Greška

Došlo je do greške.

Uporedni test: računarska kućišta od 30 do 60 evra

17.11.2013 21:42 | 2 Hardver
Uporedni test: računarska kućišta od 30 do 60 evra

Uvod

Nebojša Todorović

Uporedni test: Kućišta od 30 do 60 evra

Celoj priči smo pristupili vrlo jednostavno. Modele sa cenom ispod 30 evra smo izbacili iz priče, jer bismo na vrat nabacili ogroman broj generičkih kućišta kod kojih zaista ne bilo mnogo toga da se kaže, a i verujemo da većina kupaca ionako ne zalazi u detalje kada se odlučuju za neki od najjeftinijih proizvoda. Sa druge strane, kako pređete magičnu cifru od 3000 dinara, ponuda postaje vrlo šarena i već se mogu naći kućišta koja zaista privlače pažnju.
 


 

Koliko god smo se trudili da dođemo do nekih proizvođača kao što je Thermaltake, Bitfenix, NZXT iako su se nalazili u cenovnicima, dobijali smo informaciju da nisu trenutno na stanju ili da se čak ni ne zna kada će ponovo biti, pa smo rešili da napravimo presek i od postojećih izaberemo nama zanimljive primerke. Uostalom, dosta od pojedini testirani modeli se u nekoj sličnoj i blago modifikovanoj verziji pojavljuju pod različitim imenom, tako da će ovaj test lako pokazati šta možete očekivati za uloženi novac.
 


 

Kako smo se susreli sa povećim brojem kućišta, nismo se bavili previše nepotrebnim opisivanjem nekih karakteristika koje se podrazumevaju, već smo akcenat bacili na detalje koji su nam bili zanimljivi i koji smatramo da bi mogli da vam privuku pažnju. Posebno iz razloga što je kvalitet izrade, upotrebljenog lima u klasi vrlo sličan čak i između različitih proizvođača, pa ukoliko nismo naletali na neke izuzetke, višestruko ponavljanje istih rečenica bi ovaj tekst učinili monotonim i repetativnim.
 


 

Kao što smo već rekli u uvodu, dopada nam se činjenica da proizvođači zaista teže da ponude mnogo mogućnosti skupljih modela u ovom cenovnom rangu. Neki to rade kroz broj isporučenih ventilatora, neki tako što uvode razna rešenja iz viših klasa, a neki upotrebom kvalitetnijih materijala ili jednostavno agresivnim dizajnom. Kako god, izbor je šaren i verujemo da svako može da nađe nešto što smatra da mu "leži".
 

 

Dosta teoretisanja, krenimo redom...

Peca Administrators postova: 1953
Potrudicemo se da to uradimo u nastupajucem periodu
Rolle Član postova: 113
Buduci da vecina kucista sa testa vise nije u prodaji u Srbiji, kakva je mogucnost da se napravi novi uporedni test sa kucistima koja su trenutno aktuelna?

Test: Cooler Master HAF Stacker 935

Na prvi pogled: Cooler Master G series

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209