Greška

Došlo je do greške.

240Hz+1440p - AOC Agon AG273QZ Gaming Monitor Recenzija

30.03.2022 16:45 | 0 Multimedija
240Hz+1440p - AOC Agon AG273QZ Gaming Monitor Recenzija

 

Kada smo nedavno radili video pregled tržišta monitora, bilo je jasno koliko je različitih modela dostupno, a čak i u domenu striktno gaming monitora, izbor je veoma širok, sa raznovrsnim kombinacijama rezolucije, osvežavanja, tipa panela i drugih karakteristika. Iako ovako široka ponuda može biti i zbunjujuća, za kupce je to zapravo dobra stvar, jer svako može pronaći baš specifičnu kombinaciju karakteristika koja odgovara njihovim potrebama, ili mogućnostima gaming hardvera koji se nalazi u računaru.

Evo i sami smo, nakon blizu dve godine korišćenja TV-a umesto monitora u dilemi koji gaming monitor da odaberemo, pa smo probrali neke zanimljive modele koji su dostupni kod nas i rešili da probamo ono što je moguće probati, pa ćemo neke od njih i prikazati u našim recenzijama.

Prvi on njih je AOC Agon AG273QZ, model koji nudi ne baš uobičajenu kombinaciju karakteristika, što ga čini i potencijalno interesantnim, naročito onima sa nešto jačim hardverom. Najpre, tu je QHD rezolucija, odnosno 2560x1440 piksela, što je na 27” praktično idealno, nudi više oštrine i detalja, ali bez prevelikog podizanja hardverskih zahteva, što omogućuje da se na jačim grafičkim kartama maksimalno iskoristi i osvežavanje od 240Hz. QHD i ovako visoko osvežavanje su zaista interesantan spoj za gaming, a povrh svega toga, u pitanju je panel TN tipa, koji bi trebao pružiti i najbrži mogući odziv, u ovom slučaju deklarisan na 0.5ms. Kada smo kupovali prethodni monitor, ovakvi modeli su bili tek u najavi nakon što je AU Optronics predstavio novi tip panela, pa je ovo prva prilika da ih vidimo na delu, ali i da vama predstavimo kako radi i šta može AOC Agon AG273QZ gaming monitor

 

aocagonmonitor.jpg

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Stoto izdanje Google Chrome pregledača objavljeno uz redizajnirani logo

Facebook Messenger danas dobija nekoliko novih, korisnih i manje korisnih opcija

10304
10305
10306
10307
10308
10309