Aktuelni iPhone X dolazi u dve hardverske varijante?

Jedna od informacija koju Apple nije podelio sa javnošću je da iPhone X dolazi u dve različite verzije

Jedna od informacija koju Apple nije podelio sa javnošću je da iPhone X dolazi u dve različite verzije. Apple nabavlja modeme koji se bave celularnim povezivanjem od strane dve kompanija: Intel i Qualcomm. U zavisnosti od toga gde je kupljen uređaj ili na kojoj je mreži, iPhone X može imati Qualcomm ili Intel modem, koji nisu u potpunosti isti.
Nakon određenih testiranja, ustanovljeno je da postoji veoma mala razlika između Intel i Qualcomm verzije iPhone telefona na istoj mreži, i na veliko iznenađenje se Intel varijanta pokazala bržom. Treba napomenuti da je na ovom testu merena brzina protoka podataka, te da su isključeni faktori kao što su lokacija, snaga signala ili LTE opseg.
Takođe moramo napomenuti da je Apple veštački “ograničio ” Qualcomm-ov modem kako bi se smanjila razlika u performansama između Intel i Qualcomm modela. Izvori navode da je Apple onemogućio određene napredne LTE funkcije za koje Qualcomm modem ima podršku, a Intel nema. Imajući u vidu kompleksnost samog modema, upravo ovo ograničenje je možda dovelo do sporijih performansi Qualcomm čipseta.
Testiranje je vršeno na mreži američkih provajteda AT&T i T-Mobile, koje pružaju podršku za oba modela. Na AT&T, Intel iPhone X je imao srednju brzinu od 30.13 Mbps, dok je  Qualcomm iPhone X ostvario prosečnu brzinu od 27.46 Mbps. Na T-Mobile, Intel verzija je imala prosek od 33.34 Mbps, dok je Qualcomm varijanta imala prosečnih 26.54 Mbps. 
Izvor: BGR

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi