Greška

Došlo je do greške.

1Password sada omogućava deljenje lozinki sa drugim korisnicima

13.10.2021 15:35 | 0 Software/Web
1Password sada omogućava deljenje lozinki sa drugim korisnicima


Popularni servis za upravljanje lozinkama 1Password objavio je da za svoje korisnike implementira novi način deljenja lozinki sa onima koji nisu korisnici 1Password-a, a sve na bezbedan način.

Pre ovoga, deljenje lozinke sa drugom osobom bi značilo slanje kopije te lozinke u e-mail ili tekstualnoj poruci, što svakako nije idealno. Poruke i e-mailove mogu pročitati ili presresti drugi ljudi, a ne samo osoba kojoj su namenjene. Međutim, 1Password veruje da je kreirao bezbedniju alternativu.


Ovo funkcioniše tako što 1Password generiše veb link lozinke koju korisnik želi da podeli. Link se sam briše nakon određenog vremenskog perioda, a nakon što nestane čak ni osoba koja je dobila link neće više moći da vidi sadržaj linka. Korisnici takođe mogu da odrede specifičnu adresu koju će osoba koja prima lozinku morati da ukuca kako bi se verifikovala, preko jednokratnog koda za verifikaciju.

Za kompanije, koje žele da dele lozinke između odeljenja, 1Password uključuje i detalje u Activity Log-u, gde će moći da se vidi deljeni sadržaj, ko ga je podelio, vreme i datum, e-mail adresa osobe koja prima sadržaj i drugo.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Inženjer dodao USB-C port na svoj iPhone (video)

Apple Watch bi naredne godine mogao biti ponuđen u tri veličine

10504
10505
10506
10507
10508
10509