Greška

Došlo je do greške.

Adblock Plus će sada blokirati i praćenje koje vrše društvene mreže

11.06.2018 02:31 | 0 Software/Web
Adblock Plus će sada blokirati i praćenje koje vrše društvene mreže


Problem praćenja korisnika od strane društvenih mreža je nedavno postala tema od značaja, kada je Apple objavio da će početi sa blokiranjem praćenja od strane društvenih mreža kao podrazumevano na svojim macOS i iOS platformama. Korisnici će imati opciju da ovo omoguće na selektovanim sajtovima ukoliko to požele. Međutim, nove verzije ovih operativnih sistema se neće pojaviti pre jeseni, tako da Adblock Plus koristi ovu situaciju kako bi najavio svoju ekstenziju koja blokira praćenje koje vrše društvene mreže.

Društvene mreže, kao što je Facebook, koriste tastere za deljenje sadržaja (share), kako bi pratile korisnike koji se čak nikada nisu ni prijavili na društvenu mrežu. Tasteri za deljenje sadržaja su sada prisutni svuda na internetu, a mogu se naći na gotovo svakom sajtu.


Društvene mreže koriste mreže ovih share tastera kako bi kreirale takozvane "shadow" profile korisnika, bez obzira na to da li korisnik klikne na taster ili je postao član društvene mreže.

Apple ima nove funkcije privatnosti, koje štete Facebooku


Adblock Plus ekstenzija za Chrome i Firefox će sada blokirati ovu praksu društvenih mreža. Ovo je specijalna funkcija koju će korisnici morati da aktiviraju ručno, prateći ove instrukcije. Apple je izlistan kao kompanija koja je bila inspiracija za kreiranje funkcije.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Halo Infinite je naredna igra u Halo serijalu (video)

Nokia 5.1 Plus renderi pokazuju izrez u ekranu, dve kamere na poleđini

10504
10505
10506
10507
10508
10509