Greška

Došlo je do greške.

Ad-blocker ugrađen u Chrome će biti loša vest za torent sajtove

09.07.2017 19:53 | 0 Software/Web
Ad-blocker ugrađen u Chrome će biti loša vest za torent sajtove

Operateri torent sajtova su u strahu da Google ima planove o ugradnji ad-blockera u Chrome, koji će potpuno uništiti torente. Kako izveštava TorrentFreak, najvećim torent sajtovima je i sada veoma teško da se održe i zarade dovoljno novca za plaćanje hardvera i hosting.

Chrome je najpopularniji browser na mnogim torent sajtovima, a 40 procenata posetilaca već ima ugrađene blokere reklama. Prema navodima TorrentFreaka, Chrome-ov adblocker će u potpunosti "ubiti" torent sajtove. Google je nedavno objavio da će Chrome uskoro podrazumevano blokirati dosadne i napadne reklame.

Neimenovani vlasnik jednog od torent sajtova ističe da je ekonomija torent sajtova u jako lošem stanju i da ukoliko sajtovi bar ne uspeju da pokriju troškove, niko neće iz svog džepa davati novac kako bi ih održao u životu. Vlasnik neimenovanog torent sajta ističe da su se testirale alternativne metode zarade, ali su se reklame ispostavile kao jedino isplativo rešenje.

Sajt Torlock je je potvrdio ove navode, ističući da će u budućnosti biti veoma teško voditi torent sajtove tako da oni budu profitabilni. "Ipak, mi ovo radimo iz ljubavi, tako da na nas Chrome-ove akcije neće preterano uticati", ističe Torlock.

Izvor: TorrentFreak

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft sprema novi premijum Windows 10 Mobile uređaj?

Assassins Creed: Origins dvadesetominutni gejmplej (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509