Greška

Došlo je do greške.

Wondershare MobileTrans: Prebacite podatke sa smartfona brzo i lako

26.06.2015 10:30 | 4 Mobile
Wondershare MobileTrans: Prebacite podatke sa smartfona brzo i lako

Kupili ste nov telefon, a svi podaci su vam i dalje na starom smartfonu? Verujemo da je to situacija u kojoj smo se svi zatekli nekoliko puta do sad, ili u većem broju slučajeva ukoliko često prelazite sa jednog modela na drugi. Postoje aplikacije koje nude bekap i vraćanje podataka, ali one uglavnom traže da telefon bude rutovan. Takođe, šta ukoliko prelazite sa jedne platforme na drugu? Tu je MobileTransfer program za PC, koji ceo proces završava u par klikova...

Dragoljub Radovanović

Uvek se radujemo prelasku na smartfon koji nam je na neki način bolji od prethodnog, ali često zanemarimo koliko se stvari vremenom nakupilo na našim starim telefonima. To nisu samo fotografije i video snimci, već i gomila SMS-ova koje možda želimo da sačuvamo, muzički folder koji smo uvećavali iz nedelje u nedelju, da ne pominjemo gomilu aplikacija koje smo instalirali.

Nešto od ovoga možemo prebaciti ručno, pa čak i pronaći određene aplikacije koje će nam dozvoliti da sačuvamo poruke i dnevnik poziva, i koristiti recimo TitaniumBackup za aplikacije. Razumljivo je da za sve postoji alternativa, ali ovde nije poenta da li je bekap i migracija podataka izvodljiva - na neki način svakako da jeste - već je ključna stvar jednostavnost tog procesa.


wondeshare_mobiletrans_1_s.jpg


Kompanija WonderShare ima rešenje u vidu MobileTrans programa za Windows ili MacOSX. Šta ovaj softver nudi što već ne možete izvršiti sami? Ukratko - prebacivanje svih podataka sa vašeg smartfona jednim klikom na dugme. Nema nikakvih aplikacija koje je prethodno potrebno instalirati na smartfon - glavnu ulogu ovog procesa izvršava vaš računar.

Ključna stvar nije pitanje izvodljivosti, već jednostavnost kompletnog procesa

Zvuči jednostavno? Zapravo i jeste, jer ceo proces koji se zahteva od vas jeste da pre svega instalirate ovaj program na PC ili Mac, i da USB kablom povežete vaš smartfon. Bilo da koristite iOS, Android, BlackBerry ili pak Symbian, možete prebaciti svoje podatke sa starog telefona na novi na vrlo jednostavan način.

Ne morate čak ni biti u situaciji da prelazite na novi telefon, možda samo želite da ga sa vremena na vreme bekapujete za svaki slučaj, kako ne biste izgubili podatke - MobileTrans je koristan i u tom pogledu. Uzmimo na primer kontakte iz imenika - u današnje vreme većina ih drži sinhronizovane sa Google nalogom ili iCloud-om ukoliko je reč o iPhone-u.


wondeshare_mobiletrans_2_s.jpg


Zašto bismo onda brinuli o njihovom prebacivanju na drugi telefon? Naravno, prelaskom na novi model unutar iste softverske platforme, nećete imati nikakvih problema da kontakte vratite, ali šta da radite ukoliko prelazite sa Androida na iOS? U tom slučaju sinhronazacija neće biti moguća.

Sa Androida na iOS ili obrnuto? Vrlo lako i jednostavno, uz pomoć MobileTrans aplikacije

To nas dovodi do možda i najbolje odlike MobileTrans programa, a to je mogućnost da migrirate podatke sa jedne platforme na drugu. Uzmimo i obrnut primer, recimo da ste koristili iPhone dugi niz godina i želite da pređete na Android. Naravno, nećete moći da prebacite aplikacije iz očiglednih razloga, ali poruke, unose iz kalendara, muziku, fotografije i video snimke prebacićete bez ikakvih problema. Osim aplikacija, nije moguć prenos dnevnika poziva sa iPhone na Android.


wondeshare_mobiletrans_3_s.jpg


Moguće je vratiti i podatke iz iTunes ili iCloud bekapa, bilo na iPhone ili Android, pa čak iako prelazite sa manje popularne Symbian plaftorme, takođe možete prebaciti sve osim dnevnika poziva i aplikacija na iPhone ili Android. Informacija za BlackBerry korisnike - sa ovih telefona se u slučaju migracije na Android mogu prebaciti kontakti, poruke i dnevnici poziva, a na iPhone samo kontakti i poruke.


wondeshare_mobiletrans_4_s.jpg

Pogledajte naš video prikaz u kojem demonstriramo kako protiče bekap podataka, transfer istih na drugi telefon, pa čak i direktan transfer sa telefona na telefon, bez potrebe za odvojenim bekapom. Naravno, ovakve napredne i izuzetno jednostavne metode migracije podataka ne dolaze besplatno, tako da ukoliko želite da MobileTrans iskoristite samo jednom, potrebno je izdvojiti sumu od 20 dolara.


Ukoliko imate potrebu da neograničeno puta koristite ovaj program, u tom slučaju licenca košta 40$. Sve u svemu, možemo konstatovati da je ovo itekako koristan program za korisnike koji na izuzetno jednostavan i bezbolan način mogu da pređu sa jednog telefona na drugi, pa čak i ukoliko nije reč o istoj platformi. Više detalja o kupovini, preuzimanju i dodatnim informacijama možete dobiti posetom web lokacije Wondershare MobileTrans.

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo: Telenor 4G mreža u Beogradu

Benchmark TV: oktobar, 2016.

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109