Greška

Došlo je do greške.

Adapteri za sve što nedostaje na iPhone X

16.04.2018 15:27 | 0 Mobile
Adapteri za sve što nedostaje na iPhone X


Kada je Apple predstavio iPhone X u septembru, bio je poprilično kritikovan od strane javnosti. Iznenađujuća cena od 1000 dolara;  izrez u vrhu ekrana gotovo od ivice do ivice; a možda i najviše - nedostatak fizičkog home tastera. Naravno, iPhone X ima brojne pozitivne karakteristike: prelep ukupan dizajn, superiorna tehnologija prepoznavanja lica, AR funkcije i odlične kamere na poleđini i s prednje strane. Međutim, za neke je gubitak home tastera, zarad novih gestikulacija na ekranu i kombinacije tastera, bio previše. Ubrzo su počeli da se pojavljuju vodiči kako vratiti virtuelni home taster na ekran, dok su brojni novinari i testeri isticali da im i nakon nekoliko meseci i dalje nedostaje home taster.

Za Apple fanove, koji ne mogu da žive bez najnovijeg telefona, a takođe ne mogu i bez home tastera, postoji rešenje: dongle od 26 dolara koji se priključi u iPhone Lightning port i koji vraća iskustvo fizičkog home tastera (i priključak za slušalice). Dongle je prvi put predstavljen tokom CES sajma u januaru, i predstavlja jedan od bizajrnijih eksternih dodataka za iPhone X. Čak mu je i popularni YouTuber Marques Brownlee dao šansu.

Apple ima istoriju izmene i preusmeravanja hardvera, eliminišući funkcije kao što su I/O portovi kako bi pojednostavio i uskladio dizajn. Ipak, te hardverske funkcije su služile svrsi. Za one koji se i dalje oslanjaju na njih u svojim svakodnevnim aktivnostima, sada postoji neobična zamena: dongle. Za Apple proizvode dongle ne znači samo dodavanje novih funkcionalnosti, već i zamenu funkcija i mogućnosti koje su oduzete.

I sam Apple sam u potpunosti prihvata tržište dongle uređaja - pogledajte samo širok izbor opcija koje kompanija nudi na "iPhone accessories' adapters" stranici na svom sajtu. Tu je "Lightning to 3.5mm" adapter od devet dolara, koji jednostavno rešava problem sa hardverskom karakteristikom eliminisanom na iPhone-u 7. Za one koji koriste iPhone za prezentacije, tu je i digitalni AV adapter od 49 dolara. Za Instagram profesionalce, tu "Lightning to SD card" čitač. I ovo su samo oni dodaci koji rade sa najnovijim Apple iPhone i iPad uređajima. Postoje i dongle rešenja za Mac računare, takođe, koji omogućavaju pristup više VGA portova VGA portova, ethernet, dodavanje više USB priključaka na MacBook ili MacBook Air.

Sve ovo su uglavnom jednostavni i standardni Apple adapteri. Stvari postaju interesantnije kada počnete da istražujete šta eksterni proizvođači imaju u ponudi. Belkin je verovatno među najboljima sa Lightning Audio + Charge Rockstar dongle uređajem, koji omogućava da slušate muziku preko Lightning-baziranih slušalica dok punite svoj uređaj preko drugog porta na donglu. A tu je i spliter za slušalice sa pet priključaka - ikona ranijeg vremena koja omogućava da delite svoj zvuk sa telefona sa četiri prijatelja. Satechi je takođe dobavljač nekih odličnih Apple donglova, u formi hubova (veći dodaci koji često uključuje tri ili više portova). Type-C pass-through USB hub od 45 dolara se pojavio nedugo nakon objave Apple-ovog ultra-tankog 12-inčnog MacBooka. Kompanija nudi i niz drugih donglova različitih veličina, oblika i cena.

Dongle portovi možda izgledaju smešno, ali odrađuju posao. Apple oduzima funkcije, zamenjuje ih novim modernijim karakteristikama, ali je tu uvek neki novi dongle da popuni prazninu.

Izvor: Slate

Komentari

0 Dodaj komentar

Retro magija Nokia 3310 i 8110 telefona

Biliju Mičelu oduzeti svi rekordi za Donkey Kong i Pac-Man

10104
10105
10106
10107
10108
10109