Greška

Došlo je do greške.

Google Maps je postao pretrpan funkcijama koje niko ne želi i ne koristi?

28.10.2018 12:01 | 3 Software/Web
 Google Maps je postao pretrpan funkcijama koje niko ne želi i ne koristi?


Google Maps ima novu funkciju za svoju Android aplikaciju, koja korisnicima omogućava da prate mesta kao što su firme ili restorani i da od njih dobijaju vesti i ažuriranja kao što bi to dobijali na Instagramu ili Twitteru.

Ovo svakako ne predstavlja problem ukoliko je nova funkcija nešto što vam je neophodno, ali takođe čini da Google Maps prestaje da liči na servis koji je bio nekada i sve više podseća na popularne aplikacije koje vas zatrpavaju funkcijama koje ne želite. Veliki broj Google Maps korisnika želi jednostavno mape, navigaciju i procenjeno vreme dolaska na destinaciju i to je to.

Kako Mashable primećuje, Google Maps je izuzetno koristan servis ali izgleda da polako gubi viziju i udaljava se od onoga što servis čini korisnim. Samo tokom ove godine, Google je u Maps implementirao neke funkcije čija je upotrebna vrednost pod znakom pitanja, kao što su: kontrola muzike tokom navigacije, planiranje grupnih večera, "uparivanje" korisnika sa restoranima, deljenje nivoa baterije sa prijateljima... Ista slika je bila i u godinama ranije.


Pogledajte još: Evropski proizvođači Android uređaja će uskoro morati da plaćaju naknadu za korišćenje Google aplikacija


Neke od novih funkcija su svakako i korisne, kao što je podsećanje na to gde ste parkirali automobil, ili pomoć pri pronalaženju stanica za punjenje električnog automobila, ili plan saobraćaja u realnom vremenu. Međutim, najveći broj novih funkcija je poprilično beskoristan za najveći broj korisnika koji žele osnovne funkcije od Google Maps-a.

Ovo je poprimilo tolike razmere da neki razmatraju prelazak na Apple Maps, iako mapiranje u ovom sistemu nije ni blizu sofisticirano niti precizno u poređenju sa onim što nudi Google.

Rast i unapređivanje aplikacija i servisa je velika stvar, kako za developere tako i za korisnike, ali programeri koji rade na aplikacijama moraju u nekom tenutku da zastanu i zapitaju se da li je nešto što žele da implementiraju u servis zaista dobro, kvalitetno i potrebno korisnicima.

Izvor: Mashable

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nove informacije sugerišu da Galaxy S10 neće imati izrez u ekranu

Xiaomi predstavio Mi TV 4 - Smart LED TV od 65 inča

10504
10505
10506
10507
10508
10509