Greška

Došlo je do greške.

Aktuelni iPhone X dolazi u dve hardverske varijante?

15.11.2017 11:41 | 0 Mobile
Aktuelni iPhone X dolazi u dve hardverske varijante?


Jedna od informacija koju Apple nije podelio sa javnošću je da iPhone X dolazi u dve različite verzije. Apple nabavlja modeme koji se bave celularnim povezivanjem od strane dve kompanija: Intel i Qualcomm. U zavisnosti od toga gde je kupljen uređaj ili na kojoj je mreži, iPhone X može imati Qualcomm ili Intel modem, koji nisu u potpunosti isti.

Nakon određenih testiranja, ustanovljeno je da postoji veoma mala razlika između Intel i Qualcomm verzije iPhone telefona na istoj mreži, i na veliko iznenađenje se Intel varijanta pokazala bržom. Treba napomenuti da je na ovom testu merena brzina protoka podataka, te da su isključeni faktori kao što su lokacija, snaga signala ili LTE opseg.

Takođe moramo napomenuti da je Apple veštački “ograničio ” Qualcomm-ov modem kako bi se smanjila razlika u performansama između Intel i Qualcomm modela. Izvori navode da je Apple onemogućio određene napredne LTE funkcije za koje Qualcomm modem ima podršku, a Intel nema. Imajući u vidu kompleksnost samog modema, upravo ovo ograničenje je možda dovelo do sporijih performansi Qualcomm čipseta.

Testiranje je vršeno na mreži američkih provajteda AT&T i T-Mobile, koje pružaju podršku za oba modela. Na AT&T, Intel iPhone X je imao srednju brzinu od 30.13 Mbps, dok je  Qualcomm iPhone X ostvario prosečnu brzinu od 27.46 Mbps. Na T-Mobile, Intel verzija je imala prosek od 33.34 Mbps, dok je Qualcomm varijanta imala prosečnih 26.54 Mbps. 

Izvor: BGR

Komentari

0 Dodaj komentar

Foxconn-ova zarada manja za 40% zbog odlaganja proizvodnje iPhone X telefona

Glasine navode da će Apple A11X stići sa octa-core CPU-om

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109