Greška

Došlo je do greške.

Treći CE&HA sajam u Beogradu

26.09.2013 21:45 | 0 Biznis IT
Treći CE&HA sajam u Beogradu

Treći CE&HA sajam je startovao. Nakon dve godine uspešnog održavanja, sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata, najveći i najznačajniji ovakav događaj u zemlji, nastavlja sa širenjem, i po širini i po dubini. Sajam sada traje dan duže, broj firmi koje će učestvovati je rekordan, baš kao i broj noviteta, gedžeta, uređaja koji se mogu videti na njemu, a tu su i nove tehnološke kategorij

Filip Majkić

Treći CE&HA sajam u Beogradu

Sajam računara, potrošačke elektronike i kućnih aparata - CE&HA (Consumer Electronics & Home Appliances Fair) se i ove godine održava u našoj prestonici. Treću godinu za redom održava se na Beogradskom sajmu u dve najveće hale, u halama 1 i 4,  na površini od oko 8.000 kvadratnih metara. Ove godine, za razliku od prethodnih, sajam će trajati dan duže, tako da će posetioci biti u prilici da posete sajam u periodu od 26 do 29. septembra.
 


Kao što su (sada već) navikli, na predstojećem sajmu posetioci će moći da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i rešenjima u oblasti računara, mobilnih telefona, telekomunikacija, televizora i video opreme, audio opreme, gedžeta, prateće opreme za računare, zabavne elektronike. Za naše čitaoce možda nešto manje atraktivno, ali za širu populaciju svakako motiv više da dođu, jeste i široka ponuda najnovijih proizvoda iz domea bele tehnike, kućnih aparata i dekorativne i funkcionalne rasvete.Za razliku od mnogih sajmova koji se odvijaju po principu "gledaj, ali ne diraj", CE&HA je poznata po tome što posetioci mogu da kupe praktično sve što vide izloženo. Tako će tokom trajanja sajma posetioci moći da obave kupovinu u okviru štandova naših najpoznatijih prodavaca tehničke robe. Takođe, prilikom kupovine će moći da ostvare i specijalne sajamske popuste, koji će u zavisnosti od vrste robe ići i do 60%, prema prvim najavama. U  svakom slučaju, najavljuje se da će popusti daleko prevazilaze dosadašnje, koji su se uglavnom kretali u granicama od nekih 10-ak do 15 procenata.Atraktivnost sajma garantuje prisustvo preko 150 najpoznatijih svetskih brendova. CE&HA sajam je sada već etablirana manifestacija, najveća manifestacija tog tipa u okruženju, odnosno u celoj jugoistočnoj Evropi. Sada već po mini-tradiciji, hala 4 će biti rezervisana za proizvođače bele tehnike i kućnih aparata. Sa druge strane, u hali 1 će prostor biti rezervisan za imena iz domena IT&C industrije, kao i domena potrošačke elektronike.


 

 

Nastavak


Sajam je ove godine još širi nego što je bio, pa tako posetioce očekuje i prvi mini-sajam unutar sajma, a to je međunarodni sajam osvetljenja “Svet svetla”u organizaciji srpskog Društva za osvetljenje u saradnji sa partnerima. Ovaj deo sajma prvenstveno je namenjen poslovnim korisnicima iz sfera javnog, dekorativnog, unutrašnjeg, specijalizovanog, sportskog osvetljenja kao i svetlosnih izvora, led tehnologija.
 


Proizvođači najavljuju mnoštvo noviteta. Između ostalog, ASUS se diči novim Nexus 7 tabletom, Sony najlakšim ultrabukom na svetu, Canon novim Legria mini kamkorderima. HP ističe u prvi plan svoje All-in-One računare sa kojima izuzetno agresivno nastupa na našem tržištu tokom ove godine, a Lenovo se uključuje u tablet trku i na ovim prostorima na nešto višem nivou, te će publici CE&HA sajma predstaviti svoj Miix tablet-hibrid. Istovremeno, ASUSa ima svuda, po navici, od grafičkih karti, preko laptopova, do raznih komponenti...


Naravno, očekujte i izuzetno snažno prisustvo kompanije Samsung Electronics, uostalom - kao i svuda oko nas, obzirom da ih srećemo po tržnim centrima, specijalizovanim radnjama, u svim ispostavama telekomunikacionih operatera...pa stoga ni ne čudi da će imati izuzetno snažno prisustvo na sajmu. Osim novih serija kućnih aparata i aparata bele tehnike, Samsung će prikazati i novitete koji su mogli da se vide samo pre koju nedelju na svojoj premijeri na IFA 2013 sajmu u Berlinu. Tako će korisnici moći da vide UHD TV F9000  sa podrškom za 4k rezoluciju u akciji, ali i Note 3 fablet, te Galaxy Gear pametni sat. Kao i prethodnih godina, Tehnomanija je najveći partner sajma, tako da će njeno prisustvo biti vidljivo i izraženo - uostalom, korisnici će upravo zahvaljujući njima moći da kupe mnoštvo izloženih proizvoda.Cena ulaznice je 250 dinara, a radno vreme sajma od 10 do 19h, osim u nedelju kada će se zvanično sajam zatvoriti u 17h. Svaki posetilac će uz kupljenu ulaznicu dobiti i precizan plan koji će mu olakšati snalaženje u halama i među silnim štandovima.Svoje čitaoce pozivamo da iskoriste najavljeno lepo vreme za predstojeće dane i posete CE&HA sajam. Svako ko se imalo interesuje za informacione i telekomunikacione tehnologije će se naći na idealnom mestu, a tu je ponešto za svakoga, uključujući i mališane za koje je obezbeđen poseban prostor sa programom.


 

Video zapisi


CE&HA sajam iz svih uglova

 

 

Reciklaža IT uređaja

Cloudera i Intel menjanju način na koji preduzeća koriste veliku količinu podataka

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609