MediaTek i Intel donose gigabit LTE na naredne Apple iPhone modele?

Apple bi se mogao prebaciti na MediaTek, kao dodatnog dobavljača modema, nakon problema koje je kompanija doživela u borbi oko patenata sa Qualcommom.

Apple bi se mogao prebaciti na MediaTek, kao dodatnog dobavljača modema, nakon problema koje je kompanija doživela u borbi oko patenata sa Qualcommom. Apple već sada razmišlja o inferiornijim Intel modemima za svoje 2018 iPhone modele za GSM provajdere, ali i dalje mora da koristi Qualcommove za CMDA provajdere. Upravo ovo Apple želi da izbegne u budućnosti.Naredne godine ovakvoj situaciji bi mogao doći kraj, a izvori sugerišu da će Intel snabdevati najveći deo iPhone modema svojom novom gigabit LTE kreacijom, dok će za ostatak biti zadužen MediaTek. Glasine sugerišu i da Apple radi na pre-5G iPhone prototipu, tako da bi modem performanse, u poređenju sa konkurencijom, trebalo da budu dosta bolje sa 2018 iPhone modelima.Izvor: PhoneArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi