Greška

Došlo je do greške.

3 stvari koje Motorolu g82 čine odličnom kupovinom

05.08.2022 10:09 | 0 Mobile
3 stvari koje Motorolu g82 čine odličnom kupovinom

Prvi pogled na specifikacije modela g82 otkriva da ovaj telefon ima znatno veće ambicije od cenovne klase jer nudi mnogo više nego što smo to navikli kada su u pitanju jeftiniji telefoni.

Motorola tvrdi da je ovo najtanji i najlakši telefon u klasi, a tu su još i napredni displej, kvalitetan sistem kamera sa optičkom satbilizacijom slike, mnoštvo memorije i stereo zvuk.

Mi smo odlučili da detaljnije pogledamo 3 stvari koje nudi Motorola g82, i koje su od najveće vrednosti za većinu korisnika:

Ekran

Prva stvar koja se uočava na ovom modelu, pogotovo u poređenju sa konkurencijom, je svakako AMOLED displej.

Motorola g82 opremljena je 6.6” Full HD pOLED displejom koji nudi kvalitetniju i otršiju sliku, vernije boje i znatno veći raspon njihovih nijansi naspram LCD ekrana koji se uglavnom koriste kod jeftinijih telefona.

Zahvaljujući brzom 120Hz osvežavanju ekrana, svi prelazi na displeju su izuzetno glatki, što se posebno ističe prilikom korišćenja aplikacija, multimedije i surfovanja internetom.

moto_g82_display.jpg

Kamere

Bez obzira na trenutak u kom se nalazite, Motorola g82 5G ima kameru koja će vam pomoći da ga zabeležite. Uređaj dolazi sa 50MP glavnom kamerom koja koristi Quad Pixel tehnologiju, 8MP 2-u-1 sočivom sa ultraširokim objektivom i dubinskim senzorom za dve jedinstvene perspektive i 2MP Macro vision kamerom za slikanje najsitnijih detalja, dok je na prednjoj strani smeštena 16MP selfi kamera sa DualCapture modom koji korisnicima dozvoljava da u isto vreme snimaju prednjom i zadnjim kamerama.

Poseban dodatak je i optička stabilizacija slike (OIS), koja omogućava oštre fotografije bez podrhtavanja kada slikate pri slabom osvetljenju.

moto_g82_camera.jpg

Memorija

Ma koliko procesor u nekom telefonu bio moćan, njegove maksimalne performanse ne znače puno ako na raspolaganju nemate i dovoljno memorije.

Zato Motorola g82 dolazi sa 6GB radne i 128GB interne memorije. Zahvaljujući izdašnoj količini RAM-a, sve aplikacije će se brzo pokretati i moći ćete da u isto vreme imate veliki broj aktivnih aplikacija bez potrebe da neku gasite kako biste oslobodili dodatni prostor.

U slučaju da vam je potrebno više interne memorije, zahvaljujući posebnom microSD slotu možete je bez ikakvih problema proširiti.

Kvalitetne kamere, ekran i mnoštvo memorije predstavljaju ključnu stvar za dugovečnost i brz rad svakog telefona, a Motorola je odlučila da sve to ponudi u jeftinijem modelu kako bi što veći broj korisnika imao pristup najnovijim tehnologijama, a taj model je g82 i svakako zavređuje bliži pogled svakoga ko traži novi telefon.

Microsoft Rewards zvanično stigao u Srbiju

Nova boja po staroj ceni za iPhone 14

10104
10105
10106
10107
10108
10109