Greška

Došlo je do greške.

Test: Xiaomi Redmi Note 5A Prime (Video)

26.01.2018 11:16 | 2184 Mobile
Test: Xiaomi Redmi Note 5A Prime (Video)

Nakon inicijalnog Mi A1 modela sa kojim je Xiaomi debitovao na našem sajtu, došao je red i na neke druge modele, koji će možda još bolje dočarati sposobnost kineskog giganta da tržištu ponudi pristupačan telefon, ali i objasniti viziju njihovog operativnog sistema. Umesto Android One, ovde imamo MI UI9, po još pristupačnijoj ceni. U čemu je tajna popularnosti Redmi Note 5A Prime telefona?

Kako bismo odgovorili na pitanje iz uvoda, na test smo uzeli uređaj koji bi trebalo da bude veoma popularan na našem tržištu. Cena Redmi Note 5A Prime telefona iznosi oko 25 hiljada dinara, što će ga automatski svrstati u red telefona interesantnih najširoj publici. Istovremeno, postavlja se pitanje da li on donosi određene kompromise u iskustvu tamo gde se to ne bi očekivalo, ili upravo obrnuto, donosi korisnicima iskustvo kao iz neke više klase? To je verovatno ono što kopka i nas i vas. Potražimo stoga odgovore zajedno.

 

U međuvremenu, preporučujemo vam da pogledate naš prikaz Xiaomi Mi A1 telefona. U njemu smo se dotakli aktuelne situacije, ali i prikazali sam telefon koji je stigao u Android One izdanju, odnosno sa izvornim stok sistemom kompanije Google. Glavna stavka koja nas je zanimala u ovom testu, pored analize hardverskih sposobnosti i razlika između ovih telefona, jeste upravo naša želja da isprobamo taj MI UI9, korisnički interfejs kojim Xiaomi “presvlači” Android. Konačno, imamo priliku da vidimo u rukama nešto što demonstrira viziju ovog džina koji je upravo zahvaljujući takvim potezima ušao u prvih pet proizvođača mobilnih telefona na svetu.

 

Telefon na testu

Model koji danas testiramo ima relativno poznate karakteristike, kakve smo već mogli da upoznamo na raznim telefonima. No, to ne znači da specifikacije nisu respektabilne, naročito ukoliko uzmemo u obzir cenovna ograničenja. Xiaomi Redmi Note 5A Prime dolazi sa 5.5-inčnim ekranom, 3 GB memorije, 32 GB skladišnog prostora, te Snapdragon 435 čipsetom koji ima osam jezgara. Sasvim pristojno za jedan entry-level uređaj, rekli bismo.

note5aprime_1_s.jpg

Uređaj stiže u simpatičnoj kutiji kojom dominira narandžasta boja u kombinaciji sa belom. Na prednjem delu su oznake telefona, a pozadi su najvažnije karakteristike. Sve deluje lepo i elegantno. Što se samog sadržaja tiče, Redmi Note 5A Prime stiže sa relativno standardnim paketom. To u praksi znači da se u kutiji nalaze USB kablić sa micro USB 2.0 konektorom, strujni ispravljač i iglica za SIM. Kao što možete da pretpostavite, nema govora o turbo punjačima, već je reč o klasičnim punjačima, što se i moglo očekivati u ovoj cenovnoj klasi. Nema slušalica, mada je u pakovanju vidljivo ostavljeno mesto za njih.

Uređaj je dostupan u nekoliko kombinacija boja. Mi smo na testu imali sivu varijantu, gde je poleđina sive boje, a prednji deo sa okvirima oko ekrana crne boje. Rekli bismo da je telefon klasičnog dizajna, kakav se često sreće i kod drugih proizvođača, ali to nikako ne mora biti loše. Štaviše, korisnici u ovoj kategoriji nisu toliko voljni da eksperimentišu, već im treba nešto poznato, što će im odmah ponuditi tipično iskustvo u korišćenju. U tom pogledu, Prime ne iznenađuje, već se štaviše osećate kao da ste počeli da koristite bilo koji sa duge liste telefona čija se cena kreće u rasponu od 200 do 300 evra, i to je sasvim u redu.

Što se kućišta tiče, ono je debljine 7.7 milimetara i samim tim ostavlja dobar utisak, naročito u kombinaciji sa zakrivljenim ivicama. Sjajna vest za korisnike jeste da je, bez obzira na relativno malu cenu telefona, implementirano Corning Gorilla Glass 3 staklo, koje daje dodatnu sigurnost u svakodnevnom korišćenju. Iako telefon vizuelno deluje da je izrađen od metala, korišćeni materijal je plastika - sasvim razumno, iz niza razloga.

