Greška

Došlo je do greške.

Test: Tesla Tablet M8.1 3G (Video)

22.05.2017 10:09 | 4 Mobile
Test: Tesla Tablet M8.1 3G (Video)

Susrećemo se sa još jednim Tesla tabletom koji donosi korisnu odliku - slot za Sim kartice. Model sa oznakom M8.1 3G između ostalog poseduje Dual SIM podršku, dolazi sa Marshmallow 6.0 verzijom Androida, ima čipset kakav smo sreli na prethodno testiranom L7.1 3G tabletu, dok ovde srećemo veći ekran, veću bateriju i kvalitetniju izradu...

Tesla Tablet M8.1 3G


Dragoljub Radovanović


Tableti, barem u višem cenovnom segmentu, gube na popularnosti i nisu više toliko interesantni potrošačima. Ono što se i dalje prodaje jesu cenovno pristupačniji modeli do 20 hiljada dinara, a Tesla M8.1 3G sa nekoliko hiljada dinara ispod te cifre upada u tu kategoriju. Comtrade je toga svestan, samim tim i periodično izbacuje nove pristupačne Tesla modele koje potrošači mogu da priušte, za one koji žele uređaj sa većim ekranom koji bi koristili uz smartfon.

Ovom prilikom govorimo o još interesantnijoj opciji kada su tableti u pitanju, o modelu koji donosi 3G konektivnost pomoću SIM kartice. To nije sve, jer ukoliko korisnik ima više od jedne kartice, pogodna može biti Dual SIM podrška kod M8.1 3G modela. To znači da jedna kartica može imati ulogu donošenja internet konekcije putem mobilne mreže, dok druga može služiti za pozive i poruka, pošto su i te mogućnosti dostupne na ovom tabletu. Prethodni model koji smo testirali bio je L7.1 3G sa 7-inčnim ekranom, dok ovde imamo nešto veći ekran i rezoluciju, kvalitetniju izradu, bateriju većeg kapaciteta, itd.


tesla_tablet_m8.1_3g_prva_s.jpg


Video prikaz:


Dizajn

Standardan stil pakovanja prisutan je i kod Tesla Tablet M8.1 3G modela, gde je reč o "knjiga stilu" kutije sa poklopcem obezbeđenim magnetom. Comtrade obično menja boje pakovanja za svaki drugi model, tako da ovde imamo tamno plavo/belu kombinaciju. U kutiji smo zatekli standardne elemente, u nešto izmenjenom načinu pakovanja, gde je dokumentacija sada dobila svoju posebnu kutijicu. Pored toga, tu je punjač za tablet i microUSB kabl. Nema slušalica kao i obično, što nije čudna praksa kod ovakvih cenovno pristupačnih tableta.

tesla_tablet_m8.1_3g_1_s.jpg


tesla_tablet_m8.1_3g_2_s.jpg


Pošto se radi o tabletu sa 16:10 odnosom strana i dijagonalom od 8 inča, dimenzije su dosta slične sa ne tako davno predstavljenim L8 Tesla tabletom. M8.1 je po našem mišljenju ipak još nešto privlačniji zbog manjeg stepena zaobljenja ćoškova, kao i generalno zbog kvalitetnije upotrebljenih materijala. Samim tim, iskoristićemo priliku da pomenemo da kućište izrađeno kompletno od metala. Sa gornje strane nalaze se microUSB port i 3.5mm priključak za slušalice, sa leve strane je hibrdni slot za dve Sim kartice ili Sim plus microSD. Veličina kartice koje se koriste je NanoSIM.


tesla_tablet_m8.1_3g_3_s.jpg


tesla_tablet_m8.1_3g_4_s.jpg


tesla_tablet_m8.1_3g_5_s.jpg


Na dnu Tesla M8.1 nalaze se prorezi za zvučnike i rupica mikrofona, pa tako uz prisustvo slušalice iznad ekrana, može se koristiti za obavljanje razgovora baš kao i kod smartfona, osim što su dimenzije ipak dosta veće, što deluje čudno kada se ovoliki uređaj prisloni na uvo. Bokovi su konusni i sa prednje i sa zadnje strane, a poleđina je crna kao i ostatak tableta, i matirana je kako bi otisci prstiju bili manje vidljivi. Nažalost ih ne eliminiše u potpunosti. 

tesla_tablet_m8.1_3g_6_s.jpg

tesla_tablet_m8.1_3g_7_s.jpg


anarhista Neregistrovan korisnik
Neviđena kanturina,kupio sam klinki uz đački paket preko MTS prethodni model bukvalno se raspao...
Nn Neregistrovan korisnik
Tesla tablet, nista specijalno. Za te pare se moze kupiti Huawei koji je dosta kvalitetniji i nema problem sa baterijom kao svaki moguci Teslin proizvod. Sto dalje od Teslinih proizvoda (makar za sada).
somke Neregistrovan korisnik
Da, 1GB+Android treba zakonom zabraniti, pa možda čak i 2Gb, u današnje vrijeme..
Tibi Neregistrovan korisnik
Poštovani,
zaista ne vidim mnogo razloga za recenzije ovakvih tableta. Kupovati tablet sa 1GB RAM memorije u 2017. godini je čist promašaj, pa čak i kada je ova cena u pitanju. Moj tablet (Asus Nexus 7, model za 2013-tu), koji je kupljen krajem te iste 2013-te, je mnogo ozbiljniji uređaj od ovog tableta. I kada su performanse u pitanju, i rezolucija i kvalitet ekrana, i još mnogo toga.

Test: Tesla Tablet L7.1 3G (Video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109