2015. godine će najveći deo prodatih mobilnih telefona činiti pametni telefoni

Analitičari iz IHS Isuppli tvrde da će pametni telefoni činiti najveći broj prodatih telefona u 2015. godini. Prognoza ovih analitičara stavlja globalnu isporuku pametnih telefona u 2015. godini na cifru od jedne milijarde jedinica, što je duplo od trenutnih 478 miliona. Jedna od posledica ovog rasta će biti i

Analitičari iz IHS Isuppli tvrde da će pametni telefoni činiti najveći broj prodatih telefona u 2015. godini. Prognoza ovih analitičara stavlja globalnu isporuku pametnih telefona u 2015. godini na cifru od jedne milijarde jedinica, što je duplo od trenutnih 478 miliona. Jedna od posledica ovog rasta će biti i to da će pametni telefoni činiti 54,5% isporučenih telefona, spram današnjih 32,5% (ovo su naravno cifre koje su predviđanja analitičara). Prema Isuppli do ovoga će doći zahvaljujući brzom rastu broja low-end pametnih telefona na tržištu.

Fransis Sideko, viši analitičar pri IHS Isuppli je izjavio: “Sa svojim pristupačnim cenama, jeftini pametni telefoni su atraktivni kako za korisnike koji ih prvi put kupuju, tako i za zemlje u razvoju gde broj pretplatnika ima najbržu stopu rasta, kao što su – Kina, Indija, Južna Azija i Afrika”. Prošle godine recimo, novi proizvođač pametnih telefona ZTE je odneo veliku pobedu svojim jeftinim Blade modelom, a jagma za HP TouchPad i Pre 3 uređajima koji su naglo drastično pojeftinili pokazuje kolika glad postoji za jeftinijim tabletima i pametnim mobilnim telefonima.

Izvor: The Inquierer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi