Greška

Došlo je do greške.

Ako vam upotreba procesora neobjašnjivo raste, pokušajte da instalirate ovu opcionalnu ispravku za Windows 10

05.05.2021 09:21 | 0 Software/Web
Ako vam upotreba procesora neobjašnjivo raste, pokušajte da instalirate ovu opcionalnu ispravku za Windows 10

 

Sledeće kumulativno ažuriranje za Windows 10 sada je dostupno za preuzimanje kao preview, a njegovo instaliranje moglo bi ubrzati rad vašeg računara. Odnosno, ako ste u poslednje vreme naišli na neobično visoku upotrebu CPU-a, u tom slučaju ovo ažuriranje može biti lek za vaš računar.

U pitanju je ono što se čini kao nedokumentovana greška u operativnom sistemu Windows 10. Ili nepriznata, bolje rečeno, jer kao što je nedavno primećeno, Microsoftov centar za povratne informacije obiluje žalbama na visoku upotrebu procesora. Po svemu sudeći, to bi moglo biti zbog greške koja pokreće ono što se u Windows 10 naziva „race condition“.

"Race condition se javlja kada dva threada istovremeno pristupaju deljenoj promenljivoj. Prvi thread čita promenljivu, a drugi čita istu vrednost iz promenljive. Tada prvi i drugi izvršavaju svoje radnje, i utrkuju se da vide koji može poslednju vrednost da upiše u deljenu promenljivu. Vrednost threada koji poslednju upisuje svoju vrednost je sačuvana, jer on prepisuje vrednost koju je napisalo prethodni thread “, objašnjava Microsoft.

Žalbe su se znatno smanjile otkako je Microsoft pre oko nedelju dana objavio ažuriranje KB5001391. Ovo je klasifikovano kao „pregled kumulativnog ažuriranja za Windows 10 verzije 20H2“, što znači da sadrži neke ispravke koje će biti uključene u ovomesečno ažuriranje zakrpe zakazano za 11. maj (kumulativna ažuriranja stižu drugog utorka u mesecu).

 

Pogledajte još: Windows 10 će konačno zaustaviti preuređivanje aplikacija na postavkama sa više monitora

Microsoftova stranica za podršku za KB5001391 se zapravo poziva na popravak uslova koji se odnosi na ovu ispravku, mada samo za Windows 10 verzije 2004. Takođe se pominje „problem koji uzrokuje rast upotrebe memorije isass.exe dok sistem ne postane neupotrebljiv“, kao i nekoliko drugih ispravki grešaka.

Da biste ga instalirali, idite na Windows Update i pogledajte da li je KB5001391 dostupan u odeljku sa dostupnim ažuriranjima. Ako ga ne vidite, kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke i pogledajte da li se pojavljuje.

Izvor: PC Gamer

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Epic je za ekskluzivu prodaje Borderlands 3 i poklon licence za 2K igara platio 146 miliona dolara

Ništa od maja, RTX 3080Ti stiže 3. juna, kažu nove informacije

10504
10505
10506
10507
10508
10509