Greška

Došlo je do greške.

Cooler Master V8 GTS

Baziran na osnovi originalnog V8 modela, novi kuler kompanije Cooler Master nosi naziv V8 GTS. Inspiracija za dizajn je pronađena u automobilskim motorima što će se određenoj korisničkoj grupi svakako svideti. Osim avangardnog dizajna, karakterišu ga laka montaža, odlične performanse i prilagođenost svim aktuelnim platformama.

Ocena redakcije

Ocena: 8

Test uređaja

Možete koristiti skrolovanje mišem umesto navigacije sličica!

za

 • Fantastičan dizajn (po našem mišljenju)
 • Dobre performanse
 • Kvalitetna izrada

protiv

 • Ventilatori nisu preterano zahvalni za zamenu
 • Cena (uslovno)
Specifikacije
 • Proizvođač Cooler Master
 • Model V8 GTS
 • Kompatibilnost Intel LGA 2011/1366/1156/1155/1150/775
  AMD FM2+/FM2/FM1/AM3+/AM3 /AM2
 • Ventilator 140mm
 • Brzina ventilatora 600 – 1.600 RPM (PWM) ± 10%
 • Maksimalan protok vazduha 28 – 82 CFM ± 10%
 • Masa 854 g
 • Dimenzije 154 x 149.8 x 166.5 mm
Opis proizvoda

V8 GTS svoj dizajn pozajmljuje od originalnog V8 modela i mogu se primetiti mnoge sličnosti.Cooler Master je učinio dosta da sam izgled bude još atraktivniji i po našem mišljenju, reč je o jednom od lepših kulera na domaćem tržištu. V serija odskače od proseka u velikoj meri, posebno od tipičnih "tower" kulera koji su napravljeni po manje ili više istom obrascu.
 


 

Cooler Master se oslonio na nešto drugačiji princip. Telo kulera je praktično spojeno iz tri različita tela koja su međusobno povezana heatpipe-ovima. Što se odabira materijala tiče, rebra su standardno izrađena od aluminijuma, koji su srednje gusto spojena kako bi vazduh nesmetao mogao da prolazi. Heatpipeove su bakarni, a u svojoj poslednjoj fazi izrade su presvučeni niklom. Njihov prečnik je 6 milimetara i ukupno ih je osam prisutno što je svakako obećavajuće u pogledu performansi.
 


 

Baza je dobila solidnu obradu i prilično je ravna, tako da dodatnih zahvata kao što je poliranje, nema potrebe primenjivati. Zanimljivo je da je Cooler Master implementirao heatpipeove, ali i vapor-chamber kao osnovu umesto direktnog kontakta koji često koriste kod svojih kulera. Ideja je da se ostvari što efikasniji prenos toplote sa izvora, odnosno procesora, na ostatak rashladnog tela.
 


 

Kao što smo već pomenuli V8 GTS poseduje dva ventilatora koji su ugrađeni između tri celine i smešteni su tako da njihova zamena neće biti posebno jednostavna. Ipak, upravo iz ovog razloga su implementirani vanserijski kvalitetni modeli koji poseduju očekivani radni vek od 160.000 časova i samopodmazujuće ležajeve. Njihov prečnik iznosi 140 milimetara, a pri radu brzina im se kreće između 600 i 1.600 o/min. Pri tome ostvaruju protok vazduha od 28 do 82 CFM što je solidna vrednost. Buka je pri maksimalnom broju obrtaja prilično bučnih 36 dBA, ali imajte u vidu da će većim delom vremena kuler biti manje opterećen, dok će u mirovanju pri 600 o/min ostvarivati minimalnih 16 dBA što je zaista tiho.
 

Zaključak

U svakom slučaju, V8 GTS je potpuno kompetentan kuler koji može da se nosi sa konkurencijom bez ikakvih problema i da obezbedi svakom overklokeru dovoljno prostora za "igranje" sa naponom i taktovima. U radu je prilično tih, sve do momenta kada ventilatori ne "zabruje" do maksimalnih obrtaja, kada postaje čujan, ali i dalje ne bučan.Kada se sve sabere, V8 GTS je kuler veoma dobrih performansi koji pored toga razbija monotoniju na tržištu i nudi fantastičan dizajn koji će bez preterivanja ulepšati unutrašnjost svakog kućišta. V8 GTS je za korisnike koji znaju da cene dobar dizajn i koji žele nešto što se ne uklapa u prosek. Kao takav V8 GTS nema zamenu i jasno je da će mnogima biti prvi na listi kada se budu pripremali za leto.