Greška

Došlo je do greške.

Cooler Master MasterKeys Pro L

Vrhunska mehanička tastatura sa potpunom paletom RGB pozadinskog osvetljenja nad kojom korisnik ima kompletnu kontrolu putem softvera. Fantastične je izrade, odličnog osećaja u radu i sa pravom se može nazvati ultimativnom tastaturom za svakog ambicioznijeg korisnika, te ju je stoga veoma lako preporučiti.

Ocena redakcije

Ocena: 10
Možete koristiti skrolovanje mišem umesto navigacije sličica!
Specifikacije
 • Proizvođač Cooler Master
 • Model SGK-6020-KKCM1-US (Brown Switch)
  SGK-6020-KKCL1-US (Blue Switch)
  SGK-6020-KKCR1-US (Red Switch)
 • Kategorija Gejming
 • Interfejs USB
 • Postolje za dlanove Ne
 • Pozadinsko osvetljenje Da
 • Masa 1090g
 • Dimenzije 439.23 x 130.32 x 41.95 mm
 • Dodatno On-the-fly sistem podrazumeva podešavanje: LED osetljenja, stope ponavljanja, makroa, profila, multimedije bez "alt+tab" ulaska u softver
  Držanjem FN tastera možete videti u kom se profilu nalazite, koja stopa ponavljanja je uključena da li je blokiran Windows taster...
  Cherry MX Blue tasteri
Opis proizvoda

Kompletnu Benchmark recenziju ovog modela možete pronaći na sledećoj stranici

cmmaster10_s.jpg

Osećaj u kuckanju je prosto odličan. Tasteri imaju blaga zaobljenja za jagodice prstiju. Mikronanos na tasterima je odličan i čini dodir veoma prijatnim, naspram obične plastike koju proizvođači često koriste, ili pak gumiranih tastera koji nisu baš toliko prijatni za kuckanje, koliko služe za pomaganje u prijanjanju. Kako bi zadržao klasičan raspored postojećih tastera, Cooler Master je mnoge napredne funkcije dodelio F tasterima. Njima se pristupa na odgovarajući način, opisan u videu ispod. Takođe, iznad numeričkog dela se nalaze P1-P4 tasteri za programiranje funkcija, pomoću kojih možete praviti makroe u letu. Pogledajte, uostalom, uputstvo koje je kompanija izradila.

Sa donje strane se nalazi uredna površina bez mnogo detalja. Tu su kvalitetne gumene nožice i oslanjači za dobru stabilnost tastature, kao i nogice za podizanje pod uglom od nekoliko stepeni (samo jedna pozicija je u pitanju). Tu je kanal za provođenje kabla, microUSB konektor, te Cooler Master logo ugraviran na centralnom delu. Sam kabl je vrlo ojačan kako se ne bi lako oštetio, što je jako bitno s obzirom na to da se jako dobro zna kako gejmeri tretiraju svoje periferije, a i doprinosi osećaju robusnosti kompletnog proizvoda.

soft2_mkeyprol_s.jpg

Postoji gomila efekata koje možete zadavati iz softvera. Na raspolaganju su vam modovi statičkog osvetljenja, pulsiranja, talasa. Tu su Rain Drop, Star Effect, Breath, Ripple, GameSnake gde osvetljenje ide po tasterima poput nekadašnje ultra-popularne igrice za mobilne telefone Snake...Nama se lično najviše dopada opcija kojom nameštate da se pritisnuti taster osvetli na par trenutaka, čime ostavljate svojevrsni "svetlosni trag" kako kuckate. Zaista super stvar i verujemo da će korisnici osmisliti mnogo jedinstvenih, personalizovanih varijanti, tako da će svačija tastatura izgledati malo drugačije od drugih. Kao i uvek, tu je i mogućnost da sve "prigušite" i da ništa u sobi ne svetli, ukoliko tako želite. stvar!


Zaključak

Na kraju nam ostaje da zaključimo da se radi o sjajnoj tastaturi. Već znate da smo, kao i mnogi drugi korisnici koji kuckaju poprilično, veoma naklonjeni mehaničkim tastaturama. Za sve potencijalno zainteresovane možemo u tom smislu dati i informaciju da će, osim sa crvenim, MasterKeys Pro L tastatura biti dostupna i sa braon i plavim svičevima. Stoga će svako moći da odabere onu verziju koja mu odgovara.

 

Ono što izdvaja ovu tastaturu od ostalih jeste vrhunska izrada i neverovatne mogućnosti sa novoimplementiranim RGB LED-ovima, koji daju jedinstveni šmek ovakvoj tastaturi. Neko će reći da je šminka u pitanju - tako je, ali ovaj put je reč o nadgradnji jednog fantastičnog i vrhunskog proizvoda, tako da šminka nije tu da sakrije bilo šta, već naprotiv - da istakne. MasterKeys Pro L je verovatno vrhunac ovakve vrste proizvoda i zbilja nam je teško da zamislimo šta bi još to moglo ili trebalo dodati ovakvoj tastaturi. Stoga, sasvim je logično i da joj damo zasluženo priznanje...

award_cmmaster_s.jpg

Prednosti

- Sjajan osećaj u radu
- Raznobojni RGB sa podrškom za 16.7 miliona boja
- Gomila neverovatnih efekata koji su podržani
- Kvalitet izrade
- Cherry MX prekidači i dalje bez premca
- Mogućnosti podešavanja, prilagođavanja, individualizacije


Nedostaci

- (Uslovno) Visoka cena
- Softver ume ponekada da "preskoči" između različitih profila

Kompletnu Benchmark recenziju ovog modela možete pronaći na sledećoj stranici