Greška

Došlo je do greške.

Facebook gasi tri aplikacije zbog slabe upotrebe

04.07.2018 10:09 | 3 Software/Web
 Facebook gasi tri aplikacije zbog slabe upotrebe


Facebook je objavio da gasi Hello, Moves i tbh aplikacije, a razlog je slabo korišćenje ovih servisa. Društvena mreža je istakla da će korisnički podaci sa sve tri aplikacije biti obrisani u narednih 90 dana. Kompanija je istakla da su ljudi koristili ove aplikacije, ali da je odluka o njihovom gašenju doneta nakon fokusiranja na prioritete.

Verovatno najpoznatiji od ova tri servisa jeste Moves, koji je Facebook kupio 2014. godine. Moves je fitnes apliakcija, koja je beležila  rezultate dnevnih aktivnosti, kao što su hodanje, trčanje ili vožnja bicikla. Moves aplikacija i Moves API će biti obrisani 31. jula.


Pogledajte još: Facebook Messenger će uskoro moći da automatski prevodi poruke


Hello je lansiran 2015. godine na samo tri tržišta: u Brazilu, SAD i Nigeriji. Hello korisnicima omogućava da kombinuju informacije sa Facebooka sa informacijama kontakata sa korisnikovog telefona, dajući više konteksta o kontaktima. Ova funkcija se gasi za nekoliko nedelja.

Na kraju, poslednja aplikacija koja će biti ugašena jeste tbh, koju je Facebook kupio prošle godine. Ukoliko za nju niste čuli, u pitanju je anonimna aplikacija, namenjena studentima u SAD, koja tinejdžere ohrabruje da budu dobri jedni prema drugima.

S obzirom na činjenicu da su ovi servisi bili dostupni na ograničenim tržištima, kao i to da ih je koristio relativno mali broj ljudi, malo je verovatno da će ikome nedostajati nakon što ih Facebook bude ugasio.

Izvor: Neowin

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Dzoni X Novi član postova: 128
Nikad čuo.

Huawei patentirao pametni sat sa futrolom za Bluetooth bubice

Fortnite dobio novi Playground mod

10504
10505
10506
10507
10508
10509