Greška

Došlo je do greške.

Samsung pokreće istragu zbog velikog škarta u proizvodnji procesora

22.02.2022 14:29 | 0 Biznis IT
 Samsung pokreće istragu zbog velikog škarta u proizvodnji procesora

Zadnjih dve godine, bez obzira da li je u pitanju izrada 4-nm ili 5-nm procesora, ova kompanija se suočava sa ogromnim problemima u pogledu performansi i procenta škarta u proizvodnji. Do sada je Samusng uložio dosta novca ne bili rešio konačno ovaj problem, ali se situacija sa procentom neispravnih proizvoda nije naročito poboljšala. Takva situacija je ozbiljno narušila poslovnu harmoniju u ovoj kompaniji i uticala na pad sposobnosti isporuke već naručenih količina kao i dodatnog produženja rokova koji se neprekidno odlažu.

U svetlu dugoročnih problema, rukovodstvo Samsugn Electronics-a  ne može sebi dozvoliti luksuz nerešene situacije i sedeti skrštenih ruku, zbog čega su odlučili da sprovedu detaljnu istragu u vezi problema sa visokim procentom škarta u proizvodnji procesora, pri čemu je centar pažnje posebno usmeren na bivše i sadašnje rukovodioce relevantnih odeljenja, uključujući i informacije o tome da li su krivotvorili interne izveštaje o stepenu škarta u proizvodnji i jesu li predviđeni novac namenjen u cilju poboljšanja procesa izrade, koristili na pravi način.

Samsung_5nm_node.jpg

Prethodno je Samusng objavio da će uvesti novu, GAAFET tehnologiju izrade 3D tranzistora pomoću 3-nm procesa i da se masovna proizvodnja prve generacije 3-nm procesora planira već u prvoj polovini 2022. godine. Masovna proizvodnja druge generacije je zacrtana za početak naredne godine. Međutim, ogromni problemi u proizvodnji 4-nm i 5-nm čipova, ostavili su analitičare prilično skeptičnim u pogledu sposobnosti Samsunga da te planove ostvari u praksi.

Dobro obavešteni izvori u ovoj grani industrije veruju da će trenutnu situaciju Samsung iskoristiti da konsoliduje poslovanje čitavog koncerna, dok se istovremeno procenjuju povezana finansijska pitanja u kontekstu lažnih tj “friziranih” izveštaja o stopi prinosa i koristi od primene naprednijih proizvopdnih procesa. Takođe, neki analitičari ukazuju na činjenicu da proizvodnja poluprovodnika nakon što uđe u fazu 5-nm i naprednije izrade, postaje veoma izazovna u pravcu daljeg istraživanja i razvoja.

Relevantni izvori iz Samsunga Electronics-a tvrde da je ova kontrola menadžmenta firme, zapravo rutinska operacija kao da se o sadržaju povezanih stvari i interesa u vezi sa situacijom, trenutno diskutuje i interno razgovara, pa je zbog toga nezgodno otkrivati više detalja i informacija u javnosti.

 

Izvor: InfoStock Daily

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Dogovori oko preuzimanja počeli samo nekoliko dana nakon skandala u vezi seksualnog uznemiravanja

Cooler Master CK721 65% mehanička, bežična tastatura

10604
10605
10606
10607
10608
10609