Raspored komponenti je tradicionalan, uz jedan interesantan dodatak o kome ćemo govoriti i u softverskoj sekciji. Na prednjoj strani su komandni tasteri (ispod ekrana) i prednja kamera zajedno sa zvučnikom za razgovor, dok su pozadi glavna kamera sa blicem u levom ćošku i skener otiska prstiju postavljen centralno. Ispod je još pozicioniran i Mi logotip.

Na levoj ivici je SIM slot, koji omogućava korišćenje dve SIM kartice i memorijske kartice, obzirom da je reč o Dual SIM uređaju. Desno se nalaze tasteri za paljenje ekrana i kontrolu jačine zvuka. Gornja ivica sadrži 3.5-milimetarski konektor za slušalice, čije prisustvo uvek pozdravljamo, ali i IR emiter, o kome ćemo ponešto reći i u softverskoj sekciji. Najzad, na donjem delu su microUSB 2.0 priključak i jedan zvučnik. Interesantno je da je Xiaomi rupice mikrofona “prekopirao” i na drugi kraj te ivice, što stvara utisak simetrije u dizajnerskom smislu, ali i utisak da postoje dva zvučnika. Ne, samo je jedan zvučnik u pitanju...

Sve u svemu, telefon deluje simpatično i elegantno. Nema nikakvih naročitih problema u izradi, sve je na nivou koji se i može očekivati u ovoj cenovnoj klasi, pa možda i više od toga. Telefon deluje da je izrađen u unibody stilu, premda se tom sintagmom češće opisuju telefoni izrađeni od metala koji se diče da su izrađeni u jednom odlivku. No, svakako se ne radi o uređaju koji će vas postideti u društvu, naprotiv.

Hardver i softver

 

Hardver i performanse

Već smo se dotakli dela informacija kada je hardver u pitanju. Xiaomi se opredelio da ide na klasičan Snapdragon u kombinaciji sa sasvim solidnom hardverskom celinom. To u praksi znači da imamo Snapdragon 435 sa osam jezgara. Njegova dobro poznata Cortex-A53 jezgra rade na 1.4 GHz i 1.1 GHz, po četiri u high power i low power režimu. Da, svesni smo da se ne radi o raskošnom nivou performansi, ali uz adekvatno optimizovan softver, i ovakva konfiguracija je sasvim dovoljna za nezahtevne operacije na telefonu.


Specifikacije
 • Proizvođač Xiaomi
 • Model Redmi Note 5A Prime
 • Predstavljen Avgust 2017.
 • Operativni sistem Android
 • Verzija OS Android 7.1 + MI UI9
 • Tip ekrana IPS
 • Rezolucija ekrana 720 x 1280
 • Gustina ekrana 267 ppi
 • Kamera 13 MP
 • Video 1080p@30fps
 • Prednja kamera 16 MP, f/2.0, 1080p, blic
 • Blic LED
 • Dijagonala ekrana 5.5 inča
 • WiFi Da
 • Bluetooth Da
 • GPS Da
 • USB Micro-USB 3.0
 • FM Radio Da
 • 3.5 mm konektor Da
 • Ostali senzori i konekcije G-senzor, E-kompas, Žiroskopski senzor, Senzor blizine, Senzor ambijentalnog osvetljenja, Senzor otiska prsta, Hall senzor
 • Memorijski slot microSD
 • CPU Octa-core 1.4 GHz Cortex-A53
 • Memorija telefona 32 GB
 • RAM 3 GB
 • GPU Adreno 505
 • Chipset Snapdragon 435
 • Dimenzije 153 x 76.2 x 7.7 mm
 • Masa 153 g
 • Baterija 3080 mAh
 • Prenos podataka GSM / HSPA / LTE


U uvodu smo spomenuli i sada ponavljamo, količina dostupne memorije je 3 GB, što je sasvim dovoljno za ovakve telefone i zapravo predstavlja sasvim pristojnu količinu generalno, kakva je doskora bila rezervisana za telefone iz ipak nešto više cenovne kategorije. Dodajte tome 32 GB prostora za skladištenje, što je proširivo microSD karticom za do 256 GB, što će biti više nego dovoljno da pohranite fotografije i muziku na telefon. Adreno 505 grafika nije baš najreprezentativniji aspekat telefona u 2018. godini, ali sve je u skladu sa kategorijom.

