Greška

Došlo je do greške.

Acer najavio Aspire Vero NG Edition i tri nova Chromebooka

05.01.2022 19:19 | 0 Mobile
Acer najavio Aspire Vero NG Edition i tri nova Chromebooka

 

Acer je danas najavio Aspire Vero National Geographic Edition (AV15-51R), specijalno izdanje svog laptopa Acer Aspire Vero i manifestaciju posvećenosti kompanije održivijoj budućnosti. Svaka kupovina ovog održivog laptopa pomaže u podršci globalnom neprofitnom društvu National Geographic Society sa sedištem u SAD u njegovom radu na zaštiti našeg sveta kroz istraživanje, istraživanje i obrazovanje.

Originalni izgled Aspire Vero-a je definisan mešavinom materijala koja se koristi u njegovoj šasiji, koja se sastoji od 30% reciklirane (PCR) plastike i pažljivo je odabrana zbog ravnoteže između izdržljivosti, krutosti i estetike. Žute pigmentne tačke u kontrastu sa ovom teksturiranom sivom površinom daju karakter laptopa, a sve to bez potrebe za farbom.

Korisnici će prvo primetiti nekoliko dijagonalnih linija koje prolaze preko otprilike polovine gornjeg poklopca. Mali izvod iz topografske karte, ove linije dele površinu laptopa na kopno i more i aludiraju na uticaj globalnog zagrevanja na porast nivoa mora. Otvaranjem laptopa otkriva se kultni žuti okvir National Geographica, koji je odštampan direktno na donjem desnom uglu tastature. Žutim otiskom na razmaknici nalazi se poruka „Za planetu Zemlju“.

Kao prvi utisak, Aspire Vero National Geographic Edition pokazuje da životni vek računarske ambalaže ne mora da se završi prilikom isporuke. Unutrašnje pakovanje laptopa je dizajnirano da bude višenamenska kutija i može se u potpunosti promeniti nakon što korisnici podese svoj uređaj. Sama kutija ima dovoljno karaktera da stane pravo u sobu korisnika — možda na vrhu komoda ili ugao stola — a njena unutrašnja pregrada može da se preklopi u trouglasti stalak za laptop.

 

AcerChromebookSpin513CP5132H04.jpg 

 

Acerov inovativni dizajn pakovanja štiti uređaj bez potrebe za bilo čim osim 85% recikliranog papira, plus navlaka za laptop od 100% industrijske reciklirane plastike (PIR) i dodatnog lista od 100% PIR plastike koji se nalazi između ekrana i tastera laptopa.

Acer Aspire National Geographic Edition koristi 30% PCR plastike u celoj svojoj šasiji, štedeći 21% emisije ugljenika za proizvodnju tog dela. 30% PCR plastike se takođe koristi u okviru ekrana laptopa i 50% u poklopcima tastera, što dodatno smanjuje otisak računara. Gledajući na drugi kraj životnog veka laptopa, poseban napor je uložen da se pojednostavi proces popravke i nadogradnje. Donji poklopac se skida sa jedanaest standardnih šrafova sa Phillips glavom, otkrivajući dobro organizovan skup unutrašnjih delova koji korisnicima omogućavaju da lako zamene RAM i SSD.

Pokrenut Intel Core procesorom 11. generacije sa Intel Iris Xe grafikom, lakši ekološki otisak laptopa ne znači da je slab u performansama: on udobno omogućava korisnicima da kreiraju, povezuju se i sarađuju. Korisnici mogu da uživaju u Windows 11 odmah iz kutije, dok Wi-Fi 6 nudi izuzetno pouzdano povezivanje. Korisničko iskustvo je zaokruženo velikim izborom portova, uključujući USB Type-C i dva USB 3.2 Gen1 Type-A porta, od kojih se jedan može koristiti za punjenje mobilnih uređaja čak i kada je računar isključen.

Vero linija proizvoda rođena je pod Earthion-om, Acer platformom koja kombinuje snage ove kompanije, njenih partnera u lancu snabdevanja, kupaca i zaposlenih kako bi pomogla u rešavanju ekoloških izazova inovativnim rešenjima. Primarne teme fokusa Earthion-a uključuju posvećenost kompanije Acer RE100 da do 2035. dostigne 100% korišćenje obnovljive energije, potragu za zelenijim dizajnom proizvoda i napore da se smanji ugljenični otisak u Acer-ovom lancu snabdevanja.

Acer Aspire Vero National Geographic Edition (AV15-51R) biće dostupan u Francuskoj u martu, po ceni od 899 evra. Laptop će takođe biti dostupan u više zemalja širom Azije i Pacifika.


Takođe, Acer je danas predstavio tri nova Chromebook-a dizajnirana za potrošače kojima je potreban bezbedan, jednostavan za korišćenje i pristupačan uređaj za produktivnost, zabavu i komunikaciju. Ovi novi Chromebook-ovi dolaze u tri veličine i forme, i opremljeni su svime što je potrošačima potrebno, plus izuzetna audio i video tehnologija za zabavu i video konferencije.

Sa elegantnim dizajnom i izdržljivim aluminijumskim kućištem, novi Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) je idealan Chromebook koji možete poneti u pokretu za školu, strastvene projekte, posao i još mnogo toga. Pokreće ga novi super-brzi MediaTek Kompanio 1380 procesor sa osam jezgara za poboljšani multitasking, omogućava korisnicima da ostanu produktivni ceo dan uz izuzetne performanse i do 10 sati trajanja baterije.

 

AcerChromebookSpin513CP5132H03.jpg 

 

VertiView ekran od 13,5 inča koji povećava produktivnost sa odnosom širine i visine 3:2 daje korisnicima 18% više vertikalnog prostora na ekranu kako bi mogli da vide više sadržaja pre nego što moraju da pomeraju. Štaviše, panel rezolucije 2256x1504 na prekrasnom ekranu i uski bočni okviri od 7,7 mm (0,3 inča) služe da istaknu ove vizuelne elemente.

Konvertibilni dizajn novog Acer Chromebook Spin 513 čini ga odličnim izborom za ljude koji nose svoj uređaj sa sobom kada putuju. Može da se transformiše između četiri različita režima korišćenja, kao što je režim šatora za maksimalno iskorištavanje prostora ograničenog prostora kao što su vozovi ili avioni i režim tableta za korišćenje u pokretu, a odlikuje se vojnom MIL-STD 810H izdržljivošću.

Wi-Fi 6 pomaže u održavanju pouzdanih veza sa mrežama i vrućim tačkama. Pored toga, Chromebook ima tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem za oblasti sa slabim osvetljenjem i USB Type-C port za povezivanje sa perifernim uređajima, prenos podataka i punjenje mobilnih uređaja.

DTS Audio i par zvučnika okrenutih nagore daju zvuk visokog kvaliteta i bez izobličenja, bilo da se radi o video pozivu na poslu ili u školi, ili dok uživate u strimovanoj zabavi. Par mikrofona okrenutih nagore upotpunjuje paket, dajući korisnicima sve što im je potrebno za kristalno čiste konferencijske pozive.

 

AcerChromebookSpin513CP5132H04.jpg 

 

Acer gradi svoju poziciju lidera u industriji Chromebook računara sa velikim ekranom sa Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T), donoseći pristupačnu opciju korisnicima koji traže uređaj za neometano i jednostavno obavljanje više zadataka. Ovaj prenosivi uređaj održava korisnike povezanim, angažovanim i zabavljajućim se iz različitih delova svog doma — ili čak i dok su napolju. Ogroman FHD IPS ekran od 15,6 inča Acer Chromebook 315 je protiv odsjaja, tako da se u njemu može uživati na terasi, balkonu ili bašti, kao iu celom domu i kancelariji. Pored toga, opcioni ekran osetljiv na dodir omogućava laku navigaciju, dok velika tastatura ima mesta za namensku numeričku tastaturu, što je bonus kada radite na kućnim finansijama i školskim poslovima.

DTS Audio pruža bogat zvuk sa dubljim basom, idealan za video pozive, kao i uživanje u igrama ili strimovanom sadržaju, dok najnoviji Intel procesori i Wi-Fi 6 pružaju pouzdane performanse i povezivanje. Pored 10 sati trajanja baterije, korisnici će takođe ceniti dva USB Gen 2 Type-C porta, po jedan sa svake strane, i mogućnost lakog prenosa video zapisa i fotografija zahvaljujući čitaču MicroSD kartica.

Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) biće dostupan u Severnoj Americi u junu 2022. po ceni od 599,99 USD; iu EMEA u aprilu 2022. počevši od 649 evra.

Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) biće dostupan u Severnoj Americi u januaru 2022. po ceni od 299,99 USD; iu EMEA krajem prvog kvartala 2022. počevši od 399 evra.

Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) biće dostupan u Severnoj Americi u junu 2022. po ceni od 299,99 USD; iu EMEA u aprilu 2022. počevši od 369 evra.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Intel lansira grafičke čipove za gejmere u pokušaju da preuzme deo kolača od kompanije Nvidia

Acer predstavio ultra prenosive dodatke u Swift X asortimanu, kao i Predator stone računare i monitore

10104
10105
10106
10107
10108
10109