Acer smanjuje broj ODM partnera

Sudeći po nekoliko zahteva za ponudu (RFQ) koje je poslao Acer, ova kompanija želi da smanji broj ODM partnera u 2014. godini, navode industrijski izvori. Izvori navode da je Acer-ov RFQ proces već ušao u drugu fazu cenovnog nadmetanja sa najžešćom konkurencijom do sada u 15-inčnom segmentu. Glavni ponu

Sudeći po nekoliko zahteva za ponudu (RFQ) koje je poslao Acer, ova kompanija želi da smanji broj ODM partnera u 2014. godini, navode industrijski izvori. Izvori navode da je Acer-ov RFQ proces već ušao u drugu fazu cenovnog nadmetanja sa najžešćom konkurencijom do sada u 15-inčnom segmentu. Glavni ponuđači u drugom krugu nadmetanja su Quanta Computer, Compal Electronics i Wistron, a Pegatron koji je primao narudžbine od Acera u ovoj godini, nije dobio RFQ zahtev za narednu godinu. Međutim, činjenica je i da su ova tri proizvođača držala najveći broj Acer-ovih narudžbina (svaki po oko 30 odsto). Trenutno high-end modeli čine 5-6 odsto Acer-ovih isporuka, a modeli srednje klase oko 10 odsto. Acer želi da poveća ta dva procenta u naredne dve do tri godine.
acer odm partneri

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi