Greška

Došlo je do greške.

Uporedni test uređaja za snimanje saobraćaja iz automobila

10.08.2013 22:04 | 0 Multimedija
Uporedni test uređaja za snimanje saobraćaja iz automobila

Ideja koja stoji iza ovog teksta nam dolazi od strane Benchmark forumaša, tako da imamo priliku da se dotaknemo jedne interesantne teme. Saobraćaj je u današnje vreme prepun loših i nesavesnih vozača, što je posebno primenjivo za veće gradove kao što je Beograd. Nezgode jednostavno čekaju da se dogode, ali kako dokazati da one nisu izazvane vašom krivicom? Ovde takođe i spadaju saobraćajni prekršaji za koje ste pogrešno optuženi. Kako bi povećali šanse da dokažete nevinost, postoje uređaji za snimanje saobraćaja. Šta oni zapravo nude i ono što je bitnije, koji model odabrati? Ovom prilikom testiramo šest kamerica kompanije Prestigio...

Uporedni test uređaja za snimanje saobraćaja iz automobila

Dragoljub Radovanović

Bez obzira na to koliko ste oprezni pri upravljanju vašim vozilom, uvek postoji verovatnoća da ćete u određenom momentu vaše vozačke karijere biti učesnik (nadamo se manjeg) saobraćajnog incidenta. U ovakvim slučajevima postoje samo dve situacije - da ste krivac za nezgodu vi, ili osoba u drugom vozilu. Problem je u tome što se veoma lako može desiti da budete nepravedno optuženi za udes, iako on nije bio izazvan vašom krivicom. Jednostavno, kada policija izađe na uviđaj tu je samo vaša reč protiv tuđe, što je svakako problem, jer se možete naći kao nepravedno oštećena strana. Ne postoji fizički dokaz koji bi mogao da potvrdi vaše tvrdnje i oslobodi vas bespotrebnog plaćanja popravke tuđeg vozila.

Kako bi se to reklo na srpskom, neko vas je "čuknuo" i vi morate da platite štetu, što svakako ne biste voleli da se dogodi zar ne? Uzgred, tu su i situacije u kojima ste možda nepravedno optuženi za neki saobraćajni prekršaj od strane saobraćajnog policajca. Verujemo da se dosta vas našlo u nekoj od pomenutih (ne)prilika, sa čijim ishodom verovatno niste bili zadovoljni, i voleli biste da ste mogli da nešto učinite povodom toga. Zapravo, mogli ste, da ste posedovali uređaj za snimanje saobraćaja iz vozila, čiji zabeleženi snimak može da vas spasi glavobolja i prepiranja usled dokazivanja svoje nevinosti. Vaš najbolji svedok - kamera.
Verovatno ste imali prilike da na YouTube-u naletite na neki od takvih snimaka nesreća ili udesa, koji je zabeležen pomoću video kamere koja se montira na prednji vetrobran automobila. U Rusiji ih preko milion vozača ima montirano u svom vozilu, i zaista možemo da razumemo zašto ih toliko veliki broj ljudi poseduje, jer su ovo zaista korisni uređaji, pogotovo kod nas (znate i sami zašto). Kamerice kao što su ove koje danas imamo na testu zaista nisu preterano skupe, pogotovo kada uzmete u obzir kakvih vas muka mogu rešiti pri dokazivanju nevinosti i naplati osiguranja.

U današnjem tekstu predstavljamo vam šest različitih modela kamera za snimanje saobraćaja iz automobila pristiglih od strane kompanije Prestigio. Već smo imali priliku da se sretnemo sa jednim od modela u uporednom testu akcionih kamerica - modelom RoadRunner 700X. Svaki od ovih preostalih modela dolazi sa različitom opremom, mogućnostima i svakako bitnim stavkama - rezolucijom i kvalitetom snimka. Tu su modeli kao što je RoadRunner 710X, RoadRunner 530a5, RoadRunner 520, Roadrunner 300 i RoadRunner HD1. Krenimo redosledom kojim smo ih predstavili...
Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Samsung NX300

Test: GoPro Hero3+ Black Edition

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309