Adobe objavio alatku za prenos fotografija iz iPhoto i Aperture programa u Lightroom

Adobe je u celom ovom “nesporazumu” odlučio da ponudi alatku koja omogućava korisnicima lakšu tranziciju fotografija iz iPhoto i Aperture programa u Lightroom.

Apple je ranije tokom ove godine objavio da obustavlja razvoj i podršku za iPhoto i Aperture aplikacije. Povodom ove odluke ostala su mnoga neodgovorena pitanja. Pre svega, poznato je da će se pojaviti Photos aplikacija za OS X koja, sa ove distance, neće pružati naprednim amaterima i profesionalcima dovoljno alatki, ali ostaje pitanje da li će Apple zaista odustati od fotografije, obizrom da veoma aktivno razvija svoje programe za obradu videa i zvuka. Takođe, mnogi su pomislili da će to značiti da iPhoto i Aperture neće raditi na OS X Yosemite operativnom sistemu koji se pojavio juče. Štaviše, Apple je izdao i apdejt za ova dva programa koji obezbeđuje stabilniji rad na OS X 10.10 sistemu, uprkos tome što su i starije verzije radile na beta verzijama Yosemite sistema.
Adobe je u celom ovom “nesporazumu” odlučio da ponudi alatku koja omogućava korisnicima lakšu tranziciju fotografija iz iPhoto i Aperture programa u Lightroom. Ovaj dodatak je besplatan i može se preuzeti sa ove adrese. Ipak, ukoliko nemate potrebe, a lakše se snalazite uz Apple programe, savetujemo vam da ne žurite, obzirom da nismo uvereni da Apple neće ponuditi adekvatno softversko rešenje za napredno skladištenje i obradu fotografija. Vrlo je moguće da će Photos aplikacija u startu biti spartanski opremljena, ali da će vremenom dobijati nove i napredne funkcije.
Izvor: 9to5mac

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi