Greška

Došlo je do greške.

Test: Toshiba 48L3433DG

02.06.2014 14:28 | 0 Multimedija

Dizajn

Kod pakovanja televizora kompanije Toshiba nam se pre svega dopada njihova praktičnost u vidu smanjivanja debljine kutije. Zašto je ovo uopšte bitno? Ne možemo reći da je od krucijalne važnosti, ali može biti korisno pri transportu od mesta kupovine do vašeg auta, bez pomoći drugog lica. Na kutiji je lepo i jasno ilustrovano šta 48L3433DG model ima da ponudi, sve to u zeleno-beloj varijanti boja. Sama kutija sigurno nije toliko važna, ali jeste ono što se nalazi u njoj. Pre svega, tu je postolje, dve dela koji sačinjavaju vrat kojim postolje spajate sa televizorom, potrebni šrafovi, komponentni i kompozitni kabl-adapteri, daljinski i prateća dokumentacija na nekoliko jezika.

Što se tiče dizajna ovog modela, može se reći da je on donekle jednostavan i takoreći običan. Izgled verovatno neće izmamiti oduševljenje osoba koje dođu u kontakt sa njim, ali svojom neutralnošću svakako će se uklopiti u bilo kakav tip enterijera. Ono što se nama lično dopada su tanki okviri oko ekrana koji omogućavaju da se što više fokusirate na ono što gledate. Takođe, dopada nam se uključivanje mat plastike, koja je ukombinovana sa sjajnom (glossy) plastikom na donjoj ivici i bokovima. Mi bismo više voleli da je na kućištu televizora isključivo korišćena mat plastika, čisto zbog izbegavanja sitnih ogrebotina i otisaka koji su gotovo neizbežni kod glossy delova.

Sa debljinom od sedam santimetara u svojoj najširoj tački, bok nije od najtanjih koje smo videli, mada se pri vrhu sužava i na tom mestu je nekoliko santimetara tanji. Postolje ima veliku površinu, sa televizorom je povezano cilindričnim metalnim elementom, tako da je stabilnost dobra i nema klackanja. Leđa televizora su matirana, tako da ih nećete zamašćivati otiscima prstiju pri pomeranju televizora kako bi prišli potrebnim portovima.

Kada su konekcije u pitanju, neke od njih su smeštene sa leve strane, tačnije u sklopu boka, dok je ostatak pozicioniran sa zadnje strane. Pre svega, na boku imamo USB port za multimediju, Common Interface slot za otključavanje skremblovanih kanala vašeg kablovskog operatera, a tu su i priključci za kabl-adaptere komponentnih i kompozitnih ulaza i između njih 3.5mm priključak za slušalice. Ostatak konekcija je pozadi i imamo LAN port, 3 x HDMI ulaza, SPDIF Coax izlaz, staromodni VGA ulaz, antenski i Skart priključak. Daljinski televizora je srebrne boje, dosta je dugačak i poseduje kombinaciju belih i crnih gumenih dugmića, prijatnih na dodir.
Komentari

0 Dodaj komentar

Tipovi panela i osvetljenja

Test: Samsung UHD UE65HU8500 - 4K UHD TV 3D

10304
10305
10306
10307
10308
10309