Greška

Došlo je do greške.

Ako nemate koji milion viška za put van orbite Zemlje, ili se plašite visine, uvek možete u virtuelnu turu na ISS

25.07.2022 17:31 | 0 Biznis IT
Ako nemate koji milion viška za put van orbite Zemlje, ili se plašite visine, uvek možete u virtuelnu turu na ISS

Put van Zemljine orbite, onaj najjeftiniji, košta oko 250.000 dolara, što je iznos koji većina svetske populacije sebi ne može da priušti. Međutim, ono što možemo je da istražimo Internacionalnu svemirsku stanicu (ISS) u virtuelnoj realnosti, i to potpuno besplatno.

Space Explorers: The ISS Experience je virtuelno iskustvo u četiri epizode koje vas vodi u život na Internacionalnoj svemirskoj stanici. U pitanju je prva šetnja u svemiru snimljena u virtuelnoj realnosti kamerama visoke rezolucije. U poslednjoj epizodi, pod nazivom „EXPAND“, pratićete sve šta se dešava kada se astronauti ISS-a pripremaju za šetnju. Zatim ćete ih ispratiti u svemir, plutajući oko stanice dok oni rade svoj posao, prenosi Mashable.

The ISS Experience

Produkcijski studio koji stoji iza The ISS Experience, Felix & Paul, osvojio je Emi za svoj rad na seriji, čije snimanje je trajalo dve godine i predstavlja najveću produkciju ikada snimljenu u svemiru. U septembru, studio će ugostiti VR live stream od 360 stepeni lansiranja NASA Artemis I, prvi let Orion svemirske stanice.

news120820blg.jpg

Taj prenos uživo kaže da će „gledaocima dati jedinstveno sedište u prvom redu sa lansirne rampe, omogućavajući im da učestvuju u ovom istorijskom događaju približavajući ih raketi SLS bliže nego što je bilo koji čovek ikada prišao“. Ovaj prenos će biti dostupan za gledanje na Meta Quest Horizon Worlds, Facebook 360 i na više od 100 IMAX kupola i planetarijuma širom sveta.

„Apolo misije su emitovane širom sveta u crno-beloj boji“, rekao je Feliks Laženes, suosnivač i kreativni direktor studija Felix & Paul, „ali generacija Artemis će doživeti predstojeće misije na Mesecu i buduće misije na Mars kao da su zaista tamo“.

Možete uživati u zadivljujućem The ISS Experience sa Meta Quest i Meta Quest 2 naočarima, a ako želite da plutate oko Međunarodne svemirske stanice u virtuelnoj stvarnosti pogledajte Mission: ISS.

Huawei nova Y90 i Huawei FreeBuds Pro 2 stigli u Srbiju

MediaTek procesori od sledeće godine stižu iz Intelovih pogona

10604
10605
10606
10607
10608
10609