Greška

Došlo je do greške.

Logitech MX Anywhere 2 - 910-004373

MX Anywhere 2 je top model mobilnog miša kompanije Logitech, koji je u stanju da radi sa čak do tri uređaja paralelno. Predstavlja odličnu bežičnu periferiju i nudi fantastičnu izradu, te kvalitetan ugođaj u radu.

Ocena redakcije

Ocena: 9
Možete koristiti skrolovanje mišem umesto navigacije sličica!
Specifikacije
 • Model MX Anywhere 2 - 910-004373
 • Kategorija Bežični
 • Proizvođač Logitech
 • Senzor Laserski
 • Osetljivost 1600 dpi
 • Broj tastera 7
 • Dodatno - Laserski miš koji radi gotovo na svakoj podlozi
  - Mogućnost povezivanja na tri uređaja
  - Podesiva rezolucija u pet nivoa
  - USB Nano Prijemnik / Bluetooth
 • Ergonomija Simetričan
 • Dimenzije 61.6 x 100.3 x 34.4 mm
 • Masa 106 g
Opis proizvoda

Kompletnu Benchmark recenziju ovog modela možete pronaći na sledećoj adresi

Kao što samo ime sugeriše, reč je o mišu koji može da radi na svakoj vrsti podloge. Isto tako, reč je o napravi koju karakterišu produktivnost, visok stepen mobilnosti i pozamašna konektivnost, te na samom kraju - vrhunski kvalitet. Na šta mislimo kada to govorimo?

mxanywhere22.jpg

Pre svega, miš koristi Darkfield senzor, dobro poznatu lasersku tehnologiju koja omogućava da miš radi kontinualno i bez trzanja, seckanja ili prekida na bilo kojoj vrsti podloge.  O Darkfield miševima smo puno govorili, pa nema potrebe da ponavljamo priču o ovom senzoru. Samo ćemo konstatovati da je, posebno imajući u vidu naglašenu mobilnost miša i predviđeno korišćenje u kombinaciji sa mobilnim računarima, izuzetno zahvalna implementacija ovog senzora jer to znači da ćete imati potpuno funkcionalnog miša na raspolaganju, ma gde se našli i na ma koju podlogu postavili laptop i miša.

anywhere_4_s.jpg

Produktivnost dolazi na osnovu dovoljnog broja tastera (što nije uvek slučaj kod mobilnih miševa, naročito ovakvih dimenzija), ali i implementacije dobro poznatog Hyper-fast skrola. I ovo smo puno puta viđali na miševima, ali ne uvek na mobilnim miševima. Zapravo, uz oblik, prisustvo Hyper-fast skrola je upravo ključna odrednica zbog koje MX Anywhere 2 vidimo kao naslednika VX Nano filozofije. Birajući između dva režima rada, skrol se može okretati sa otporom, odnosno bez ikakvog otpora, kada zapravo motori preuzimaju ulogu prsta i okreću skrol ogromnom brzinom kako bi surfovanje webom ili navigaciju kroz dokumenta učinili lakšim i udobnijim. Odlična stavka na mišu i veoma zahvalno za imati na mobilnom mišu, budući da ogroman procenat korisnika laptopova otpada upravo na poslovne korisnike.

Visok stepen mobilnosti potiče otuda što se radi o mišu malih dimenzija, veoma zahvalnom za prenošenje. Pre nego što u nastavku teksta ustvrdimo da se radi o najboljem mobilnom mišu koga danas možete kupiti, dodaćemo i da podržava tehnologije koje se danas najčešće koriste u mobilnim uređajima - bežičnu konekciju i Bluetooth, što dodatno podiže aspekat mobilnosti.

mx_anywhere2_5_s.jpg

“Pozamašna konektivnost,” kako smo to formulisali, i potiče upravo iz te činjenice. Miš podržava Pico risiver (obratite pažnju - nije više Nano, već Pico risiver, što je u SI sistemu niži red veličina), koji je Unifying tipa i na koji se može povezati nekoliko Logitech uređaja istovremeno putem bežične konekcije. Sam risiver je sada još manji i tanji od Nano risivera, što je možda delovalo nemoguće - ali je tako. No, treba obratiti pažnju prilikom montiranja i imati dugačke nokte ili kakvu hvataljku uz sebe, ukoliko planirate da izvadite risiver nakon završenog rada. Prijemnik je veoma mali i lako se može dogoditi scenario da ga ne možete izvući iz USB porta jer ne možete da zahvatite risiver dovoljno dobro da ga izvučete.

Kompletnu Benchmark recenziju ovog modela možete pronaći na sledećoj adresi