Greška

Došlo je do greške.

Test: Toshiba Excite Pro

20.04.2014 11:05 | 0 Mobile
Test: Toshiba Excite Pro

"Dozvolite da vas uzbudim" - pametan slogan kompanije Toshiba koji se odnosi na Excite (uzbudljivi) Pro tablet koji nam se našao na testu. Nastavljamo da srećemo ekrane jako visoke 2560 x 1600 rezolucije, a pored toga tu je i moćni Tegra 4 čipset koji smo retko imali prilike da sretnemo prethodne godine. Ovaj model se takođe ističe i Harman/Kardon zvučnicima, koji bi trebalo da ponude nešto kvalitetniji zvuk. Postavlja se pitanje da li je Excite dovoljno uzbudljiv kao što njegovo ime sugeriše?

Uvod

Dragoljub Radovanović

Test: Toshiba Excite Pro

Nedavno bili smo u situaciji da isprobamo Samsungovu Pro seriju tableta sa 2560 x 1600 ekranima, a evo još jednog "Pro modela" sa pomenutom rezolucijom, ovoga puta od Toshibe. Kao što smo pomenuli u prethodnom tekstu, drago nam je da ova visoka rezolucija polako ali sigurno postaje standard kod uređaja ovog tipa, a veći broj piksela nikako ne može biti loša stvar. Mi svakako raširenih ruku dočekujemo ovu promenu na bolje, pogotovo kod tableta kod kojih je ekran jedna od bitnijih karakteristika.

Ipak, nije ekran jedina stvar koja je "uzbudljiva" na novom Toshiba Excite Pro modelu, jer ima tu još nekoliko stvari koje vam se mogu učiniti zanimljivim. Jedna od njih je prisustvo moćnog Tegra 4 čipseta, koji smo zapravo sreli samo jednom tokom prethodne godine kod HP SlateBook X2 modela. Rešenje kompanije Nvidia nažalost nije masovno prihvaćeno kao u prethodnim godinama, tako da ovaj čipset se može naći svega na petnaestak uređaja na tržištu. Razlog je njegova nešto veća cena, pa se proizvođači odlučuju za pristupačnija rešenja kompanije MediaTek.


Hardver

Zanimljiv deo karakteristika Excite Pro modela mogu biti i Harman/Kardon zvučnici, u kombinaciji sa Toshiba Audio Enhancement Pro opcijom. Srce uređaja sačinjava pomenuti Tegra 4 čipset, koji je sastavljen od četvorojezgarnog Cortex A15 procesora frekvencije rada od 1.9 GHz-a i prepoznatljivog 72-jezgarnog NVIDIA GeForce grafičkog čipa, izuzetnog pogodnog za gejming na tabletu.Skladište Excite Pro modela možete zateću u 16 ili 32GB varijanti, koje možete dodatno proširiti microSD karticama kapaciteta do 64GB-a.

Kod nas se konkretno našla veća 32GB verzija, kod koje blizu 26GB prostora ostaje raspoloživo korisniku. Može se reći da je količina radne memorije u današnje vreme uobičajna, tako da je prisutno 2GB RAM-a. Toshiba smatra da zadnja kamera može biti korisna kod poslovne upotrebe za hvatanje fotografija dokumenata, beleški i zapisa sa tabli na sastancima, tako da je uključen 8MP senzor uz prisustvo LED blica i mogućnosti beleženja video klipova u 1080p rezoluciji. Kada je baterija u pitanju, Toshiba se odlučila za ne tako visok kapacitet baterije od 4230 mAh. 


 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Asus FonePad 7 ME175CG

Test: Samsung Galaxy Pro serija tableta

10104
10105
10106
10107
10108
10109