note5aprime_cpuz_s.jpg

Na priloženim skrinšotovima možete videti rezultate testova i karakteristike telefona. U suštini, sve je u okvirima u kojima se ovaj hardver i do sada kretao na ranije testiranim modelima. Nema nekih problema ili usporavanja, i možemo reći da je u suštini hardverski posmatrano ovaj telefon odranije dobro poznat. Jedino što je u Xiaomi izvedbi ovaj hardver ipak došao u telefonu koji je nešto pristupačniji u odnosu na konkurenciju - ili je barem takav naš utisak.

note5aprime_antutu_s.jpg

note5aprime_geekbench_s.jpg

 

Softver i utisci

Stigli smo do jedne od zanimljivijih sekcija, budući da je interfejs telefona nešto sa čime se prvi put susrećemo. Kod ranije testirano Xiaomi Mi A1 telefona smo imali Android One interfejs, odnosno stok Google iskustvo. Šta ovde zatičemo? Telefon ima MI UI interfejs u verziji 9. Drugim rečima, Redmi Note 5A Prime dolazi sa Android 7.1 Nougat operativnim sistemom i in-house korisničkim interfejsom preko njega. Iako nismo uvek protivnici prilagođenog korisničkog interfejsa, potrebno je da nas proizvođač ubedi njegovom funkcionalnošću i upotrebljivošću. Kako se Xiaomi pokazuje?

note5aprime_softver1_s.jpg

Na prvu utisak, iskreni da budemo, nije naročit - ali samo na prvu. Naime, ikonice i interfejs uopšte deluju previše šareno, plitko. Utisak o dizajnu nije naročito ubedljiv, pa smo se na prvu zapitali zašto li su se uopšte zamarali, umesto da ostave stok Android, posebno na ovim pristupačnijim telefonima gde se skoro uvek pokazuje da je takav postupak - pravi. No, čim smo malo zagrebali ispod površine, došli smo do interesantnih pokazatelja i zaključaka.

Ukoliko je dizajn problematičan, tu je opciono korišćenje tema za prilagođavanje. Mnogo značajnije, međutim, jeste što MI UI9 poseduje mnogo aduta u svom rukavu. Za početak, puno pažnje je posvećeno bezbednosti korisnika. Na telefonu je preinstaliran bezbednosni softver, a tu je i Second Space, opcija koja omogućava kreiranje sopstvene zone na telefonu zaštićene šifrom kojoj samo korisnik može pristupiti. Ovo ide dotle da je moguće bukvalno kreiranje dva nezavisna telefona na jednom uređaju, zahvaljujući ovom softveru kao i činjenici da je telefon Dual SIM tipa.

Dalje, softver nas je “kupio” svojom optimizovanošću. MI UI9 prosto klizi na ovakvom hardveru, što nas je impresioniralo. Shvatili smo da se Xiaomi ne diči bez razloga činjenicom da njegov softver koristi preko 300 miliona korisnika u 142 zemlje. Animacije su tečne, kretanje kroz opcije sasvim u skladu sa očekivanjima i tamo gde bi telefon eventualno “štucnuo” su situacije u kojima se prosto dolazi do samih limita konkretnog hardvera i što bismo iskusili i na telefonu slične konfiguracije sa stok Androidom. Sve u svemu, nikakav negativan uticaj na performanse nismo uočili.

Telefon poseduje neke specifične mogućnosti. Već smo spomenuli IR emiter, koji se zahvaljujući Mi Remote aplikaciji može iskoristiti da telefon pretvorite u pravi pravcati daljinac. Istina, to ne radi baš uvek i baš sa svim vrstama hardvera, pa mi nismo imali sreće sa Sony televizorom starim 8 godina, ali smo zato sa Samsungovim televizorom starim 4-5 godina sasvim fino i lako uparili telefon.

Tu je i nekoliko aplikacija za specifične situacije koje nismo nalazili do sada preinstalirane na telefonima. Recimo, tu je skener, koji vam pomaže prilikom skeniranja dokumenata, kodova ili biznis kartica kamerom telefona. Treba spomenuti i radio, koji funkcioniše tako što vam neće traži slušalice i to baš slušalice sa kojiima bi telefon dolazio koje bi služile kao antena, što je veoma čest slučaj kod konkurencije. Preinstaliran je i Microsoft softver - Word, Excel, PowerPoint, Outlook i Skype.

