svojih preko 450 miliona korisnika.

Mercedesi, Audi i Volvo modeli su među najpopularnijim luksuznim automobilima u Kini, koja predstavlja najveće tržište automobila na svetu. Alibaba će povezivati vozače preko Tmall Genie ili pametnih zvučnika u domu, kako bi oni mogli da provere da li su prozori i vrata zaključani, ili da su delovi automobila u dobrom stanju i druge radnje.

Vozači takođe uz pomoć asistenta mogu da obavljaju jednostavne radnje, kao što je uključivanje klime ili planiranje rute. Alibaba AI Labs trenutno radi na integrisanju AliGenie platforme dublje u operativni softver, kako bi se podržavale glasovne komande, navigacija i funkcije zabave.

Izvor: Bloomberg

Komentari

0 Dodaj komentar

Istraživači razvili tehniku prenosa HD videa sa niskom potrošnjom

AMD najavio 35W Ryzen 3 2200GE i Ryzen 5 2400GE čipove sa Vega grafikom

10304
10305
10306
10307
10308
10309