Acerovi prvi premijum Chromebookovi su namenjeni poslovnim korisnicima

Acer je predstavio novu seriju Chromebook modela, namenjenih poslovnim korisnicima

Acerovi Chromebook modeli su do sada pretežno bili pristupačni laptopovi, koji su uglavnom namenjeni edukativnom sektoru, a ne kancelarijama. Međutim, sa najnovijim modelima, kompanija namerava da promeni ovu reputaciju. Acer je predstavio novu seriju Chromebook modela, koje predvode konvertibilni Chromebook Spin 13 i regularni Chromebook 13 model. Više nema malih ekrana, usporenih performansi i skromnog dizajna. Sada su tu 13-inčni ekrani sa 3:2 odnosom, osma generacija Intel Core procesora, do 16GB RAM-a, metalna kućišta i Gorilla Glass zaštita. Ovi modeli su namenjeni korisnicima koji mogu da koriste Chrome OS za naprednije zadatke, a istovremeno su spremni i da plate za ovu privilegiju.Za one koji bi da uštede, tu su i Chromebook Spin 15 i Chromebook 15 modeli, sa konvencionalnijim 16:9 ekranima, kao i Celeron i Pentium opcijama procesora.Acer je dodao i novi model laptopa u svoju Windows familiju uređaja. Acer Swift 5 je 15.6-inčni model, koji stiže sa tanjim okvirima oko displeja, većom baterijom i novim Intel procesorima. Perema navodima Acera, ovo je i najtanji model u svojoj klasi laptopova. Moguće ga je opremiti sa do 16GB RAM-a i 1TB SSD skladišnog prostora.
acer2_34.jpgAcer nije objavio kompletne specifikacije i cene novih laptopova, ali je pomenuo da će se 15-inčni Chromebook pojaviti u julu, po ceni od 350 dolara, dok će Spin 15 imati početnu cenu od 450 dolara.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi