Greška

Došlo je do greške.

Vodič za kupovinu televizora, jun 2012

07.06.2012 10:41 | 1 Multimedija
Vodič za kupovinu televizora, jun 2012

Došlo je opet to vreme kada predstavljamo novi vodič za kupovinu televizora, a tajming nije mogao biti bolji, jer uskoro počinje Evropsko Prvenstvo u fudbalu. Kad smo već kod sportskih dešavanja, ni Olimpijske igre u Londonu nisu toliko daleko. Od ključne je važnosti pripremiti se na vreme i uložiti novac u veći i bolji televizor i penzionisati stari CRT, tako da smo vam ovoga puta pripremili vodič za kupovinu koji smo podelili u različite cenovne kategorije, jer znamo da nemamo svi novčanik iste dubine. Spremili smo vam ukupno 18 modela LCD i Plazma televizore za koje smatramo da su dobra kupovina, tako da nastavite sa čitanjem i pronađite model koji vam najviše odgovara po ceni i mogućnostima...

Dragoljub Radovanović


Ako vam je poznat onaj osećaj kada želite da kupite novi uređaj, ali ipak čekate savršen trenutak za kupovinu, sada imate odličan razlog, a to je svakako predstojeće Evropsko Prvenstvo u fudbalu. Sugurno znate kakva je situacija kada se okupi društvo da gleda fudbal, i kakva je atmosfera uz pivo i grickalice, a ovakav doživljaj jedino kvari vaš stari televizor sa katodnom cevi. Vreme je za nešto novo i veće, sa boljim kvalitetom slike, a u zavisnosti od vašeg budžeta, vi birate dijagonalu koju će vaš novi HDTV imati. U ovom vodiču vam predstavljamo 18 modela televizora, koje smo podelili u različite cenovne kategorije, za one sa plićim ili dubljim novčanikom.Za osobe sa nešto skromnijim budžetom tu je kategorija od 30 do 60 hiljada dinara. Za osobe sa nešto širim budžetom, kategorija od 60 do 90 hiljada dinara; za ljude sa većim budžetom od 90 do 120 hiljada dinara; za trošadžije kategorija od 120 do 150 hiljada dinara, i za "novac nije problem" tip ljudi, spremili smo kategoriju preko 200 hiljada dinara. Format našeg članka smo blago prilagodili onima kojima trebaju brzi saveti i preporuke, što ćete videti i sami na ovoj strani i narednim stranicama.

Ako je sport ono što vas motiviše da kupite novi televizor, istaći ćemo da su Plazma televizori malo bolji izbor od LCD-ova, što se tiče pokretne slike. Nećete pogrešiti ni sa kupovinom LCD-a, pogotovo onih sa većom frekvencijom osvežavanja ekrana. Mada, iako smo se fokusirali na sport, razlog kupovine ne mora biti samo Evropsko Prvenstvo ili Olimpijske igre, jer su pomenuti modeli itekako pogodni i za gledanje filmova, gejming na konzolama, ili druge stvari, tako da koji god da je razlog kupovine, svakako pogledajte mogućnosti modela koje smo vam spremili u ovom vodiču. 

 

30k do 60k
 

Toshiba televizor LCD 32PB10V1

Toshiba PB10V1 je HD Ready televizor rezolucije 1366 x 768, koji koristi CCFL tehnologiju pozadinskog osvetljenja. Ovaj veoma cenovno pristupačni model je opremljen sa dva HDMI ulaza, ali takođe i sa veoma korisnim USB portom za reprodukciju filmova, muzike i slika. Prusutna je i podrška za 24p reprodukciju, tako da filmovi mogu biti gledani u izvornih 24 frejmova u sekundi. Tu je i optički izlaz za zvuk, a takođe i standardni DVB-T i DVB-C tjuneri. Televizor je opremljen ambijentalnim senzorom za uštedu energije.

 


 

Model Toshiba televizor LCD 32PB10V1
Rezolucija HD Ready 1366 x 768
Frekvencija osvežavanja 50 Hz
Smart TV Ne
3D Ne
Ethernet Ne
WiFi Ne
DLNA Ne
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Ne
Broj HDMI ulaza 2
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena Tehnomanija - 30.999 RSDSamsung televizor LCD LE-32D550


Samsung D550 je veoma popularni model iz 2011-e godine koji poseduje FullHD 1920 x 1080 rezoluciju i koristi CCFL tehnologiju pozadinskog osvetljenja. Poseduje čak četiri HDMI ulaza tako da svi vaši uređaji mogu biti priključeni u isto vreme. Ovaj model je opremljen Lan portom, tako da je moguća DLNA reprodukcija multimedijalnih fajlova. Nema ugrađen WiFi modul, ali je moguća kupovina oficijalnog USB WiFi dongle-a. Takođe je moguća reprodukcija filmova, slika i muzike kroz USB, a prisutna je i DTS podrška za zvuk. Od tjunera su prisutni DVB-T i DVB-C, a poseduje i mogućnost slike u slici. 

Model Samsung televizor LCD LE-32D550
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 50 Hz
Smart TV Ne
3D Ne
Ethernet Da
WiFi Da - uz USB WiFi dongle
DLNA Da
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 4
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena DS Market - 39.900 RSD , Tehnomanija - 40.999 RSDLG televizor LCD 42LK430


Ako želite solidan FullHD televizor veće dimenzije ekrana za malo para, model LK430 je pravi izbor za vas. Dakle, poseduje ekran rezolucije 1920 x 1080 piksela i klasično CCFL pozadinsko osvetljenje. Broj HDMI ulaza na ovom modelu je tri, tako da će biti mesta za većinu vaših digitalnih uređaja. On nažalost nije opremljen Ethernet portom, tako da nema ni DLNA podrške, ali zato je moguća reprodukcija muzike, filmova i slika kroz USB port smešten sa strane televizora, ali pošto nema DTS podrške, filmovi sa ovim tipom zvuka moraju biti konvertovani u AC3 format.


 

Model LG televizor LCD 42LK430
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 50 Hz
Smart TV Ne
3D Ne
Ethernet Ne
WiFi Ne
DLNA Ne
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Ne
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena DS Market - 53.700 RSD , Tehnomanija - 53.899 RSDSamsung plazma PS-43E450


Samsung E450 plazma je model za 2012-u godinu i sa ovim odnosom dijagonale i cene, predstavlja solidan izbor za kupovinu. Reč je o HD Ready plazmi rezolucije 1024 x 768, dakle nešto niža rezolucija, ali i dalje sasvim korektna za SD i HD reprodukciju. Ovaj model je opremljen sa dva HDMI porta, a što se tiče reprodukcije, nju možete vršiti preko ugrađenog USB porta i puštati vaše omiljene filmove, muziku i slike sa eksternog hard diska ili USB stika. Pošto je prisutna DTS podrška, konverzija u AC3 nije potrebna. Ovaj model poseduje 600 Hz subfield drive, tako da je pokretna rezolucija jako dobra, pa je itekako pogodan za sport, koji ima dosta brzih scena. Što se tiče digitalnog prijema, prisutni su DVB-T i DVB-C tjuneri. 

Model Samsung plazma PS-43E450
Rezolucija HD Ready 1024 x 768
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Ne
3D Ne
Ethernet Ne
WiFi Ne
DLNA Ne
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 2
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena Comtrade Shop - 55.999 RSD , Tehnomanija - 58.999 RSD

 

60k do 90k

LG televizor LED LCD 42LV3400


LG LV3400 je prošlogodišnji model televizora, ali ostaje i dalje dosta dobar izbor za kupovinu, pogotovo po ovoj ceni i tehnologije pozadinskog osvetljenja koje koristi. Reč je o FullHD modelu sa rezolucijom ekrana 1920 x 1080, a tehnologija pozadinskog osvetljenja koja se ovdi koristi je Edge LED. Dostupna su vam tri HDMI porta za vezu sa vašim uređajima, a nažalost nije prisutan Ethernet port i DLNA reprodukcija. Ipak, ovaj model je opremljen USB portom, tako da na njega možete prikačiti eksterno skladište i uživati u vašim filmovima, muzici i slikama. LG nažalost je tek od ove godine nabavio DTS licencu, tako da ćete filmove sa DTS zvukom kod ovog modela morati konvertovati u AC3 pre njihovog puštanja. Poseduje klasične DVB-T i DVB-C tjunere za digitalan prijem.
 

Model LG televizor LED LCD 42LV3400
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 50 Hz
Smart TV Ne
3D Ne
Ethernet Ne
WiFi Ne
DLNA Ne
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Ne
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena DS Market - 62.300 RSD , Tehnomanija - 67.999 RSDSamsung LED LCD UE-40ES5500


Samsung ES5500 je veoma dobar model LCD televizora iz ovogodišnje E serije, a njegov dizajn je takođe veoma privlačan. Ovaj model koristi Edge LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja i opremljen je sa tri HDMI ulaza. Reč je o Smart televizoru, tako da je prisutan Samsungov SmartHub, iz koga možete pokretati razne internet aplikacije. Pošto je prisutan Ethernet port, moguća je reprodukcija multimedijalnih materijala kroz DLNA standard, ali takođe vam je dostupna i bežična reprodukcija, pod uslovom da naknadno kupite oficijalni USB WiFi dongle. ES5500 poseduje USB port, tako da je ovo još jedan način reprodukcije vaših filmova, muzike i slika, a kao i kod svih Samsung modela televizora, prisutna je DTS podrška. Iako je frekvencija osvežavanja i dalje 50 Hz, broj linija pokretnih rezolucija je poboljšan kontrolom pozadinskog osvetljenja, koje Samsung naziva 100 Hz Clear Motion Rate. ES5500 od tjunera poseduje standardni DVB-C i DVB-T tjuner.Model Samsung LED LCD UE-40ES5500
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 100 Hz CMR (50 Hz)
Smart TV Da
3D Ne
Ethernet Da
WiFi Da - uz USB WiFi dongle
DLNA Da
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena Tehnomanija - 80.991 RSDPanasonic plazma TX-P42UX30E


Panasonic UX30E model je televizor iz prošlogodišnje "30" serije, ali sa ovom dobrom cenom i dijagonalom ekrana, predstavlja prilično dobar izbor za kupovinu. Reč je o FullHD plazmi, dakle 1920 x 1080 rezoluciji ekrana, tako da iako ovaj model nije baš previše bogat mogućnostima, svejedno pruža veoma dobar kvalitet slike. Pomenuli smo da su plazma televizori bolji izbor za sport u poređenju sa LCD-ovima, a posedovanjem 600 Hz subfield drajva, ovaj model isporučuje punih 1080 linija pokretne rezolucije, što osigurava jako oštru sliku čak i u brzim scenama. Ovaj pristupačni model televizora je veoma solidan izbor za predstojeće sportske događaje. Opremljen je DVB-T i DVB-C tjunerima, mada sa našim DVB-T2 standardom, od koristi će vam biti jedino DVB-C tjuner za kablovsku.
 

Model Panasonic plazma TX-P42UX30E
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Ne
3D Ne
Ethernet Ne
WiFi Ne
DLNA Ne
Browser Ne
USB reprodukcija Ne
DTS podrška Ne
Broj HDMI ulaza 2
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena DS Market - 60.500 RSD,
Vip House - 63.220 RSDSamsung televizor plazma PS-51E450


Ponovo se srećemo sa ovogodišnjim modelom televizora iz Samsungove E serije, samo što je ovde dijagonala ekrana dosta veća i iznosi ogromnih 51 inča. Verovatno ste primetili da još od prošle godine Samsung praktikuje +1 politiku na dijagonalu ekrana, što mi svakako prihvatamo otvorenih ruku. Da ponovimo, reč je o HD Ready televizoru, ali sa povećanjem dijagonale, rezolucija ekrana više nije 1024 x 768 piksela, već je sada ona 1366 x 768, što je svakako bolje. Od ovog modela ćete dobiti samo dva HDMI ulaza, što može biti problem ako imate više uređaja. Što se tiče reprodukcije materijala, nema Ethernet i DLNA podrške, ali filmove, muziku i slike možete reprodukovati kroz USB port na televizoru, a prisustvom DTS dekodera, ne morate da brinete o AC3 konverziji. Poseduje 600 Hz subfield drajv, tako da će sport izgledati odlično na njemu. Model E450 poseduje standardne DVB-C i DVB-T tjunere. Ako tražite veliki televizor za malo para, ovo može biti solidan izbor za kupovinu.
 

Model Samsung televizor plazma PS-51E450
Rezolucija HD Ready 1366 x 768
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Ne
3D Ne
Ethernet Ne
WiFi Ne
DLNA Ne
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 2
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena Tehnomanija - 81.999 RSD,
Comtrade Shop - 83.999 RSDPanasonic 3D plazma TX-P42GT30E


Panasonic GT30E je bio jedan od najboljih plazma televizora na tržištu prošle godine, a sa ovom cenom i mogućnostima predstavlja prilično dobar izbor za kupovinu. Dakle, reč je o FullHD 1920 x 1080 plazma televizoru sa 3D podrškom, koji koristi aktivnu tehnologiju naočara. Ovaj model televizora je krcat mogućnostima, a takođe spada u Smart televizore, pa će vam biti dostupne razne Vierra cast internet aplikacije. Na GT30E modelu postoji Ethernet port, tako da je dostupna i podrška za DLNA strimovanje, ali ako želite da dokupite oficijalni USB dongle, možete reprodukovati vaš materijal i preko bežične veze. Kvalitet slike osigurava THX sertifikacija, a pošto poseduje i anti refleksivni filter verujemo da ćete biti veoma zadovoljni slikom koju pruža. Tu su i 2D u 3D konverzija, snimanje programa na eksterni hard disk, 600Hz subfield drajv i punih 1080 linija pokretne rezolucije. Pored DLNA reprodukcije, filmove, muziku i slike možete puštati kroz USB. Ovaj model pored standardnih DVB-T i DVB-C tjunera, poseduje i dodatni DVB-S/S2 satelitski tjuner. Dakle, kao što smo rekli, veoma dobar televizor, trenutno po veoma dobroj ceni. 

Model Panasonic 3D plazma TX-P42GT30E
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da - uz USB WiFi dongle
DLNA Da
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 4
Tjuneri

DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2

Cena

Tehnomanija - 89.999 RS

 

 

90k do 120k

LG 3D televizor LED LCD 42LW5500


LG LW5500 je jedan od prvih modela, koji su nas uveli u svet pasivnog 3D prikaza. Ovaj model smo imali na testu prošle godine, tako da smo sa njim nešto bliže upoznati. Reč je o FullHD televizoru rezolucije 1920 x 1080, koji koristi Edge LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja. Takođe se radi o Smart televizoru, tako da je LG pripremio razne internet aplikacije, u kojima ćete svakako uživati. Ovaj model koristi pasivne naočare za 3D, tako da nema nikakvih baterija i veoma su lagane, a kao jedna od mnogih opciija, prisutna je i 2D u 3D konverzija. Reprodukciju materijala možete vršiti preko Etherneta, dakle kablom kroz LAN mrežu, ali postoji i opcija bežičnog reprodukovanja, kupovinom dodatnog USB WiFi dongle-a. Takođe, ako preferirate eksterna skladišta, vaše filmove, muziku i slike možete puštati preko USB porta smeštenog sa strane televizora. Kao i svi LG modeli za 2011-u godinu, nažalost nije prisutna DTS podrška, tako da ćete filmove sa DTS zvukom morati da konvertujete u AC3. Frekvencija osvežavanja kod ovog modela je 100 Hz, koji se dobijaju kroz TruMotion opciju interpolacije frejmova, tako da je pokretna rezolucija veća nego kod klasičnih 50 Hz modela. Kod ovog modela imate čak četiri HDMI ulaza, a što se tiče tjunera, tu su standardni DVB-T i DVB-C tjuner. 

Model LG 3D televizor LED LCD 42LW5500
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 100 Hz
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da - uz USB WiFi dongle
DLNA Da
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Ne
Broj HDMI ulaza 4
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena DS Market - 89.990 RSD ,
Tehnomanija - 94.899 RSDSamsung 3D LED LCD UE-40ES6100


Ovaj Samsungov model za 2012-u godinu pored svog fenomenalnog izgleda, nudi odličan broj mogućnosti i naravno, odličan kvalitet slike. Reč je FullHD 3D televizoru rezolucije 1920 x 1080, koji koristi Edge LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja i aktivnu tehnologiju 3D prikaza. ES6100 je Smart model televizora, gotovo sa svim mogućnostima koje Samsung nudi ove godine. Pored ugrađenih internet aplikacija, na ovom modelu je prisutan i pravi Web browser, tako da možete da surfujete direktno na vašem televizoru. Ovo je takođe i prvi model u ovom vodiču koji poseduje ugrađeni WiFi modul, tako da ne morate da kupujete ništa dodatno za bežično strimovanje. Naravno, ako se ipak odlučite za kabl, prisutan je i Ethernet port, tako da možete birati metodu DLNA reprodukcije materijala. Još jedna alternativa ostaje reprodukcija filmova, muzike i slika kroz USB port, korišćenjem eksternog skladišta. Pored svih ovih opcija, prisutna je i podrška za Skype, ali morate kupiti podržanu kamericu, spreman je za snimanje materijala na eksterno skladište, ima 2D u 3D konverziju, a povrh svega ovoga, uz televizor besplatno dolaze dva para aktivnih naočara. Frekvencija osvežavanja slike kod ovog modela je 100 Hz, ili 200Hz Clear Motion Rate kontrolom pozadinskog osvetljenja, tako da je ovaj model itekako pogodan za praćenje sportskog materijala. Broj HDMI ulaza na ovom modelu je tri, a poseduje standardne DVB-T i DVB-C tjunere za digitalni prijem slike. Ako želite odličan televizor u budžetu od oko sto hiljada dinara, ovo je pravi model za vas.Model Samsung 3D LED LCD UE-40ES6100
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 200 Hz CMR (100 Hz)
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da
DLNA Da
Browser Da
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena

Gigatron - 99.990 RSD ,
Tehnomanija - 106.999 RSDPanasonic 3D plazma TX-P50ST30E


Panasonic ST30E je prošlogodišnji model za koji smatramo da ima fenomenalnu cenu, u odnosu na dijagonalu i mogućnosti koje nudi. Reč je FullHD 3D plazmi rezolucije 1920 x 1080 piksela, koja koristi aktivnu tehnologiju 3D prikaza. ST30E je nešto niži model u poređenju sa pomenutim GT30E modelom, ali on i dalje nudi odlične mogućnosti. Dakle, ovaj model takođe spada u Smart televizore, tako da na njemu možete koristiti Vierra cast internet aplikacije. Poseduje Ethernet port, tako da možete strimovati materijal žično kroz DLNA standard. Moguća je i bežična reprodukcija, ali je potrebno dokupiti oficijalni USB WiFi dongle. USB reprodukcija je takođe jedan od načina preko kojih ćete gledati vaše filmove, slike ili slušati muziku. Posedovanje 600 Hz subfield drajva, ovaj model vam obezbuđuje punih 1080 linija pokretne rezolucije, što u prevodu znači da će slika u brzim scenama biti savršeno oštra, što je itekako važno za gledanje sportskog materijala, ili filmova sa brzim scenama. ST30E vam nudi čak četiri HDMI ulaza, a pored standardnih DVB-T i DVB-C tjunera, prisutan je i satelitski DVB-S/S2 tjuner.Model Panasonic 3D plazma TX-P50ST30E
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da - uz USB WiFi dongle
DLNA Da
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 4
Tjuneri DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2
Cena Tehnomanija - 108.999 RSD,
Vip House - 111.880 RSD

 

 

120k do 150k

Samsung 3D LED LCD UE-46ES6710


Samsung ES6710 je još jedan odličan LCD televizor iz ovogodišnje E serije. Reč je o FullHD televizoru rezolucije 1920 x 1080, odličnog dizajna, koji koristi Edge LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja u saradnji sa Micro Dimming kontrolom. Ovo je takođe i 3D televizor, koji koristi aktivnu tehnologiju naočara za stvaranje 3D prikaza. Ovo je nešto napredniji model u poređenju ES6100 modelom, tako da su vam dostupne skoro sve mogućnosti koje televizor danas može da ponudi. Poseduje Ethernet port za žično strimovanje kroz DLNA standard, a ako se odlučite za bežično strimovanje, ne morate da kupujete ništa dodatno jer ima ugrađen WiFi modul. Ako želite da puštate filmove direktno, to možete učiniti kroz USB port korišćenjem eksternog skladišta. Pored ugrađenih internet aplikacija, ovaj model poseduje i Web Browser, tako da možete da surfujete internetom preko daljinskog. Pomenuli smo da je ovo nešto napredniji model u poređenju sa ES6100 modelom, tako da ES6710 ima 200 Hz osvežavanje slike, ili kako se reklamira kao 400 Hz Clear Motion Rate, kontrolom pozadinskog osvetljenja u cilju dobijanja veće pokretne rezolucije. Ovaj model televizora je svakako odličan za sportski materijal, ali takođe i za filmski. Broj HDMI ulaza koje ES6710 nudi je tri, a pored DVB-T i DVB-C tjunera, postoji i DVB-S/S2 satelitski tjuner.Model Samsung 3D LED LCD UE-46ES6710
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 400 Hz CMR (200 Hz)
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da
DLNA Da
Browser Da
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2
Cena

Tehnomanija - 147.999 RSD,
WinWin - 159.999 RSDPanasonic 3D plazma TX-P50GT30E


Ponovo se srećemo sa GT30E modelom, samo ovoga puta u nešto većoj dijagonali. I dalje ostajemo pri tome da je ovo bio jedan od najboljih modela plazma televizora na tržištu prošle godine, a sa ovom većom dijagonalom, svakako nudi još bolji užitak u kvalitetu slike. Ponovićemo o čemu je reč. Dakle, ovo je FullHD 1920 x 1080 3D plazma televizor, koji koristi aktivnu tehnologiju 3D prikaza. Mogućnosti na ovom modelu ne manjkaju, jer je reč o Smart televizoru. Na njemu možete otvarati razne internet aplikacije i nekim delom umanjiti potrebu za računarom. Kao jedna od metoda reprodukcije filmova sa vašeg računara ili hardverskog media servera, tu je Ethernet port, ali ako dokupite oficijalni USB WiFi dongle, DLNA strimovanje možete vršiti i bežičnim putem. THX kalibracija i sertifikacija vam nude odličan kvalitet slike, dok antirefleksivni filter smanjuje refleksiju. Ovaj model poseduje i druge opcije, kao što su 2D u 3D konverzija, 600 Hz subfield drajv koji nudi 1080 linija pokretne rezolucije, snimanje kanala na USB skladište, 2D u 3D konverziju i slične stvari. Osim za snimanje, USB ulaz služi i za reprodukciju filmova, slika i muzike. Dostupno vam je četiri HDMI ulaza, a pored standardnih DVB-C i DVB-T tjunera, GT30E takođe ima i satelitski DVB-S/S2 tjuner. Još jedan jako dobar model televizora po relativno pristupačnoj ceni. 

Model Panasonic 3D plazma TX-P50GT30E
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da - uz USB WiFi dongle
DLNA Da
Browser Ne
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 4
Tjuneri DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2
Cena Tehnomanija - 129.999 RSDSamsung 3D plazma PS-51E550


Samsung E550 plazma je naslednik prošlogodišnjih jako popularnih D550 i D6900 modela. Reč je o FullHD 3D plazma televizoru rezolucije 1920 x 1080, koji koristi aktivnu tehnologiju stvaranja 3D prikaza. Ovo je takođe i Smart televizor, tako da kao i kod svih Smart-ova, poseduje internet aplikacije i Samsungov SmartHub. Ovaj model takođe poseduje i ugrađeni WiFi modul, tako da reprodukcija preko DLNA može da se odvija bežičnim putem, ili žičnim putem kroz Ethernet vezu. Ako ne želite da koristite ove metode reprodukcije, dostupan vam je i USB port, preko kog možete reprodukovati filmove, muziku i slike, a kao i svi Samsung modeli, poseduje DTS podršku. E550 takođe poseduje i ugrađeni Web Browser, tako da preko njega možete direktno da surfujete internetom. Frekvencija osvežavanja na ovom modelu je 600 Hz korišćenjem subfield drajva, tako da pruža punih 1080 linija pokretne rezolucije, što ga čini jako dobrim izborom za sportske i filmske materijale. Poseduje tri HDMI ulaza, DVB-T i DVB-C tjunere. Ukratko, ovo je jedan od boljih modela televizora koji danas postoje na tržištu.
 

Model Samsung 3D plazma PS-51E550
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da
DLNA Da
Browser Da
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C
Cena

Tehnomanija - 133.999 RSD

 

 

 

preko 200k

LG 3D televizor LED LCD 47LM860V


Ovaj televizor prelepog dizajna, pod imenom LM860V smo nedavno imali priliku lično da isprobamo, što možete videti u našem testu ovog modela. Reč je o FullHD 3D modelu rezolucije 1920 x 1080 sa Dual Core procesorom, koji koristi pasivnu tehnologiju za 3D prikaz i Edge LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja. On koristi veoma lagane i udobne naočare koje ne zahtevaju nikakve baterije ili sinhronizaciju, a takođe ima i podršku za Dual Play naočare. Odlična stvar kod ovog modela je njegov Magic Remote, u stilu Wii kontrolera, koji omogućava da upravljanje televizorom bude veoma prijatno iskustvo. Od konekcija poseduje Ethernet port za žično strimovanje preko DLNA standarda, ili ugrađeni WiFi modul za bežično strimovanje. Ovaj model poseduje i Web Browser, tako da uz Magic Remote, surfovanje na ovom televizoru predstavlja pravi užitak. USB port može služiti za snimanje kanala na eksterno skladište, ali i za reprodukciju filmova, muzike i slike. LG je napokon ove godine nabavio DTS licencu, tako da je DTS standard podržan na ovom modelu, tako da nije potrebna konverzija u AC3. Što se tiče frekvencije osvežavanja, LM860V ima čak 400 Hz TruMotion ili 800Hz MCI, što je odlično za LCD televizor i pruža odličnu pokretnu rezoluciju u filmovima i sportskom materijalu. LM860V nudi četiri HDMI ulaza, i DVB-T, DVB-C i DVB-S/S2 tjunere. Ovo je jedan od modela televizora koji se nalaze u samom vrhu LCD ponude.Model LG 3D televizor LED LCD 47LM860V
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 800 Hz MCI (400 Hz)
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da
DLNA Da
Browser Da
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 4
Tjuneri DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2
Cena Tehnomanija - 223.999 RSD ,
DS Market - 228.990 RSDSamsung 3D LED LCD UE-46ES8000


Ovaj model spektakularnog dizajna i jako zanimljivog postolja nosi ime ES8000 i predstavlja ovogodišnji Samsungov flahship televizor. Dakle, ako želite jedan od najboljih, ako ne i najbolji LCD televizor na tržištu, a imate dovoljan budžet za njega, ovo je model za vas. Radi se o FullHD 3D modelu sa aktivnom tehnologijom 3D prikaza i Micro Dimming Ultimate kontrolom pozadinskog osvetljenja. Dakle, ovo je jedan od najboljih Edge LED televizora koji postoje danas na tržištu. Ovaj model je apsolutno krcat mogućnostima i bukvalno nudi sve što postoji u ponudi. Počevši od ugrađene web kamere, koja se koristi za prepoznavanje lica i kontrolu pokretima, tako da vaša ruka postaje miš, preko kontrolisanja televizora glasom, pa do pravljenja Skype video poziva. Dakle, ovo je super Smart televizor. Od jednostavnijih mogućnosti, tu su Ethernet port za DLNA strimovanje, ugrađeni WiFi modul i pomenuta ugrađena kamera. Ako preferirate USB reprodukciju, dostupna vam je i ova metoda za gledanje filmova, slika i slušanje muzike, ali i za snimanje materijala na eksterno skladište. ES8000 poseduje ugrađeni Web Browser, tako da možete surfovati internetom direktno iz vaše fotelje. Kao i prethodno pomenuti LG LM860V model, ES8000 takođe poseduje 400 Hz frekvenciju osvežavanja, ili 800 Hz CMR kontrolom pozadinskog osvetljenja. Što se tiče HDMI konekcija, njihov broj je tri, a ES8000 poseduje DVB-T, DVB-C i DVB-S/S2 tjunere. Ovo je verovatno jedan od najboljih LCD televizora na tržištu, tako da ako imate dovoljan budžet, ovaj model zaslužuje sve preporuke.
 

Model Samsung 3D LED LCD UE-46ES8000
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 800 Hz CMR (400 Hz)
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da
DLNA Da
Browser Da
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2
Cena

Tehnomanija - 233.999 RSD,Samsung 3D plazma PS-51E8000


Za kraj ovog vodiča preostaje nam još jedan model, koji je zapravo još jedan Samsungov Flagship model, samo u Plazma tehnologiji. Ovde se takođe radi o jednom od boljih televizora na tržištu, a ako imate budžet od oko dvesta hiljada dinara, a više preferirate Plazmu od LCD-a, ovo je jedan od boljih televizora koji možete da kupite. Dakle, sve što smo pomenuli za ES8000 LCD model važi i za E8000. Dakle, FullHD 3D plazma 1920 x 1080 rezolucije, koja koristi aktivnu tehnologiju za 3D prikaz. Moramo istaći da je E8000 takođe krcat mogućnostima, kao što su kontrola glasom, kontrola pokretom pomoću ugrađene Web kamere, Skype komunikacija, itd. Prisutan je Ethernet port za DLNA strimovani, ali i ugrađeni WiFi modul za bežično strimovanje. USB vam omogućava snimanje materijala na eksterno skladište, kao i reprodukciju filmova, muzike i slika. E8000 model takođe poseduje i Web Browser, kojim možete upravljati vašim dlanom, pomoću ugrađene kamere koja prepoznaje pokrete. Kao i kod većine Plazma modela ovih dana, 600 Hz Subfield drajv vam omogućava punih 1080 linija pokretne rezolucije, što je odlično ako pratite dosta sportskog materijala. Što se tiče HDMI ulaza, njih je dostupno tri, a ES8000 vam nudi DVB-T, DVB-C i DVB-S/S2 tjunere. Ako možete sebi da priuštite da potrošite preko dvesta hiljada dinara na televizor, E8000 plazma je jedan od boljih izbora koji možete da napravite za kupovinu.Model Samsung 3D plazma PS-51E8000
Rezolucija FullHD 1920 x 1080
Frekvencija osvežavanja 600 Hz
Smart TV Da
3D Da
Ethernet Da
WiFi Da
DLNA Da
Browser Da
USB reprodukcija Da
DTS podrška Da
Broj HDMI ulaza 3
Tjuneri DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2
Cena

Gigatron - 206.990 RSD ,
Tehnomanija - 217.999 RSD

 


Umesto zaključka


Broj modela u ovom vodiču za kupovinu televizora svakako nije mali, tako da ćemo se potruditi da vam dodatno olakšamo izbor, tako što ćemo vam predložiti neke modele, za koje smatramo da su dobar izbor za ove određene zahteve.


Ako je budžet manji :

Samsung 32D550 - 39.990 RSD


Ako želite veći LCD televizor za malo novca:

LG LCD 42LK430 - 53.700 RSD


Ako želite ogromnu HD Ready Plazmu za manje novca:

Samsung televizor plazma PS-51E450 - 81.999 RSD


Ako želite ogromnu, jako dobru i veoma pristupačnu FullHD 3D plazmu:

Panasonic 3D plazma TX-P50ST30E - 108.999 RSD


Ako želite veoma dobar LCD LED televizor:

Samsung 3D televizor LED LCD UE-46ES6710 - 147.999 RSD


Ako vam budžet ne predstavlja problem:

Samsung 3D LED LCD UE-46ES8000 - 233.999 RSD


Ipak, ono što je najbolje za vas birate sami, a ima još dosta modela koji su prilično dobar izbor, a nisu pomenuti ovde. Trebate se zapitati šta vam je najbitnije - da li je to niska cena, velika dijagonala ili možda dobre mogućnosti televizora. Kupovina televizora svakako nije laka odluka, tako da vas ostavljamo sa ovim modelima, u nadi da ćete pronaći onaj koji vam najviše odgovara i da ćete uživati u predstojećem Evropskom Prvenstvu u fudbalu na velikom ekranu. Toliko od nas u još jednom vodiču za kupovinu televizora - do sledećeg čitanja!


 

 

 

 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: LG Cinema 3D LM860V i LM670S/LM671S

Test: Samsung 3D LED LCD ES8000

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309