Google I/O: Allo i Duo su nove Google aplikacije za slanje poruka i video pozive (video)

Google je tokom svoje ovogodišnje I/O konferencije predstavio par novih aplikacija, koje nose nazive Allo i Duo

Google je tokom svoje ovogodišnje I/O konferencije predstavio par novih aplikacija, koje nose nazive Allo i Duo. Allo je aplikacija za slanje poruka, koja ima ugrađen kompanijin novi Google Assistant. Google obećava da će uz ovu aplikaciju, korisnikove poruke biti sigurne i bezbedne. Pored toga što će sve poruke biti enkriptovane, aplikacija će imati i inkognito mod, poput onoga što nudi Chrome browser. Sa ovim podešavanjem, sve poruke će koristiti end-to-end enkripciju. Takođe će postojati opcija izbora koliko će poruke trajati, poput onoga što nudi Snapchat.Incognito Mode omogućava da, kada brišete poruke, one su zauvek izbrisane, a Google tvradi da ih niko nikada neće više videti na vašem uređaju. Aplikacija takođe koristi Smart Reply, nudeći sugestije za odgovore kako na tekstualne tako i na foto poruke. Aplikacija ima još neke zanimljive funkcije, kao što je mogućnost “držanja” send tastera i korišćenja slajdera kako bi se naredna poruka načinila manjom ili većom.Duo je videoa aplikacija (jedan-na-jedan), koja takođe nudi end-to-end enkripciju za video pozive. Najbitnija funkcija koja odlikuje Duo aplikaciju, jeste što ćete videti video osobe koja poziva pre nego što odgovorite. Na ovaj način uvučeni ste u razgovor pre nego što on i krene. Google obećava da će Duo raditi gde god se nalazite – kada se nađete u oblasti sa slabijim kvalitetom veze, servis će “graciozno degradirati”.

Prema onome što je prikazano, dve nove aplikacije su kreirane kako bi se takmičile sa (ili možda zamenile u budućnosti) Google Hangouts aplikacijom za poruke i video pozive. Google Allo i Duo aplikacije će biti dostupne za Android i iOS.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi