Edit opcija za tvitove počela da se pojavljuje

Opcija za izmenu tvita nakon objavljivanja, primećena je kod većeg broja korisnika. Međutim, uvek postoji i neko ali...

 
Društvena mreža Twitter puni naslove ovih dana. Prvo, Ilon Mask objavio je kako bi želeo da Twitter uvede opciju za izmenu sadržaja tvitova nakon njihove objave. Nakon toga, on je kupio 9.2% deonica ove društvene mreže za ogroman novac da bi nakon toga odbio da postane član izvršnog odbora te kompanije.Ovaj, kako samog sebe naziva, “free speech absolutist”, ili borac za apsolutnu slobodu govora, sve je odradio planski, kako bi omogućio manevar pod nazivom “hostile takeover”, gde se za svaku deonicu ponudi veća cena od aktuelne kako bi se omogućilo preuzimanje većinskog dela firme bez saglasnosti svih deoničara. Dakle, Ilon Mask kao da želi da postane Wolf of Twitter, samo bez svih nedozvoljenih sredstava.Rasplet ove priče još uvek nije ni blizu kraja, ali “edit” funkcionalnost se vraća u prvi plan, kao da čelnici ove društvene mreže žele da blago skrenu pažnju, ako je to ikako moguće, sa filmskih korporativnih manevara Ilona Maska. Punom parom do edit-a, reklo bi se, a sada postoje i prvi navodi kako bi to sve tačno moglo da izgleda.Za početak, uvođenje takve funkcionalnosti na društvenu mrežu poput Twitter-a, gde se korisnik drži za neizmenjenu reć već godinama, nije jednostavna kako se na prvi pogled čini. Svakako, ništa lakše za programere zaposlene unutar ove kompanije da omoguće izmenu sadržaja jednog tvita.
 
tvittekst.jpg
Ali, nije to pitanje sposobnosti, već samog principa na kojima ova društvena mreža počiva. Šta sprečava korisnike da jednostavno izmene svoju originalnu poruku ukoliko nalete na neodobravanje sveta, a da se nakon toga naprave ludi? Uz standardnu funkcionalnost za izmenu poruka – niko.Zato će društvena mreža Twitter najverovatnije zauzeti drugačiji stav. Korisnici će moći da izmene sadržinu poruke, recimo kako bi ispravili gramatičku ili slovnu grešku, ali će svima biti dostupna i kompletna istorija izmene određene poruke na uvid, kako ne bi dolazilo do potencijalnih malverzacija društvenog tipa, piše HotHardware.Dakle, nećete moći baš sakriti sve, jer je klikom na jedno dugme dostupna čitav mini istorijat vaših izmenjenih tvitova. Određeni korisnici su u ovom trenutku već primetili postojanje opcije “edit” unutar aplikacije, ali još uvek ne mogu da je koriste. Znači, implementacija je blizu. No, šta li gospodin Ilon misli o tome?
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi