Greška

Došlo je do greške.

Adobe će do kraja godine aktivno tražiti od korisnika da prestanu da koriste Flash

21.06.2020 18:00 | 0 Software/Web
Adobe će do kraja godine aktivno tražiti od korisnika da prestanu da koriste Flash


Već izvesno vreme je poznato da će Adobe prestati da podržava Flash do kraja 2020. godine, a sada su se pojavile informacije o tome koliko će kompanija agresivno sprovoditi ovaj plan. Prema navodima, Adobe će kasnije tokom godine od korisnika tražiti da izbrišu Flash sa svojih uređaja.

Pored toga što više neće nuditi mogućnost preuzimanja Flash-a, kompanija takođe upozorava korisnike da će blokirati puštanje bilo kakvog Flash sadržaja u plejeru od 2021. godine. Flash je poznat po tome da predstavlja noćnu moru kada je sigurnost u pitanju. Naravno, bez zvanične podrške napadači bi bili još više ohrabreni da iskoriste ranjivosti platforme.

 

Pogledajte još: Adobe Premier Pro će omogućiti brže enkodiranje videa uz pomoć nove GPU akceleracije


Novi pristup kompanije Adobe, u kojem se sada veoma jasno i oštro stavlja do znanja da više neće biti moguće korišćenje softvera i korisnici se mesecima unapred obeshrabruju da ga koriste, dosta je drugačiji od pristupa koji je kompanija imala pre desetak godina. Adobe je svojevremeno sugerisao da Apple nameće restrikcije na vebu time što zahteva da iPhone i iPad uređaji koriste HTML5 za "rich web" sadržaj umesto Flash-a. Međutim, sada čak i Adobe smatra da je Flash nepotreban teret koji je potrebno odbaciti.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Realme X3 će imati do čak 12GB RAM-a?

Samsung Galaxy Tab S7+ stiže sa 10000mAh baterijom

10504
10505
10506
10507
10508
10509