Greška

Došlo je do greške.

4 načina da ubrzate svoj Xiaomi telefon

14.06.2022 10:29 | 0 Mobile
4 načina da ubrzate svoj Xiaomi telefon

 

Kompanija Xiaomi treći je najveći proizvođač mobilnih telefona na svetu. Prema podacima dostupnim na portalu Counterpoint, Xiaomi zauzima 12% tržišta. Ispred njega su Apple sa 18% i Samsung sa 23%, prema podacima iz prvog kvartala tekuće godine.

Shodno tome, MIUI je svakako među najrasprostranjenijim korisničkim okruženjima u Android svetu. Ali, šta ukoliko MIUI ponekad štucne? Postoji nekoliko trikova za ubrzanje vašeg Xiaomi mobilnog telefona koje prenosi Gizchina.

Omogućite proširenje radne memorije

Opcija “Memory extension” pojavila se na uređaju Redmi Note 10 Pro 5G, a od tada je podržana na većini novijih telefona ovog proizvođača. Ova sposobnost upotrebljava skladišni prostor kako bi stvorila SWAP prostor i rasteretila radnu memoriju. Time se omogućava bolje funkcionisanje vašeg telefona, a samim tim i MIUI korisničkog interfejsa.

Sve što treba da uradite jeste da otvorite “Settings”, zatim “Additional settings”, pa “Memory extension”, i omogućite ovu funkcionalnost. Veoma jednostavno, a i solidno učinkovito.

Memory_extension.jpg

Uključite “auto cache cleaning”

Bez obzira da li koristite pametni telefon, tablet, ili neki drugi uređaj, čišćenje keš memorije uvek može doneti određenu dozu ubrzanja sistema. Ukoliko je količina podataka u kešu velika, lagovanje uređaja može postati češće. Stoga, odaberite podešavanja “Battery and performance”, pa zatim kliknite na zupčanik u gornjem desnom uglu, i nakon toga odaberite opciju “Clear cache when device is locked” i podesite vremenski interval.

Battery.jpg

Blokirajte sistemske oglase

Neki Xiaomi mobilni telefoni u sebi imaju ugrađene oglase u određenim aplikacijama. Prikazivanje oglasa koristi sistemske resurse, pa zašto ih ne isključiti. Otvorite “Settings”, zatim “Connection & sharing”, a zatim “Private DNS”. Nakon toga, odaberite funkciju “Private DNS provider hostname” i ukucajte “dns.adguard.com”. To bi trebalo da reši vaš problem sa oglasima i omogući vam da povratite nešto sistemskih resursa.

DNS.jpg

Isključite animacije

MIUI je prepun animacija za sve i svašta, a one mogu znatno usporiti korisničko okruženje. Zato, pravac na “Settings”, pa “Additional settings”, pa “Developer options”. Ukoliko vam se ne prikazuje opcija „Developer options“ potrebno je da uradite sledeće: vratite se u podešavanja pa odaberite opciju „About phone“ i kliknite pet puta zaredom na „MIUI version“ nakon čega će vam se prikazati poruka „You are now a developer“.Developer01.jpg

Sada nazad u “Additional settings”, gde bi sada trebala da se pojavi opcija „Developers options“ na samom dnu. Nakon toga uđite i vrednosti za sledeća polja u sekciji „DRAWING“ podesite na off - “Window animation scale”, “Transition animation scale” i “Animator duration scale”.

Animation.jpg

Uostalom, probajte sami, pa nam javite da li se brzina u radu zaista poboljšala.

Električni auto koji mesecima može bez punjenja

Intel Core i9-13900 stiže sa čak 24 fizička jezgra

10104
10105
10106
10107
10108
10109