Greška

Došlo je do greške.

Acronis Cyber Protection Developers konferencija dovela globalne tehnološke lidere u Sofiju

01.02.2019 14:40 | 0 Biznis IT
Acronis Cyber Protection Developers konferencija dovela globalne tehnološke lidere u Sofiju


Saopštenje za javnost

Acronis, globalni lider u cyber zaštiti i hibridnim cloud rešenjima, bio je domaćin prve Cyber Protection Developers konferencije u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, 30. januara 2019. Jednodnevni event, koji se održao u zgradi univerziteta u Sofiji je softverskim developerima predstavio svetski poznate predavače iz Acronisa, Google-a, Microsofta, NGINX-a, VMware-a, MariaDB-a, LogSentinela i univerziteta ETH Zurich.

Fokus konferencije je bila cyber zaštita, inovativni pristup koji garantuje zaštitu, dostupnost, privatnost, autentičnost i bezbednost podataka (safety, accessibility, privacy, authenticity, and security - SAPAS, poznatiji kao pet vektora cyber zaštite). Program konferencije je predstavio najbolje procedure uz praktične primere, koji obezbeđuju laku, efikasnu i sigurnu zaštitu podataka, aplikacija i sistema u modernom svetu.

U skladu sa temom konferencije, Acronis je iskoristio događaj kako bi predstavio i novi proizvod. Acronis SDI Appliance je gotovo rešenje za cyber zaštitu koje integriše provereni hardver i softver u jedan uređaj, koji je jednostavan za instalaciju i upotrebu.

Acronis Cyber Protection Developers Conference je započeo keynote prezentacijom osnivača i izvršnog direktora kompanije Sergeja “SB” Belousova, o budućnosti cyber zaštite. Pored toga, posetioci su imali prilike da čuju i sledeća predavanja:

  • Michael “Monty” Widenius, originalni developer MySQL-a i osnivač MariaDB fondacije u prezentaciji o sigurnosti baza podataka.
  • Igor Sysoev, inovator koji je napravio NGINX, drugi najpopularniji web server na svetu, u prezentaciji o web sigurnosti.
  • Orlin Vasilev, Software Infrastructure Engineer iz VMware-a, prezentovao je Kubernetes security hardening methode sa realnim Kube-bench demoima.
  • Dmitry Soshnikov iz Microsofta govorio je o korišćenju mašinskog učenja i veštačke inteligencije u svrsi cyber bezbednosti.
  • Bertrand Meyer, autor programskog jezika Eiffel i profesor softverskog inžinjeringa na ETH Zurich univerzizetu, diskutovao je o modernom pristupu razvoju bezbednog softvera.
  • Oleg Ishanov, direktor za informacionu bezbednost u kompaniji Acronis, pružio je pregled  procesa u razvoju bezbednosti.
  • Minko Gechev, Senior Developer Programs Engineer iz kompanije Google, prezentovao je trening sesiju na Java Scriptu sa fokusom na Bazel.
  • Bozhidar Bozhanov, CEO and Lead Architect u LogSentinelu, pružio je pregled najboljih procedura i mera za prevenciju bezbedonosnih propusta i incidenata.

acronis12.jpg


Svaka od prezentacije je bila praćena i delom za pitanja posetilaca moderisana od strane Acronisovog Development Officer-a Nikolaya Grebennikova.
Takođe, deo konferencije je bila i panel diskusija sa predstavnicima Sofia Tech Parka, Instituta za informacione i komunukacione tehnologije, Ministarstva obrazovanja i nauke, Softverskog univerziteta, kompanije Coursedot, i univerziteta u Sofiji, na kojoj se diskutovalo o IT obrazovanju i otključavanju IT potencijala.

"Unapređenje ljudi koji razvijaju softverska rešenja novim veštinama kroz direktan kontakt sa velikim misliocima je suština onoga što Acronis radi", rekao je Beloussov. “Bugarskoj su potrebni dobri softverski inžinjeri kako bi razvijali inovativne tehnologije koje će zadovoljiti rastuću potrebu za cyber zaštitom. Acronis je otvorio centar za istraživanje i razvoj u Sofiji prošle godine i ova konferencija je naš doprinos lokalnoj zajednici".

Acronis Cyber Protection Developers Conference je prvi u seriji globalnih događaja koji promovišu cyber zaštitu i razvoj lokalnih talenata. Sa više centara za istraživanje i razvoj širom sveta, Acronis je uvek u potrazi za vrhunskim softverskim inžinjerima.

Svi zainteresovani su uvek dobrodošli da se prijave za otvorene pozicije na ovoj adresi

Izvor: Acronis

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola RAZR 2019 će biti sjajan spoj budućnosti i nostalgije

Panasonic LUMIX S1R - fotoaparat punog formata bez ogledala sa najvišom rezolucijom

10604
10605
10606
10607
10608
10609