Adidas pokazao izgled i proces izrade prvih patika koje proizvode roboti

Adidas je prošle godine objavio planove vezane za Speedfactory, proizvodne objekte u Nemačkoj i kasnije u SAD u kojima radnu snagu čine roboti

Adidas je prošle godine objavio planove vezane za Speedfactory, proizvodne objekte u Nemačkoj i kasnije u SAD u kojima radnu snagu čine roboti. Danas je gigant u oblasti sportske obuće pokazao prvu siluetu patika razvijenih kroz ovaj projekat, model poznat kao Futurecraft M.F.G. Radi se o elegantnim patikama za trčanje koje imaju Adidas zaštitni znak i Boost đon, i izgled sličan onome koji možemo videti kod nekih popularnih modela.
Iako postoji ljudska pomoć u procesu montaže kao što se može videti u videu, većinu izrade izvrše mašine. Štaviše, sam dizajn se oslanja na podatke ARAMIS, motion capture tehnologije koja mapira kožu pojedinaca, kosti i mišiće kako bi kreirala udobnije patike. Adidas kaže da je M.F.G. (“Made for Germany”) samo početak, kao i da se veći broj proizvoda očekuje u narednim nedeljama.
U Japanu u toku četvrta industrijska revolucija: AI, samovozeći automobili, roboti i IoT

Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi