Greška

Došlo je do greške.

Uporedni test: kućišta od 60 do 100 evra

21.11.2013 10:00 | 0 Hardver
Uporedni test: kućišta od 60 do 100 evra

Nakon što smo isprobali kućišta u nižem cenovnom rangu, došlo je vreme da proverimo i šta je korisnicima dostupno kada se ulozi povećaju. Kada uđete u cenovni rang iznad 60-ak evra, ponuda postaje daleko zanimljivija, a počinju i da se pojavljuju imena kojih nije bilo u rangu od 30 do 60 evra. Enermax, Zalman i Fractal Design, Thermaltake uz dobro nam poznati Cooler Master čine da nam priprema i pisanje ovog teksta budu izuzetno interesantni. Pogledajte šta smo sve testirali od modela koji su realno dostupni na domaćem tržištu...

Početna strana

Nebojša Todorović

Uporedni test: Kućišta od 60 do 100 evra

Nakon uporednog testa koji se bavio kategorijom od 30 do 60 evra, na red je došlo i da vidimo šta može da se nađe kada uđete u kategoriju iznad. Ustanovili smo da se čak i kod jeftinije klase mogu pronaći modeli koji obiluju mogućnostima, što je svakako bila lepa vest za kupce čiji džep nije preterano dubok. Naravno, određeni kompromisi su postojali, ali je situacija znatno bolja nego što je to bio slučaj pre par godina.
 


 

Zbog toga, moramo priznati da smo imali veoma visoka očekivanja od klase koja je za jedan stepenik iznad. Zapravo, očekivali smo takođe dosta opcija uz daleko manje kompromisa na završnoj obradi, kvalitetu izrade i izboru upotrebljenih materijala. Dok je u jeftinijem segmentu dominirao Raidmax koje je, može se reći, preplavio ovaj segment tržišta, u ovom testu imamo dosta zvučnih imena. Zalman, Enermax, Fractal Design, Thermaltake i Cooler Master. Ova popularna imena ipak imaju prave adute kada imate dovoljno novca na raspolaganju.
 


 

Kako smo se susreli sa povećim brojem kućišta, nismo se bavili previše nepotrebnim opisivanjem nekih karakteristika koje se podrazumevaju, već smo akcenat bacili na detalje koji su nam bili zanimljivi i koji smatramo da bi mogli da vam privuku pažnju. Posebno iz razloga što je kvalitet izrade, upotrebljenog lima u klasi vrlo sličan čak i između različitih proizvođača, pa ukoliko nismo naletali na neke izuzetke, višestruko ponavljanje istih rečenica bi ovaj tekst učinili monotonim i repetativnim.
 


 

Stoga, nemojte očekivati nepotrebne eseje u nastavku, jer ćemo se truditi da budemo konkretni, ali i neopterećujući. Izbor je zaista veliki i možemo slobodno reći sjajan. Kada odvajate ovu količinu novca imate svo pravo da budete apsolutno zadovoljni i zato vam nakon čitanja našeg testa savetujemo da insistirate da vam kućište izvade iz kutije ukoliko već nije izloženo. Probajte, piptnite i generalno stvorite kompletan utisak. Od onog na papiru koji ćete pročitati, ali i taktilni kako bi se uverili da je kućište po vašoj meri i standardima. Kada odvajate ovu količinu novca to je najmanje što možete da očekujete, zar ne?
 

 

Toliko u uvodu, krenimo redom...

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Cooler Master Nepton 280L

Test: Cooler Master V8 GTS

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209