Greška

Došlo je do greške.

Windows 10: Creator's Update

03.05.2017 13:18 | 4 Software/Web
Windows 10: Creator's Update

Windows 10 je dobio narednu važnu iteraciju – stigao je Creator’s Update, novi iskorak u evoluciji najvažnijeg operativnog sistema na svetu. Windows 10 je na ovaj način unapređen, mnoge funkcionalnosti su dodate, bagovi ispravljeni, greške eliminisane. No, koje su najvažnije stavke koje stižu sa novom verzijom “desetke”? Neke od njih su veoma zanimljive, kao što ćete uskoro videti. Krenimo redom.

Windows 10 Creator's Update

Filip Majkić

Kada je Microsoft svojevremeno objavio da odustaje od politike tzv. “service pack” isporuka, te da će redovno periodično apdejtovati i osvežavati operativni sistem, mnogi su mislili da će praksa ostati ista, a da će sve što će se promeniti biti kompanijska nomenklatura. No, definitivno smo se uverili u proteklom periodu da to nije ista praksa sa drugačijim imenom. Microsoft je manje-više prešao na šestomesečne cikluse značajnijih osvežavanja operativnog sistema, zahvaljujući kojima on dobija nove mogućnosti. Nekada odmah, nekada postepeno, u koracima. Šta smo dobili ovog puta?


creator1_s.jpg


Creator’s Update je drugo veliko osveženje operativnog sistema. Sam naziv mnogo toga govori. U suštini, Microsoft tvrdi da je Creator’s Update takav da je, pored redovnih ispravki i bezbednosnih zakrpa, doneo više stvari kreativnim osobama, kao i unapredio određene elemente namenjene zabavi. U to smo se i sami mogli uveriti. Novi pristup je doneo i sistem apdejtovanja u fazama, tako da nisu svi korisnici u prilici da odmah preuzmu najnoviju iteraciju operativnog sistema – ukoliko je to slučaj sa vama, ne brinite, u vrlo kratkom roku će svi doći na red. Ili jednostavno probajte da sami da ručno iskoristite Update. Pogledajmo šta sve treba znati o Creator’s Update verziji.


Verzija

Windows 10 Creator’s Update verzija nosi oznaku 1703. No, pre toga je važno obaviti određene radnje. Čak i ako je vaš računar spreman za instalaciju Creators Update nadogradnje i verzija 1703 vam je ponuđena preko Windows Update sistema, morate da preuzmete malu KB4013214 nadogradnju, takođe preko Windows Update-a, koju ne biste trebali da preskočite ili ne blokirate pre nadogradnje na Creators Update.


creator2_s.jpg


Mala “caka” je u tome što i KB4013214 ima svoj uslov. Pre instaliranja ove nadogradnje potrebno je instalirati Windows 10 KB4015583 kumulativnu nadogradnju ili noviju verziju ukoliko je dostupna, poručuje Microsoft. U suštini, ako ste relativno redovno apdejtovali Windows 10, nećete imati nikakvih problema, ali čisto napominjemo da ove stvari treba imati u vidu da biste došli do 1703 verzije.


Paint 3D

Creator’s Update donosi veliko osveženje poznate, ali ne naročito impozantne Paint alatke. Od malog softvera koji se praktično koristio samo u slučajevima nužde, dobili smo vrlo upotrebljiv softver sa 3D funkcijama, koji podjednako može biti korišćen i za obrazovanje i za zabavu. Svakako je vrlo zanimljiv, sa obiljem mogućnosti kreiranja 3D objekata i slika, sve zahvaljujući Windows Ink tehnologiji.


creator5_s.jpg


Mi smo pre izvesnog vremena imali priliku da se direktno uverimo u mogućnosti novog Paint 3D-a, pa vam stoga preporučujemo da posetite gornji link i pročitate naše detaljnije utiske. Tu je i društvena integracija, sa hiljadama i hiljadama (verovatno milionima ubrzo) besplatnih primera koje možete preuzeti i koristiti u svom Paint 3D projektu.

Windows 10: Olovka kao poslovni alat

Sve u svemu, novi softver je potpuno neprepoznatljiv u odnosu na dosadašnji i predstavlja iskorak od sedam milja. Svakako će biti sjajna alatka svima kod kojih je kreativnost izražena, što je i veliki korak napred za čitavu platformu. Dalji pravac razvoja – premda nikakve zvanične informacije o tome nismo dobili – bi moglo da predstavlja dodavanje podrške za VR. No, otom potom.


creator6_s.jpg

 

 

 

lega99 Neregistrovan korisnik
@yooyo,
Bas kreativno Jos kad sam pokusao da stavim najnovije AMD drajvere a ono neda. Sad cekam da @Bachi napise hvalospev o ovoj kreativnoj nadogradnji. Da znam a ne znam a i mrzi me da trazim pozakljucavo bi sve fajlove da se ne cimam sa update, retko i dizem win..
yooyo Moderators postova: 10386
@lega99:
Kreativno su te iscimali.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
lega99 Neregistrovan korisnik
Uradio sam Windows 10: Creator's Update, sve lepo i fino radio update, zadnji restart i login ekran, logujem se i dobijem crn ekran. Pokusao sam svasta ali nista nije pomoglo nego vracanja na prethodnu verziju.

Windows 10 osnove: Multitasking

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509