Greška

Došlo je do greške.

Adobe je objavio finalno ažuriranje za Flash Player pred njegovo gašenje

10.12.2020 14:02 | 0 Software/Web
Adobe je objavio finalno ažuriranje za Flash Player pred njegovo gašenje


Nekoliko nedelja pred kraj potpunog pestanka podrške, Adobe je objavio finalno ažuriranje za svoj Flash Player. Međutim, umesto listanja detaljnih informacija kada je u pitanju ažuriranje, kompanija je ovu priliku iskoristila za odgovarajući ispraćaj softvera.

"Današnji dan obeležava finalno planirano ažuriranje za Flash Player u svim regijama van Kine. Želimo da iskoristimo ovu priliku da zahvalimo svim našim korisnicima i developerima koji su koristili i kreirali izuzetan Flash Player sadržaj tokom poslednje dve decenije. Ponosni smo na to što je Flash imao presudnu ulogu u razvoju veb sadržaja kroz animaciju, interaktivnost, audio i video. Uzbuđeni smo što pomažemo u predvođenju sledeće ere digitalnih iskustava", istaknuto je iz kompanije Adobe.

Kompanija više neće podržavati Flash Player nakon 31. decembra 2020. godine, a Adobe će blokirati pokretanje Flash sadržaja u Flash Playeru od 12. januara 2021. Iz predostrožnosti, Adobe preporučuje svim korisnicima da deinstaliraju Flash Player kako bi zaštitili svoje sisteme.

 

Povezana vest: Adobe će do kraja godine aktivno tražiti od korisnika da prestanu da koriste Flash


Već neko vreme viđamo da kompanija povremeno podstiče korisnike da deinstaliraju Flash Player. Iako je deinstalacija Flash Player-a neobavezna, Adobe preporučuje da se odmah uklone neiskorišćene komponente kako bi kupci i njihovi sistemi bili sigurniji.

Kompanija je najavila Flash EOL još 2017. godine nakon što su se tehnološki giganti, uključujući Apple, Google, Microsoft, Mozilla i Facebook, složili da postupno ukidaju sadržaj i usluge zasnovane na Flash-u iz svojih proizvoda.

Izvor: Adobe

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

AOC AGON stiže u super širokoj varijanti od 49 inča

Apple bi mogao predstaviti 10.5-inčni iPad tokom proleća

10504
10505
10506
10507
10508
10509