Greška

Došlo je do greške.

Test: Toshiba 48L3433DG

02.06.2014 14:28 | 0 Multimedija

TV kanali, slika, USB reprodukcija

Nakon što ste skenirali kanale putem vašeg kabla kablovskog operatera koristeći DVB-C tjuner, ili iz etra putem Loga ili drugih tipova antena koje se danas mnogo manje koriste, spremni ste za njihovo gledanje. Pri promeni kanala u dnu ekrana se pojavljuju plavi pravougaonici sa imenom kanala i trenutnim vremenom. Pritiskom na "i+" dugme na daljinskom dobijate i nešto više informacija, kao što je šta se emituje trenutno, koliko emisija ili film traje i šta je sledeće na programu.

Još više detalja za sve kanale možete dobiti pritiskom na Guide dugme na daljinskom, nakon čega će biti otvoren TV vodič sa pregledom i vremenima emitovanja sadržaja. Naša zamerka kod vodiča je što ne poseduje prozor sa slikom kanala na kojem se trenutno nalazite, kako biste mogli da ostanete u toku sa serijom/filmom/emisijom koju pratite dok tražite šta se emituje na drugim kanalima.

Reprodukcija i skaliranje kanala iz standardne rezolucije 720 x 576 (576i) je sasvim pristojno. Slika ostaje detaljna koliko joj to izvorna rezolucija dozvoljava, a pri skaliranju nismo primetili previše artefakta, ili ostalih neobičnih pojava - kvalitet i oštrina u ovoj rezoluciji i pri 48-inčnoj dijagonali nisu idealni, ali ulogu koju televizor treba da odigra u njihovom prikazivanju je izvršena sa velikom korektnosti. Još jedna stvar koja se nama dopada je automatsko detektovanje originalnog aspekta kanala koji se emituje, od kojih je većina u 4:3 odnosu sa crnim prostorom sa leve i desne strane, ali ima i kanala koji se originalno emituju u 16:9 aspektu.

Kvalitet slike

Kao što je to i očekivano, ovaj model najbolje pokazuje za šta je sposoban pri reprodukciji FullHD (1080p) video materijala, što je i logično pošto je to njegova standardna rezolucija. Panelima koje Toshiba koristi smo svakako bili zadovoljni, a to važi i za ovaj VA panel 48L3433DG modela. Kada su u pitanju LCD televizori, VA tehnologija nam je omiljena i stavljamo je ispred IPS tehnologije, iz razloga što je na njoj veći statični kontrast i dubina crne boje. Boje nam deluju relativno tačne i tople, možda čak pomalo i na zasićenijoj strani, mada razumemo odluku kompanije Toshiba da one budu više vibrantne, nasuprot neutralnim i manje živahnim - korisnicima se jednostavno to dopada.

Tamnije oblasti slike su prikazane jako korektno. Možda ne na nivou high end LCD ili pak Plazma televizora, ali i više nego prihvatljive za jedan cenovno pristupačniji model. Uglovi gledanja nisu toliko široki kao kod televizora sa IPS panelima, ali su itekako dovoljni za neometano gledanje. Istina je da slika blago počinje da gubi kontrast kada se pomerite izvan radijusa od oko 40 stepeni levo i desno od centralne ose, mada promena nijansi boja iz ovih oštrijih uglova je daleko od drastične. Ukratko -očekivan rezultat za VA tip panela. Sve u svemu, kvalitet slike je i više nego dobar za televizor iz ove cenovne kategorije.
USB reprodukcija

Korisna mogućnost koju HDTV-ovi današnjice poseduju je reprodukcija fotografija, muzike ili filmova direktno putem USB porta sa strane televizora. Ova opcija faktički eliminiše potrebu za dodatnim media plejerima, isključujući Blu-Ray plejere, čisto zbog prisustva čitača diskova ovog formata. Od fotografija možete otvarati PNG, JPEG i BMP, što bi trebalo biti dovoljno, ali verujemo da vas najviše interesuje reprodukcija filmova. Podržani formati uključuju MKV, MP4, 3GP, FLV, itd, što će vam biti i više nego dovoljno za reprodukciju filmskog materijala. Dobra vest je to da je prisutan i DTS dekoder, tako da neće biti potrebna konnverzija zvuka u AC3.
Komentari

0 Dodaj komentar

Tipovi panela i osvetljenja

Test: Samsung UHD UE65HU8500 - 4K UHD TV 3D

10304
10305
10306
10307
10308
10309