Greška

Došlo je do greške.

Android 12 bi mogao omogućiti da se aplikacije uspavaju preko nove funkcije

12.01.2021 15:33 | 0 Software/Web
 Android 12 bi mogao omogućiti da se aplikacije uspavaju preko nove funkcije


Google možda radi na novoj funkciji hibernacije za sledeću verziju Androida ili Android 12. Funkciju hibernacije prvi je otkrio XDA Developers tim, a omogućiće korisnicima da zaustave rad aplikacija u pozadini.

Ovo je otkriveno u Android Open Source (AOSP) i trebalo bi da pomogne da se poboljša životni vek baterije na uređajima, a istovremeno da pomogne proizvođačima originalne opreme da poboljšaju sigurnost. Iako naziv novog operativnog sistema za pametne telefone još nije poznat, njegovo predstavljanje se očekuje tokom ove godine. Prvi preview za Android 12 bismo mogli dobiti već do marta.

 

Pogledajte još: Android 12 će olakšati instaliranje aplikacija koje ne dolaze sa Play Store-a


Hibernacija već postoji u Androidu, ali trenutno je uglavnom u rukama programera aplikacija i samog operativnog sistema. Trenutno je moguće prevući aplikaciju sa ekrana za nedavno korišćene, kako bi se obezbedilo da se ne zadržava predugo. Sa novim sistemom, Google će verovatno omogućiti korisnicima da izaberu koje bi aplikacije odmah trebale da pređu u stanje hibernacije.

Očekuje se da će Google olakšati i pokretanje drugih prodavnica aplikacija na Androidu sa sledećom verzijom. Kompanija je nedavno u objavi istakla da će ovo biti deo povratnih informacija koje su stigle od velikog broja programera.

Izvor: MySmartPrice

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Tizer za Samsung Galaxy S21 seriju nudi uvid u kameru, S-Pen podršku

Vizija budućnosti: Samsung predstavio najnovije inovacije na CES 2021 sajmu

10504
10505
10506
10507
10508
10509