2016. je bila najjača za mobilni gejming sa prihodom od 91 milijarde dolara

Prema najnovijim podacima koje je objavila kompanija za praćenje tržišta SuperData Research, 2016. godina je bila najjača za mobilni gejming generišući neverovatnih 91 milijardu dolara prihoda.

Da li ste igrali mnogo mobilnih igara ove godine? Izgleda da mnogi jesu jer prema najnovijim podacima koje je objavila kompanija za praćenje tržišta SuperData Research, 2016. godina je bila najjača za mobilni gejming generišući neverovatnu brojku od 91 milijarde dolara prihoda. Agencija je došla do cifre od 2,6 milijardi mesečnih aktivnih korisnika a najveća potrošnja je u azijsko-pacifičkom regionu. Ipak, mobilni gejming tek treba da dostigne vrhunac, jer se u naredne tri godine očekuje dalje poboljšanje.
Štaviše, kako se prihodi budu povećavali, sve veći broj igara će biti tretiran sa visokim proizvodnim vrednostima i modelom marketing potrošnje karakterističnim za konzolne igre. Industrija već ima nesporne hitove kao što su Monster Strike i Clash of Clans, koji su već zaradili milijarde dolara. Ovogodišnji hit Pokemon Go je zaradio 788 miliona dolara dok je dugoočekivani Super Mario Run zaradio 14 miliona dolara za samo tri dana.
2016. godina ipak nije značila proboj za virtuelnu realnost jer su izdavači zaradili svega 2,7 milijardi dolara, a očekuje se da 2019. godine ta cifra bude 17,8 milijardi dolara.
Super Mario Run: preko 50 miliona preuzimanja
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi