Greška

Došlo je do greške.

Samsung u borbi protiv sive ekonomije - koji su telefoni legalni? Watch Samsung u borbi protiv sive ekonomije - koji su telefoni legalni?
Objavljeno je 09.01.2019 15:23
ckvrlj Član postova: 705
Iako borbu protiv sive ekonomije u principu podržavam, ovo što je čovek iz domaćeg predstavništva kompanije ispričao je čisto baljezganje. Ovde očigledno u prvom planu nije interes države i društva da smanje sivu ekonomiju, već interes domaćih lanaca distribucije koje je onako usput pomenuo a kojima kupovina prošvercovanih telefona i televizora izbija masnu zaradu iz džepa. Pa bi sad da je spreče jer se navodno kupci takvih uređaja osećaju prevarenim jer nemaju garanciju. A to kompaniji mnogo teško pada i strašno se nasikirala za nas potrošače.
Interes i masna zarada domaćih distributera je ugrožen, a ovi pajaci iz srpskog predstavništva Samsunga su tu da im ugode i zaštite ih kako god mogu. Inače baš zabole Samsung i za nas i za našu sivu ekonomiju.
slavisaj Users postova: 4180
Ma totalna glupost, koja moze da prodje samo kod nas.
alfaunits Član postova: 43621
OK, po meni to jeste pogodnost, kasnije dobijem usporenje i unistenje telefona da bi se novi prodao
slavisaj Users postova: 4180
Bila je ova vest vec ranije, i jedan od razloga je bio i taj sto za nas region postoje odredjene pogodnosti, verovatno su mislili na updejt, pa zato kod nas updejt se dobije 2-6 meseci posle nego recimo u Nemackoj.
ma skroz su odvratni,
alfaunits Član postova: 43621
Pa Apple najvise oredjuje gde se ugradjuje i koliko Zna da kod nas nece mnogo zaraditi od prodaje aplikacija, pa je i zato telefon skuplji. Zato je i jako cesto ponuda u UK jeftiniji nego u US, sto prkosi ostalim primerima (da, vidjao sam, van termina kada je neki Brexit/GBP ludilo, da je cena iPhone-a u UK, sa VATem, niza nego u US, bez sales tax).
Za normalnu kompanije je bitno da zaradi sto vise, a da korisnici imaju odredjeni nivo zadovoljstva. Ko misli da ce korisnik biti srecniji sto Samsung ovo radi, umesto da resava reklamacije telefona kupljenih u EU, laze Ne vara se, nego laze, jer zna dobro da to sigurno nije tako