Greška

Došlo je do greške.

Adata najavljuje XPG Vault koncept miša sa ugrađenim SSD-om od 1TB na kojem možete čuvati vaše igre

28.12.2021 11:52 | 0 Hardver
Adata najavljuje XPG Vault koncept miša sa ugrađenim SSD-om od 1TB na kojem možete čuvati vaše igre

 

Miševi uglavnom jedu voće, semenke i žitarice, ali i još puno toga. Ipak, ne očekujemo da će jesti i NAND fleš memorijske čipove ili potpuno cele SSD uređaje, ali koncept miš kompanije Adata koji planira da se pojavi na Sajmu potrošačke elektronike (CES) sledeće nedelje je izuzetak. U njegovom stomaku je pravi SSD!

U okviru svoje XPG divizije, XPG Vault izgleda kao standardni miš za igre (po renderu koji je podelila Adata), ali poseduje ugrađeni SSD do 1TB kapaciteta za skladištenje. Koristeći se zajedno sa softverom Gaming Launcher, Adata kaže da XPG Vault omogućava igračima da prenesu svoje igre sa sobom sa jednog računara na drugi.

Adata takođe tvrdi da je brzina prenosa iznenađujuće brza, 985 MB/s putem žične USB Type-C veze. Teoretska brzina USB 3.2 Gen 2x1 veze biće dovoljna da podrži tu vrstu brzine (kao što smo videli kod Samsungovog T7 prenosivog SSD-a), iako različiti faktori ulaze u igru, kao što su iznad overhead i hlađenje.

 

Ako ste propustili: ADATA Nighthawk & Blackbird M.2 PCIe 5.0 SSD – transfer do 14 GB/s

Ostale karakteristike još nisu poznate, ali možemo da uočimo najmanje pet dugmadi, plus točkić za pomeranje koji verovatno služi kao šesto dugme. XPG Vault takođe izgleda kao da će se pohvaliti prilagodljivim RGB osvetljenjem na spoljnim ivicama točkića za pomeranje i na XPG logotipu koji krasi šasiju Vault-a.

Detalji o SSD-u (kao što je tip NAND fleš memorijskih čipova i hardver kontrolera) ili kao što je DPI miša trenutno nisu poznati, ali će ih, nadamo se, objaviti na CES-u. Isto važi i za cene, prenosi Hot Hardware.

Prednost SSD-a za ovu vrstu aplikacija je u tome što nema pokretnih delova. To znači da možete da se krećete mišem okolo koliko god želite, a da ne utiče na drajv, što ne bi bilo pametno sa mehaničkim hard diskom (HDD). Da li postoji tržište za ovako nešto, pretpostavljamo da ćemo uskoro saznati.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


AMD-ov Ryzen 9 6900HX Zen 3+ APU možda ima iznenađenje na ploči u vidu Radeon 600 serije

Samsung Galaxy S22 Ultra se pojavio u mat crnoj i beloj varijanti uživo

10203
10205
10206
10207
10208
10209