Greška

Došlo je do greške.

Adobe priprema besplatan Photoshop

16.06.2022 10:27 | 0 Software/Web
Adobe priprema besplatan Photoshop

U ovom trenutku kompanija Adobe otpočela je testiranje besplatne online verzije moćnog i popularnog programa za obradu fotografija, Photoshop. Kako prenosi portal TheVerge, ovaj program će upotrebiti “freemium” poslovni model koji korisnicima omogućava da koriste neke funkcionalnosti, dok one naprednije ostaju rezervisane za premijum korisnike koji plaćaju uslugu. Evo kako to sve funkcioniše. 


Inicijalno testiranje 

Dakle, besplatna punokrvna onlajn verzija Adobe Photoshop-a prolazi kroz prvi krug testiranja među korisnicima u Kanadi. Stanovnici ove zemlje mogu da pristupe Photoshop-u nakon kreiranja besplatnog Adobe naloga. 

Trenutno, većina sposobnosti desktop verzije ovog programa dostupne su i u besplatnoj verziji. Međutim, kako sama kompanija navodi, “freemium” model će napredne funkcionalnosti omogućiti samo onim korisnicima koji plaćaju neku vrstu pretplate. I pored toga, Adobe navodi kako će većina glavnih sposobnosti ostati besplatna, a sama onlajn verzija Photoshop-a apsolutno funkcionalna za obradu fotografija. 

Kako kaže Marija Jap, potpredsednica sektora za digitalni marketing: “Želimo da Photoshop bude lakše dostupan što većem broju ljudi koji žele da isprobaju mogućnosti ovog programa”. 

Adobe_photoshop_2.jpg 


Prethodna verzija 

Prvobitna verzija besplatnog Photoshop-a dostupna je od oktobra prošle godine, ali daleko je od onoga što trenutni Photoshop Online nudi. Sa imenom “Photoshop for web” bila je to apsolutno okrnjena verzija svog desktop parnjaka, pa je ono što je sada pred publikom, ogromno unapređenje. 


Cilj besplatne verzije 

Najverovatnije, plan kompanije Adobe jeste da korisnicima pruži uvid u manji deo onoga što ovaj moćni program nudi kako bi ih inspirisala da sebi priušte punu verziju. Slično su uradili sa već nekoliko svojih programa, poput Fresco (program za digitalno crtanje i slikanje), Express (program za dizajn). 


Globalno lansiranje 

U ovom trenutku kompanija Adobe još uvek nije objavila planove o tome kada bi Photoshop Online mogao biti dostupan u drugim delovima sveta. Međutim, prema već objavljenim planovima predstavnika ove kompanije koji se tiču upoznavanja što većeg broja korisnika sa mogućnostima ovog programa putem “freemium” onlajn modela, najverovatnije nećemo morati dugo da čekamo da Photoshop postane dostupan širom sveta. 

 

Source: theverge  

Pojavile se prve zvanične slike providnog Nothing phone (1) telefona

Poznate specifikacije Samsung Galaxy Z Fold4 modela

Slične teme
10504
10505
10506
10507
10508
10509