Kada se udubimo u opcije, shvatamo da postoji mnogo opcija prilagođavanja i podešavanja telefona, uključujući i neke koje zaista retko viđamo, i to ne kod mnogo konkurenata. Prisutne su odlične mogućnosti podešavanja i prilagođavanja ekrana, o čemu ćemo više pisati na narednoj stranici. Možete podešavati određene gestove, paliti ekran duplim tapkanjem prsta i slično. Tu je i Mi Drop cloud servis za pohranjivanje fajlova, softver za optimizaciju koji iskreni da budemo i ne doživljavamo naročito poželjnim, ali dobro.

Sve u svemu, MI UI9 prolazi naš test sa visokim ocenama. Od inicijalno skeptičnog utiska, preko vizuelno izazovnog, do doživljaja zapravo veoma funkcionalnog, odlično optimizovanog i kvalitetno osmišljenog softvera sa raznim jedinstvenim mogućnostima, možemo reći da nas je Xiaomi osvojio i ubedio.

 

Utisci


Ekran

Imamo lepe vesti za one koji bi strahovali da je Xiaomi napravio neke kompromise po pitanju ekrana da bi postigao dobru cenu uređaja - matična kompanija koristi IPS ekran sasvim pristojnih karakteristika. Reč je o klasičnom ekranu, tipičnog odnosa stranica od 16:9. Ništa, dakle, od nekakvih novotarija, 18:9 odnosa strana i slično, sve je u tradicionalnom maniru, sa dosta prostora ispod i iznad samog ekrana.

note5aprime_2_s.jpg

Jako je važno istaći još jednom da je ekran zaštićen Gorilla Glass 3 staklom, što će korisnici itekako znati da cene. Sa dijagonalom od 5.5 inča i rezolucijom od 720 x 1280 piksela, imamo gustinu prikaza od oko 267 piksela po inču, što je sasvim pristojno i u okvirima kategorije. Pokrivenost prednje strane ekranom iznosi oko 70 procenata.

note5aprime_ekran_s.jpg

Najzad, tu su i mogućnosti kontrole ekrana iz MI UI9 softvera. On je veoma dobro osmišljen, definitivno, i daje određene mogućnosti koje mogu samo da priželjkuju korisnici daleko skupljih konkurentskih rešenja. Možete podešavati kontrast i toplinu boja - istina, ne po skali, već birati između nekoliko predefinisanih postavki, ali je njih sasvim dovoljno, naročito zbog toga što možete da napravite nekoliko različitih kombinacija. Osim upravljanja kontrastom i temperaturom boja, tu je i mogućnost eliminisanja plavog sveta kako biste olakšali čitanje, kao i podešavanje veličine fontova i prikaza. Sve u svemu, reč je o odličnoj celini, sasvim lepo prilagođenoj ovoj cenovnoj klasi.

note5aprime_igra_s.jpg


Zvuk

U ovom domenu Xiaomi je prosečan, ali ne bismo mogli reći da smo očekivali nešto mnogo bolje. Prosto, biti u rangu klase je sasvim u redu, i teško je očekivati da se sada telefon izdvaja iz kategorije u ovom aspektu u kome se i mnogo skuplji modeli tek stidljivo unapređuju. Na telefonu zatičemo 3.5-milimetarski audio konektor, a podržan je i FM radio o kome smo već govorili. Sa donje strane je ugrađen jedan zvučnik, prosečne snage.

note5aprime_8_s.jpg

Baterija

Xiaomi Redmi Note 5A Prime dolazi sa baterijom kapaciteta 3080 mAh. Zanimljivo je da je reč o identičnoj bateriji kao u Xiaomi Mi A1 modelu koji smo testirali ranije. Sad, da li je za to zaslužan MI UI9 i njegove optimizacije, ili pak sam hardver telefona koji je nešto štedljiviji, tek pokazalo se da je u praksi Prime primetno bolji od A1 uređaja po pitanju autonomije, i to toliko da smo ostali prilično iznenađeni.

note5aprime_baterija_s.jpg

Dok je A1 bio samo prosečan, Prime je zaista telefon koji bez većih problema možete da razvučete na više od jednog - jednog i po dana korišćenja. To smo postigli bez neke naročite štednje, što je još jedan interesantan pokazatelj. To nas je iznenadilo tim pre što smo mislili da će izvorni Android i njegove optimizacije biti lagani zalogaj za bateriju, kad ono međutim...Kako god, autonomijom smo sasvim zadovoljni.

 

 

Kamere

Kamere su uvek zanimljiva stavka kod svih telefona, a ni budžetni modeli nisu izuzeti po tom pitanju. Stalno želimo da kvalitet snimaka bude što bolji, ali isto tako moramo biti svesni cenovnih ograničenja. Redmi Note 5A Prime stiže sa interesantnom kombinacijom. Pozadi se nalazi glavna kamera od 13 megapiksela, dok je spreda kamera od 16 megapiksela. No, znamo dobro da brojevi piksela ne znače nužno mnogo, pa pogledajmo šta to predstavlja u praksi.

note5aprime_kamera_s.jpg

Što se aplikacije tiče, ona je jednostavna za korišćenje i sve opcije su dostupne praktično iz glavnog ekrana. Na raspolaganju je dosta opcija, više modova snimanja, filteri su takođe prisutni, a stičemo utisak da opcija ne fali. Moguće je aktivirati manuelni režim iz koga se dobija precizna kontrola nad određenim parametrima. Možda nam je malo zafalio automatski HDR, budući da telefon ne podržava ovu opciju, već uvek morate ručno upaliti ili ugasiti HDR, mada bi to već bilo gledanje u sitna crevca. Za početak, utisci su korektni.

Kamera od 13 megapiksela se može pohvaliti prisustvom phase detection autofokusa. Istina, fokusiranje nije baš najbrže, što smo zapazili na svim Xiaomi telefonima do sada, premda smo testirali samo modele nižih cenovnih razreda. Otvor blende je f/2.2, a tu je i dual LED blic. Drugim rečima, ovo je relativno korektna kamera, ali ne mnogo više od toga.

Slike nam potvrđuju te utiske. Fali finih detalja. Suštinski gledano, ovo je kamera iz srednje/niže srednje klase telefona od pre koju godinu, i tako se i ponaša. Dinamički opseg je “tanak”, a tamnijim delovima slike često ne pomaže ni HDR. Opet, da li je to slaba strana telefona? Rekli bismo da nije, pošto kamere konkurenata u ovom cenovnom razredu nisu ništa bolje. Prosto, dobićete relativno korektne rezultate kada je reč o fotografijama, prosečne rezultate kada je reč o video snimcima. Dobra strana je što je sve jednostavno. Nema nikakvih specifičnih opcija, mučenja da se izvuče nekakav poseban rezultat u specifičnom režimu, sve je dostupno odmah sa polaznog ekrana i sve operacije rade brzo i tečno.

Rezultati su korektni u relativnom smislu, ipak je negde moralo da se “prikoči” i u tom pogledu ne možemo realno očekivati da Xiaomi u mnogim elementima bude korak ispred. Jedina ozbiljna mana kamere - mada opet, ne i neočekivana - jeste noćno snimanje. U takvim uslovima dobijamo rezultate koji su zaista slabi. Dnevni snimci su korektni i kamera će poslužiti. Podsećamo, reč je o telefonu čija cena se kreće oko 200 evra.

Tim rečeno, postoji i jedno poprilično iznenađenje kada je reč o Redmi Note 5A Prime telefonu. To je - prednja kamera! Naime, on stiže sa prednjom kamerom od 16 megapiksela, koja je na papiru, ali i u praksi solidne ispred konkurencije, i u tom pogledu Xiaomi je potpuno ispunio cilj. Sa zadnjom kamerom koja je manje-više prosečna, ali i iznadprosečnom prednjom kamerom, jasno je da se traži mlađa publika.

fotke_note5aprime_1_s.jpg

Uz karakteristike kao što su prednji blic, širokougaoni senzor od 76.4 stepeni i f/2.0 otvor blende, dobijamo veoma dobre rezultate, daleko iznad ove cenovne kategorije. Doduše, postoji “grain” efekat u određenim okolnostima u kombinaciji sa preteranom ekspozicijom, ali iskreno ni ne očekujemo savršene snimke u ovoj kategoriji, bez obzira na nominalne karakteristike senzora. Ukoliko želite da snimate dosta selfija, a nemate da potrošite previše novca, ovo je solidan izbor, dokle god ne pomislite da se radi o nekakvom šampionu selfija. Veoma dobar izbor, sve dok niste u mraku, kada se prednja kamera ponaša podjednako loše kao i zadnja. Definitivno opažamo trend da Xiaomi telefoni imaju problema sa noćnim snimanjem i to je verovatno do softverskog algoritma.

Sve u svemu, ukupan utisak nam je da je sistem kamera sasvim korektan i da će pružiti pristojno iskustvo korisnicima. Prednja kamera je definitivno jači adut u smislu da se više ističe u odnosu na konkurenciju od zadnje kamere, ali možemo reći da ceo sistem lepo ispunjava zadatke.

Zaključak

Drugi Xiaomi telefon koji se našao na našem testu je veoma dobar uređaj. Generalno gledano kao celina je vrlo verovatno iznad proseka klase. Sa cenom od oko 200-220 evra, on je veoma dobro pozicioniran i ne sumnjamo da će ugroziti mnoge etablirane proizvođače u svom cenovnom rangu. Xiaomi u tom pogledu jasno udara na korisnike sa plićim džepovima i svi koji su do sada ozbiljno računali na taj segmenat će imati ozbiljnih problema sa kineskim izazivačem.

 

Redmi Note 5A Prime je, kao i svi telefoni ove klase, uređaj koji nije savršen. Proizvođač je išao na sigurno i premda se telefon ne ističe nekim udarnim karakteristikama koje bi ga podigle značajno iznad proseka klase, možemo da konstatujemo da je kao celina veoma zaokružen i isto tako bez izrazito slabih tačaka. U tom pogledu svi koji razmatraju kupovinu u ovom cenovnom razredu bi trebali da ga stave na spisak potencijalnih kandidata jer kao celina uspeva da ponudi dosta.

 note5aprime_2_s.jpg

To bi u najkraćem bio i naš zaključak ovog testa. Xiaomi Redmi Note 5A Prime je dobro zaokružen telefon, bez naročitih udarnih karakteristika (barem ne onih koje nisu izuzetno specifične, poput selfi kamere), ali isto tako i bez nekih naročitih mana. Išlo se na sigurno, kreiran je uređaj koji dobro pokriva sve aspekte funkcionisanja modernog smartfona, proveren hardver je iskombinovan sa dobro optimizovanim softverom. Da li je to dovoljno, ili vam ipak treba nešto što bi vas dodatno podstaklo na kupovinu, neka specifična osobina ili mogućnost kojima bi vas telefon osvojio? Sami najbolje znate odgovor na to pitanje.


Prednosti:

- Dobro zaokružen proizvod
- Kvalitet izrade u klasi
- MI UI9 funkcionalnost
- Korektna hardverska platforma uz dobru optimizaciju
- Odnos uloženog i dobijenog

Nedostaci:

- MI UI9 bi mogao zasmetati softverskim čistuncima
- Bez naročitog izdvajanja nekom posebnom osobinom
- Snimanje u noćnim uslovima
- (Uslovno) Prednja kamera nije na nivou obećanja


Cena: oko 25 hiljada dinara


Telefon na test ustupio PC Centar.

Djilkosh_Ns Moderators postova: 23478
Citiram korisnika: zarkostanisic@veljadj, @Djilkosh_NsVerovatno cu uzeti polovan, posto bi mi bila velika razlika da doplatim za Redmi Note 4X, tako da li postoji mogucnost u samom telefonu da se pogleda?@ivanbass1Ja koristim najvise telefon na teritorijama opstina Mionica i Valjevo tu su uglavnom Band 20 bazne stanice.
Svejedno moraš dobiti kutiju.
veljadj Član postova: 2570
Instaliraš Network Cell Info Lite i u tom programu možeš da proveriš da li je 4G mreža na 800mHz(band 20).
--- link ---
zarkostanisic Novi član postova: 37
@veljadj, @Djilkosh_Ns
Verovatno cu uzeti polovan, posto bi mi bila velika razlika da doplatim za Redmi Note 4X, tako da li postoji mogucnost u samom telefonu da se pogleda?
@ivanbass1
Ja koristim najvise telefon na teritorijama opstina Mionica i Valjevo tu su uglavnom Band 20 bazne stanice.
veljadj Član postova: 2570
Sve sam ja ovo napisao tri posta iznad...Čemu ponavljanje istog?
Djilkosh_Ns Moderators postova: 23478
Citiram korisnika: zarkostanisicNa koji nacin da budem siguran u to? Ima dosta oglasa na KP ali kad ih pitas za Band 20 svi nesto zaobilaze da daju odgovor. A ta stavka mi je presudna posto sam na Telenor mrezi, trenutno imam Redmi Note 4X koji ne podrzava Band 20 i skoro nigde nemam 4G.
Vakum pakovanje i sa strane na kutiji u desnom donjem ćošku piše global version uokviren crvenim.

Test: Xiaomi Mi A1 (Video)

Test: Xiaomi Redmi Note 5A (Video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109